Ungaria se pregăteşte să cumpere terenurile agricole din Transilvania. Ce avantaje au vânzătorii

Proprietarii de teren din România care doresc să-şi vândă proprietăţile cetăţenilor maghiari vor primi o rentă viageră. Ba, mai mult, aceştia pot păstra terenul pe numele lor şi îl pot folosi, a declarat Szabo Jozsef Andor, ataşatul pe probleme de agricultură al Ambasadei Ungariei la Bucureşti într-un interviu oferit portalului szekelyhon.ro.

http://adevarul.ro/news/politica/ungaria-pregateste-cumpere-terenurileagricole-transilvania-avantaje-vanzatorii-1_52cbe395c7b855ff56468123/index.html

Preşedintele Parlamentului din Ungaria: „Consiliul Naţional Secuiesc să primească un nou elan pentru obţinerea autonomiei”

Preşedintele Parlamentului din Ungaria, Kover Laszlo, a declarat, marţi, la Târgu-Mureş, în cadrul evenimentului de comemorare a 250 de ani de la masacrarea secuilor de către armata austriacă că acţiunile secuilor din România au ajuns la mijlocul drumului pentru obţinerea autonomiei dorind ca reprezentanţii secuilor, Consiliul Naţional Secuiesc, să ofere un nou elan acţiunilor.

http://adevarul.ro/news/politica/presedintele-parlamentului-ungaria-1_52cc6e4dc7b855ff5649c2b3/index.html

Kover Laszlo: Peste 90.000 de maghiari din Transilvania vor vota la alegerile din Ungaria

Preşedintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo, a declarat, marţi, la Siculeni (Harghita), că mai mult de 90.000 de cetăţeni români de etnie maghiară din Transilvania, care au obţinut şi cetăţenia ungară, s-au înregistrat ca viitori votanţi la alegerile care vor avea loc în primăvară în Ungaria.

 http://www.mediafax.ro/externe/kover-laszlo-peste-90-000-de-maghiari-din-transilvania-vor-vota-la-alegerile-din-ungaria-11865410?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+mediafax%2FQddx+%28Mediafax_ALL%29

„Prima Casă“ continuă şi în 2014. Noi bănci se pot înscrie în program

Programul „Prima Casă“ se prelungeşte în acest an, astfel că băncile înscrise vor primi sumele care nu au fost alocate în 2013, dar vor putea folosi şi sumele neutilizate anul trecut, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor şi aflat în dezbatere în şedinţa de astăzi.

http://adevarul.ro/economie/bani/prima-casa-continua-2014-banci-inscrie-program-1_52cc0f90c7b855ff564787d1/index.html

Primarul Londrei cere interzicerea timp de doi ani a accesului imigranţilor din UE la beneficii sociale

Primarul Londrei Boris Johnson a îndemnat marţi la interzicerea totală, pentru o perioadă de doi ani, a accesului imigranţilor din state membre „noi” ale Uniunii Europene (UE), ca România şi Bulgaria, la servicii sociale, potrivit „London Evening Standard“.

http://adevarul.ro/international/europa/primar-imigranti-ue-beneficii-sociale-1_52cc2c94c7b855ff564856ed/index.html

Primele arme chimice au fost evacuate din Siria

Primul transport de armament chimic a fost evacuat din Siria în conformitate cu acordul internaţional semnat de regimul de la Damasc, anunţă misiunea responsabilă de această operaţiune, relatează AFP.

http://adevarul.ro/international/in-lume/primele-arme-chimice-fost-evacuate-siria-1_52cc2e14c7b855ff56485f01/index.html

Legea privind amânarea certificatelor verzi a fost retrimisă de preşedintele Băsescu în Parlament. România, pe cale să rămână cu energia scumpă

Preşedintele Traian Băsescu a retrimis în Parlament spre reexaminare legea prin care o parte a certificatelor verzi este amânată, scrie Hotnews.ro, care citează un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

http://adevarul.ro/economie/stiri-economice/legea-privind-amanarea-certificatelor-verzi-fost-retrimisa-presedintele-basescu-parlament-1_52cc385ac7b855ff56489a29/index.html

Liderul Verzilor germani: Romii pleacă din România şi Bulgaria din cauza sărăciei şi a discriminării

Cem Özdemir, copreşedintele Verzilor germani, critică marţi, într-un interviu, „populismul ieftin” al conservatorilor bavarezi la adresa românilor şi bulgarilor şi susţine că adevărata problemă e cea a romilor din România şi Bulgaria, nevoiţi să plece din cauza sărăciei şi a discriminării.

http://www.gandul.info/international/liderul-verzilor-germani-romii-pleaca-din-romania-si-bulgaria-din-cauza-saraciei-si-a-discriminarii-11862111?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+gandul%2FMJcu+%28Gandul%29

Situaţie dramatică în Grecia. Aproape jumătate din populaţie a avut anul trecut venituri sub pragul sărăciei

Peste 44% dintre greci au avut anul trecut venituri sub pragul sărăciei, potrivit estimărilor unui grup de analiză al Universităţii de Economie şi Afaceri de la Atena, citat de cotidianul elen Kathimerini.

http://www.gandul.info/international/situatie-dramatica-in-grecia-aproape-jumatate-din-populatie-a-avut-anul-trecut-venituri-sub-pragul-saraciei-11862879?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+gandul%2FMJcu+%28Gandul%29

 

Loading