Guvernul a stabilit data ţintă pentru aderarea României la zona euro

Guvernul a stabilit 1 ianuarie 2019 ca dată ţintă pentru aderarea României la zona euro, a anunţat, marţi, ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, care a participat la reuniunea Consiliului ECOFIN şi cea a Consiliului Guvernatorilor Băncii Europene de Investiţii, evenimente care s-au desfăşurat la Bruxelles.

http://www.capital.ro/guvernul-a-stabilit-data-tinta-pentru-aderarea-romaniei-la-zona-euro.html

RAPORT: Și în 2020 vom fi dependenți de gazele rusești

În ultimii ani dependența României față de gazele naturale rusești s-a redus, însă fără import consumul național nu poate fi acoperit. Independența energetică a României este asemenea “fetei morgana”: multe planuri sau proiecte cu care ne amăgim de la un an la altul.

http://www.capital.ro/raport-si-in-2020-vom-fi-dependenti-de-gazele-rusesti.html

DW: Moscova are nevoie de o Moldovă PANICATĂ, pentru a o federaliza

La doar 120 de kilometri de Chişinău şi aproximativ 60 de kilometri de cel mai apropiat punct de trece moldo-ucrainean, la Odesa, au murit zeci de oameni în confruntări armate.

http://www.capital.ro/dw-moscova-are-nevoie-de-o-moldova-panicata-pentru-a-o-federaliza.html

Swoboda: Problema intrării României şi Bulgariei în Schengen ar putea fi rezolvată după alegeri

Liderul grupului social-democraţilor din Parlamentul European, Hannes Swoboda, a declarat marţi după-amiază, la Mioveni, judeţul Argeş, că problema intrării României şi Bulgariei în Spaţiul Schengen ar putea fi rezolvată după alegerile europene întrucât cele două ţări îndeplinesc criteriile tehnice, conform Mediafax.

http://www.cotidianul.ro//swoboda-problema-intrarii-romaniei-si-bulgariei-in-schengen-ar-putea-fi-rezolvata-dupa-alegeri-237202/

Riscurile care pot afecta economia sunt în principal externe, inclusiv tensiunile geopolice

Riscurile care pot afecta economia României şi implicit obiectivul de creştere economică sunt în principal de natură externă, între acestea figurând incertitudinea politicii fiscale a SUA, precum şi tensiunile geopolitice care ar putea conduce la o creştere mai mare a preţurilor la energie.

http://www.mediafax.ro/economic/riscurile-care-pot-afecta-economia-sunt-in-principal-externe-inclusiv-tensiunile-geopolice-12600197?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+mediafax%2FQddx+%28Mediafax_ALL%29

Victor Ponta: 2 ani la putere. Puncte tari şi puncte slabe ale guvernării

Acum exact doi ani, Victor Ponta primea votul de încredere al Parlamentului, ca premier al USL, după ce o moţiune de cenzură debarcase Guvernul Mihai Răzvan Ungureanu. “Adevărul” vă prezintă o retrospectivă a celor trei guverne conduse de Victor Ponta în aceşti doi ani

http://adevarul.ro/news/politica/victor-ponta–2-ani-putere-1_53691eeb0d133766a86a1241/index.html

Băsescu, despre formularul pentru rezervişti: „Nu există risc de război, mă surprind fetele mari care dau ochii pe spate”

„Nu există riscul unui război pentru România”, iar lucrurile legate de rezervişti sunt „normale”, au fost principalele mesaje exprimate de preşedintele Băsescu la Gândul Live. El s-a arătat contrariat de „fetele mari care dau ochii pe spate” în problema rezerviştilor

http://www.gandul.info/politica/basescu-despre-formularul-pentru-rezervisti-nu-exista-risc-de-razboi-ma-surprind-fetele-mari-care-dau-ochii-pe-spate-12598652?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+gandul%2FMJcu+%28Gandul%29

Swoboda: România are nevoie de un preşedinte care să se situeze în afara luptelor politice interne

România are nevoie de un preşedinte care să se situeze în afara luptelor politice interne şi să se concentreze pe reprezentarea intereselor ţării în Europa, a afirmat marţi liderul grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, Hannes Swoboda, aflat într-o vizită în judeţul Argeş.

http://jurnalul.ro/stiri/politica/swoboda-romania-are-nevoie-de-un-presedinte-care-sa-se-situeze-in-afara-luptelor-politice-interne-667504.html

Ukrán válság: kelet-európai bevonulást fontolgat a NATO

A szövetség nem kívánja provokálni Oroszországot, de a tagállamoknak meg kell fonolniuk, hogy tartósan csapatokat állomásoztassanak egyes kelet-európai országokban – mondta a NATO katonai főparancsnoka.

http://hvg.hu/vilag/20140507_Ukran_valsag_keleteuropai_bevonulast_fon#rss

Oda ütnek az oroszoknak, ahol fáj

Az ukrajnai válság miatt bekeményít az EU a Déli Áramlattal kapcsolatban, és a Gazprom nem kap kivételt a szigorú versenyjogi szabályok alól. Így már kevésbé fogja megérni a nagy vezeték, amit jövő hónapban kezdenek el építeni.

http://hvg.hu/gazdasag/20140506_Oda_utnek_az_oroszoknak_ahol_faj#rss

Csak pénzkidobás a drogellenes háború Soros György szerint

„Ezermilliárd dolláros fiaskónak” nevezte a kábítószer-kereskedelem elleni globális háborút kedden Soros György magyar-amerikai nagybefektető a Financial Timesban közölt cikkében.

http://hvg.hu/gazdasag/20140506_Csak_penzkidobas_a_drogellenes_haboru_Sor#rss

Nem változott a román alapkamat

Nem változtatott a 3,5 százalékos román alapkamaton a Román Nemzeti Bank (BNR) igazgatótanácsa kedden, és a testület a bankok kötelező lej és valuta tartalékrátáját is változatlanul hagyta – derült ki a román jegybank közléséből.

http://figyelo.hu/cikkek/403282-nem-valtozott-a-roman-alapkamat

Moszkva véletlenül közzétette a krími népszavazás valódi eredményét

Az orosz elnök civiltársadalmi és emberi jogi tanácsa nevű szervezet tegnap élesített egy blogposztot, amit aztán pillanatokkal később el is tüntettek. A beszámoló szerint a márciusi krími népszavazáson csak 30 százalékos volt a részvétel, és a szavazók fele szavazott csak arra, hogy a félsziget Oroszország része legyen – írja a Forbes.

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/moszkva_veletlenul_kozzetette_a_krimi_nepszavazas_valodi_eredmenyet.580905.html

 508 total views,  1 views today