Aberaţie: Fiscul blochează contul, apoi te somează

V-aţi trezit fără bani în bancă? De vină este Fiscul care blochează conturile fără să atenţioneze debitorii. Abuzul este recunoscut chiar de autorităţi, care promit că, de acum, vor trimite somaţii cu 15 zile înainte.

http://www.capital.ro/aberatie-fiscul-blocheaza-contul-apoi-te-someaza.html

CIORNA GUVERNULUI PONTA 3 înainte de discuţia finală de luni USD-UDMR

La o săptămână după ruperea USL şi plecarea PNL de la guvernare, premierul Ponta negociază cu UDMR intrarea maghiarilor la guvernare. Printre cerinţele Uniunii lui Kelemen Hunor se numără „problemele sensibile legate de drepturile minorităţilor naţionale”, dar şi două ministere importante, plus o funcţie de vicepremier. Noua structură a Guvernului, care ar putea să primească votul de învestitură marţi în Parlament, a fost deja contestată de preşedintele Băsescu, acesta anunţând că este posibil să facă o sesizare la Curtea Constituţională.

http://www.gandul.info/politica/ciorna-guvernului-ponta-3-inainte-de-discutia-finala-de-luni-usd-udmr-12180760?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+gandul%2FMJcu+%28Gandul%29

Băsescu: Cea mai tare componentă a ruperii USL este prostia, o să renunţ să mai fac pronosticuri

„Cea mai tare componentă a faptului că s-au rupt este prostia. Doi politiceni lipsiţi de maturitate, care au făcut din umorile lor personale o chestiune de viaţă şi de moarte”, a comentat Traian Băsescu ruperea Uniunii Social Liberale.

http://www.mediafax.ro/politic/basescu-cea-mai-tare-componenta-a-ruperii-usl-este-prostia-o-sa-renunt-sa-mai-fac-pronosticuri-12180921?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+mediafax%2FQddx+%28Mediafax_ALL%29

Cum poate Occidentul să-i determine pe ruşi altfel decât prin forţa armelor să se retragă din conflictul cu Ucraina

Cu parlamentul rus autorizând intervenţia militară în Ucraina şi trupe ruseşti înconjurând baze militare ucrainene din Crimeea după ce indivizi înarmaţi despre care se spune că sunt soldaţi antrenaţi în Rusia au ocupat aeroporturile crimeene, Kievul a anunţat mobilizarea generală a armatei, a chemat la datorie rezerviştii, şi-a închis spaţiul aerian pentru aeronavele militare şi a cerut ajutorul NATO.

http://www.zf.ro/zf-24/cum-poate-occidentul-sa-i-determine-pe-rusi-altfel-decat-prin-forta-armelor-sa-se-retraga-din-conflictul-cu-ucraina-12180472

Cum va fi afectată economic România de cel mai dur conflict de la graniţele sale răsăritene

Poate România ieşi neatinsă din conflictul de la graniţele sale? Toate răspunsurile date până acum converg către un „nu“, mai mare sau mai mic, dar un „nu“ pentru că pieţelor „nu“ le place le place instabilitatea, pentru că banilor „nu“ le place războiul, iar o bună parte dintre investitori „nu“ stau să analizeze caz cu caz, ci tratează o regiune cum ar fi Europa de Est, care înseamnă şi România, dar şi Ucraina, ca pe un întreg.

http://www.zf.ro/zf-24/cum-va-fi-afectata-economic-romania-de-cel-mai-dur-conflict-de-la-granitele-sale-rasaritene-12180452

ANALIZĂ GÂNDUL. Care este miza lui Traian Băsescu în deconspirarea ”ACORDULUI SECRET” dintre PSD şi UDMR. Ce a uitat preşedintele

Fără a-şi ascunde planul revenirii politice într-o campanie alături de Partidul Mişcarea Populară, preşedintele Traian Băsescu intră în jocul electoral plusând pe cartea retoricii naţionaliste. Pretextul de această dată este revenirea UDMR la guvernare, ocazie cu care şeful statului încearcă să-şi facă loc în liga decidenţilor, ameninţând că ia în calcul blocarea unui guvern negociat de Victor Ponta şi Kelemen Hunor.

