A gyermekek testi és lelki fejlődésében egyaránt kulcsfontosságú szerepet tölt be a játék, a nevelés nélkülözhetetlen eleme. Bár napjaink felgyorsult világában szinte elengedhetetlen a gyerekek digitalizációs ismerete, és tagadhatatlan, hogy a számítógépek segítik kreatív és praktikus nevelésüket, nem helyettesíthetik azokat az élményeket és tapasztalatokat, melyeket a játszótereken szereznek.
A játszótér számukra nem csupán egy olyan helyet jelent, ahol játszva fejleszthetik mozgáskoordinációjukat, ügyességüket, hanem olyan közösségi teret is, ahol elsajátíthatják a társas viselkedés alapszabályait, fejleszthetik szociális készségeiket.
Az Oktatásért és kultúráért felelős szakbizottság felkérésére Hargita Megye Tanácsa a korábbi, 2008-ban indított játszótér program folytatásának lehetőségeit vizsgálja meg és kiemelt prioritásként kezeli az idei évben az önkormányzatok azon törekvéseit, melyek játszó- és közösségi terek felújítására, valamint újak létesítésére irányulnak.

A fentiek értelmében, Hargita Megye Tanácsa igényfelmérést végzett, annak érdekében, hogy feltérképezze milyen terveik és elképzeléseik vannak az önkormányzatoknak ezen a téren.

A jelentés ITT olvasható.

Loading