UE a suspendat negocierile cu Rusia privind vizele şi ameninţă cu sancţiuni economice. Acordul de asociere cu Ucraina, semnat înaintea alegerilor

Uniunea Europeană a adoptat o serie de sancţiuni politice împotriva Rusiei, suspendând negocierile pe tema acordului privind vizele şi ameninţând cu măsuri economice dacă situaţia din Ucraina nu se va îmbunătăţi.

http://www.mediafax.ro//externe/ue-a-suspendat-negocierile-cu-rusia-privind-vizele-si-ameninta-cu-sanctiuni-economice-acordul-de-asociere-cu-ucraina-semnat-inaintea-alegerilor-12209213

În toată ţara există doar 400 de centre de îngrijire pentru vârstnici. Capacitatea totală este de nici 17.000 locuri

România are 393 de centre de îngrijire, în sistem rezidenţial, pentru persoanele vâsrtnice, cu o capacitate totală de nici 17.000 de locuri, iar 67 dintre aceste servicii nu sunt acreditate, arată Agenţia Naţională de Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS).

http://adevarul.ro/news/societate/In-tara-exista-doar-400-centre-ingrijire-varstnici-capacitatea-totala-17000-locuri-1_531884370d133766a8a92f72/index.html

Raport european: Româncele apelează la Poliţie doar când viaţa le este pusă în pericol de către partenerii de viaţă

Doar 30% din femeile din România susţin că au fost afectate de violenţa fizică sau sexuală la un moment dat în viaţă după vârsta de 15 ani. Aşa arată un nou raport al Agenţiei pentru Drepturile Fundamentale a Uniunii Europene (FRA), realizat în urma unui studiu care s-a bazat pe interviuri cu 42.000 de femei din cele 28 de state membre. Cele mai multe femei care recunosc că au fost supuse abuzurilor sunt din Finlanda, Danemarca şi Letonia.

http://adevarul.ro/news/societate/raport-european-romancele-apeleaza-politie-doar-viata-pusa-pericol-partenerii-viata-1_5316f5d50d133766a89fb606/index.html

Deputat PSD: Voi susţine Guvernul atâta timp cât nu se atinge de UMF Târgu Mureş

Deputatul PSD de Mureş, Florin Buicu, a declarat joi că autonomia universitară trebuie respectată în România şi că va susţine Guvernul atâta timp cât nu se va atinge de Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, unde UDMR solicită înfiinţarea unei facultăţi separate de medicină şi farmacie, cu administraţie distinctă.

http://www.cotidianul.ro/deputat-psd-voi-sustine-guvernul-atata-timp-cat-nu-se-atinge-de-umf-targu-mures-233445/

Sondaj Ungaria: Fidesz scade, iar Jobbik creşte în preferinţele alegătorilor

Numărul susţinătorilor partidului radical naţionalist Jobbik din Ungaria a crescut, în timp ce numărul celor care sprijină partidul Fidesz a scăzut în luna februarie, potrivit ultimului sondaj de opinie publicat de Median, care arată că susţinerea pentru alianţa ‘Unitate’ a formaţiunilor de opoziţie rămâne neschimbată, informează MTI.

http://www.stiripesurse.ro/sondaj-ungaria-fidesz-scade-iar-jobbik-creste-in-preferintele-alegatorilor/

Rata șomajului va scădea de la 7% în 2014 la 6,6% în 2017, conform estimărilor CNP

Rata șomajului se va situa la 7% în anul 2014, dar va scădea constant până la 6,6% în 2017, potrivit proiecției principalilor indicatori macroeconomici pentru perioada 2014 – 2017, publicată de Comisia Națională de Prognoză (CNP).

http://www.agerpres.ro/economie/2014/03/06/rata-somajului-va-scadea-de-la-7-in-2014-la-6-6-in-2017-conform-estimarilor-cnp-11-21-20

Kedden fogadja el a kormány az új kormányprogramot

Jövő héten, kedden fogadja el felelősségvállalással a parlament együttes ülése előtt az új Ponta-kabinet a módosított és aktualizált kormányprogramot – tudtuk meg Kelemen Hunortól a mai kormányülést követően. Az RMDSZ elnöke elmondta, a szövetség kormányzati szerepvállalásának feltételeit rögzítő egyezségből minden szükséges részlet szerepel az új kormányprogramban.

http://itthon.transindex.ro/?hir=35681

A politikafüggő közigazgatás hátrányai

Az olasz válság egyik fő oka az államgépezet mozdíthatatlansága. A politológus professzor szerint a tisztviselői kar nem képes ellátni a feladatát. A különféle személyi és politikai függések rendszere végül is a magánérdekeket juttatja érvényre az államérdek rovására.

http://metazin.hu/index.php/item/2907-a-politikafuggo-kozigazgatas-hatranyai

 574 total views,  1 views today