http://www.gandul.info/politica/analiza-gandul-care-este-miza-lui-traian-basescu-in-deconspirarea-acordului-secret-dintre-psd-si-udmr-ce-a-uitat-presedintele-12179603?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+gandul%2FMJcu+%28Gandul%29

Investiţie chineză de 50 mil. euro într-un parc solar la Sibiu

Producătorul chinez de module şi celule fotovoltaice Sunowe, cu afaceri de 1,2 miliarde de dolari, a investit 40 de milioane de euro într-un parc fotovoltaic cu puterea de 25 MW, amplasat pe 50 de hectare lângă un oraş din judeţul Sibiu.

http://www.zf.ro/companii/investitie-chineza-de-50-mil-euro-intr-un-parc-solar-la-sibiu-12180582

Ucraina a pierdut Crimeea. Occidentul nu o va apăra militar! Începe al doilea Război Rece

Pe 23 februarie, înainte chiar de fuga lui Ianukovici în Rusia, anticipam în articolul „Un elicopter pentru Ianukovici! Criza Ucrainei şi preliminariile războiului la periferia Europei”[1] că Rusia nu va ceda Ucraina Occidentului şi, dacă va fi nevoită totuşi să o facă, în niciun caz nu va fi dispusă să plece din Crimeea şi de la Sevastopol, unde şi-a prelungit recent acordul de staţionare a flotei de la Marea Neagră, pentru următorii 30 de ani.

http://www.contributors.ro/editorial/ucraina-a-pierdut-crimeea-occidentul-nu-o-va-apara-militar-incepe-al-doilea-razboi-rece/

Románia felszólította Oroszországot a katonai műveletek leállítására

Az ukrajnai válság nem jelent közvetlen veszélyt Románia függetlenségére és területi épségére, de egy újabb „befagyott konfliktus” megjelenése a Fekete-tenger térségében középtávon az egész régió stabilitását veszélyeztetné és Románia biztonságát is fenyegetné – mondta Traian Basescu, román államfő.

http://hvg.hu/vilag/20140302_Romania_felszolitotta_Oroszorszagot_a_kat#rss

Putyint nem érdekli a nyugat, mert már nincs vesztenivalója

Oroszországról így is annyira negatív kép él Nyugaton, hogy Putyin úgy érzi, ezen már nem sokat ronthat egy krími bevonulás – mondta a Carnegie Alapítvány a Nemzetközi Békéért moszkvai intézetének igazgatója. Moszkva a következő lépésként várhatóan gazdasági segítséget nyújt majd a félsziget lakosságának, és tárgyalást kezd a tatár kisebbséggel.

http://hvg.hu/vilag/20140302_Putyint_nem_erdekli_a_nyugat_mert_mar_nin#rss

Románia gazdasági felzárkózás után akar eurót

Románia gazdaságának évente legalább 2 százalékponttal gyorsabban kell nőnie az euróövezet átlagánál ahhoz, hogy tízéves távlatban bevezethesse a közös valutát – mondta a román költségvetési tanács elnöke, Ionut Dumitru az Agerpres hírügynökségnek.

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/romania_gazdasagi_felzarkozas_utan_akar_eurot.577705.html

BBC: Legsúlyosabb esetben polgárháború lehet Ukrajnában

A mostani viszály gyorsan az Oroszország és a Nyugat közti legsúlyosabb válsággá fajulhat Grúzia és Oroszország 2008-as rövid konfliktusa óta – írja Jonathan Marcus diplomáciai tudósító a BBC News internetes oldalán.

http://www.vg.hu/kozelet/politika/bbc-legsulyosabb-esetben-polgarhaboru-lehet-ukrajnaban-422677

Megfúrná a kormányalakítást a román elnök

Alkotmánybírósághoz fordul Traian Basescu román államfő, ha a Victor Ponta szociáldemokrata (PSD) miniszterelnök vezette kormány beemeli programjába a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) célkitűzéseit – jelentette be a jobboldali elnök egy vasárnapi televíziós interjúban.

http://figyelo.hu/cikkek/400171-basescu–alkotmanyellenes-a-kormanyprogram-megvaltoztatasa

Loading