O tragedie istorică repetitivă? România şi Ucraina: chestiunea frontierelor şi minorităţilor

Am asistat, la Bruxelles, la o discuţie asupra fenomenului cel mai îngrijorător al momentului, Ucraina, şi de aici tentaţia modificării frontierelor. Se circulau hărţi, se prezentau materiale de studiu, printre care şi cel care urmează, datând din 2005 şi semnat de Frederic Beaumont, doctorand la Universitatea din Bordeaux.

http://adevarul.ro/international/europa/o-tragedie-istoricarepetitivaromaniasi-ucraina-chestiunea-frontierelor-minoritatilor-1_5369f4110d133766a86ec738/index.html

Liviu Voinea: „Economia României este deja «euroizată». Nu trebuie să fim îngrijoraţi în legătură cu nivelul preţurilor”

Aderarea României la euro nu va aduce creşteri semnificative ale preţurilor, economia ţării fiind deja „euroizată”, a declarat, miercuri, ministrul Bugetului, Liviu Voinea, la postul Realitatea TV, citat de Agerpres în contextul în care săptămâna aceasta Guvernul României a anunţat în mod oficial data pentru adoptarea monedei unice: 1 ianuarie 2019.

http://adevarul.ro/economie/stiri-economice/liviu-voinea-economia-romaniei-euroizata-nu-trebuie-ingrijorati-legatura-nivelul-preturilor-1_536aa8390d133766a873b80f/index.html

Interesul străinilor faţă de proprietăţile din Ungaria, în creştere

Interesul străinilor faţă de proprietăţile din Ungaria este în creştere, iar majoritatea străinilor care cumpără proprietăţi în această ţară sunt ruşi, relatează miercuri agenţia ungară de presă MTI.

http://www.capital.ro/interesul-strainilor-fata-de-proprietatile-din-ungaria-in-crestere.html

Kremlin: Criza din Ucraina poate fi depăşită dacă operaţiunile militare vor înceta

Criza din Ucraina poate înceta dacă Administraţia de la Kiev opreşte operaţiunile militare în estul ţării, consideră Preşedinţia Rusiei, conform AFP.

http://www.mediafax.ro/externe/kremlin-criza-din-ucraina-poate-fi-depasita-daca-operatiunile-militare-vor-inceta-12608913?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+mediafax%2FQddx+%28Mediafax_ALL%29

Principalele bănci străine şi-au redus expunerea pe România cu 20% în cinci ani

Băncile străine care au participat la Iniţiativa de la Viena şi care deţin aproximativ două treimi din sistemul bancar românesc şi-au redus cu 20% expunerea pe subsidiarele din România în perioada martie 2009 – martie 2014, iar procesul de dezintermediere a fost ordonat, potrivit unui studiu prezentat recent de Mugur Isărescu, guvernatorul Băn­cii Naţionale.

http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/principalele-banci-straine-si-au-redus-expunerea-pe-romania-cu-20-in-cinci-ani-12608755

România a cheltuit pe infrastructura de transport 28 mld. euro în ultimii şase ani. Unde sunt şoselele?

Valoarea lucrărilor realizate în infrastructura de transport, adică drumuri, căi ferate, aeroporturi, poduri sau canale navigabile, s-a ridicat la 27,5 miliarde de euro în perioada 2009-2013, arată o analiză ZF pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

http://www.zf.ro/zf-24/romania-a-cheltuit-pe-infrastructura-de-transport-28-mld-euro-in-ultimii-sase-ani-unde-sunt-soselele-12607934

Şeful BRD: Am vrea să dăm mai multe credite, dar firmele nu vin cu proiecte pe care să le finanţăm

Bancherii ar vrea să accelereze creditarea din moment ce situaţia economică s-a îmbunătăţit vizibil, dar deocamdată stau cu banii în conturi pentru că firmele nu au prins suficient curaj pentru a se îndatora, afirmă francezul Philippe Lhotte, preşedintele BRD, a doua bancă locală după active.

http://www.zf.ro/zf-24/seful-brd-am-vrea-sa-dam-mai-multe-credite-dar-firmele-nu-vin-cu-proiecte-pe-care-sa-le-finantam-12608732

Vladimir Putin anunţă O PRIMĂ RETRAGERE. UPDATE: Americanii nu o văd

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a anunţat miercuri, după o întâlnire cu preşedintele OSCE, că Moscova şi-a retras trupele de la frontiera cu Ucraina.

http://www.gandul.info/international/vladimir-putin-anunta-o-prima-retragere-update-americanii-nu-o-vad-12606793?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+gandul%2FMJcu+%28Gandul%29

Putin – un fascist al secolului 21?

O dilemă bântuie presa și rețelele de socializare : este Putin fascist ? Analize și opinii despre elementele fasciste din discursul lui Putin erau mai vechi, dar cum contextul internațional era diferit de cel de azi, opiniile de acest fel au trecut oarecum neobservate.  Inclusiv la noi, în România, ideea dominată era aceea că Putin e un lider post-sovietic de stânga  – drept pentru care oricine exprima o poziție de stânga, era invitat să-și facă valiza și să se care la Moscova.

http://www.contributors.ro/editorial/putin-%25e2%2580%2593-un-fascist-al-secolului-21/

Oroszország vonuljon be Ukrajnába?

Kormánypárti orosz kommentátorok szerint máris háború folyik Ukrajnában. Miután Odesszában harmincnyolc fegyvertelen oroszbarát tüntető vesztette életét, amikor rájuk gyújtották a Szakszervezetek Házát, moszkvai kommentátorok határozott ellenlépést sürgetnek.

 http://metazin.hu/index.php/item/2933-oroszorszag-vonuljon-be-ukrajnaba

A darwini tanok szerepe a holokausztban

Hogy történhetett meg? – kérdi a holokausztról szóló könyvének címében a szerző. A könyv alapján szerkesztett cikkében az okok közül csak egyet elemez, a két világháború között világszerte elterjedt fajelméletet. Darwin tanainak félreértésével magyarázza, hogy Hitler katonái és polgárai zokszó nélkül tűrték, hajtották végre, illetve helyeselték és igazolták a második világháború embertelen tetteit.

 http://metazin.hu/index.php/item/2934-a-darwini-tanok-szerepe-a-holokausztban

Loading