Traian Băsescu: Nu exclud posibilitatea de a propune un nou referendum pentru Parlament unicameral

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit, astăzi, în emisiunea „Evenimentul Zilei“, despre anul politic 2014. Şeful statului ar prefera să-i urmeze un preşedinte de dreapta şi spune că îşi va exprima susţinerea pentru un candidat numai după alegerile europarlamentare.

http://adevarul.ro/news/politica/livetext-presedintele-traian-basescu-invitat-b1-tv-ora-1100-1_52ca6c1dc7b855ff563eff4e/index.html

Proprietarii de imobiliare din Londra îşi evacuează chiriaşii britanici pentru a face loc românilor şi bulgarilor: „Est-europenii plătesc chiria la timp!”

Fergus Wilson, un înstărit proprietar de imobiliare din Marea Britanie, a trimis deja înştiinţări de evacuare către 200 dintre chiriaşii săi britanici care se bazează pe ajutoare sociale pentru a-şi achita chiria. Wilson spune că mulţi proprietari imobiliari fac asta acum pentru a le face loc imigranţilor est-europeni, care „sunt mai serioşi, prezintă mai puţine riscuri şi care-şi plătesc chiria la timp”.

http://adevarul.ro/international/europa/romani-bulgari-1_52ca9cbfc7b855ff5640473d/index.html

INFOGRAFIE Economia gri a României, cât PIB-ul Bulgariei

Economia subterană din România a reprezentat în 2013 aproximativ 28,4% din Produsul Intern Brut (PIB), echivalent a 39,5 miliarde de euro, aproape cât întreaga economie a Bulgariei, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanţă A.T. Kearney.

http://adevarul.ro/economie/stiri-economice/economia-gri-romaniei-pib-ul-bulgariei-1_52caef4ec7b855ff564259d4/index.html

Românii îşi fac case mai mici iarna şi mai spaţioase vara

Suprafaţa medie a locuinţelor avizate spre construire creşte în lunile de primăvară-vară şi scade în lunile de toamnă-iarnă, reiese din datele centralizate la Institutul Naţional de Statistică (INS).

http://adevarul.ro/economie/imobiliare/romanii-isi-fac-case-mai-mici-iarna-mai-spatioase-vara-1_52cb02a0c7b855ff5642befb/index.html

Elmar Brok, europarlamentarul care a propus amprentarea imigranţilor: „Reproşul lui Ponta se va întoarce împotriva lui”

Europarlamentarul Elmar Brok, cel care a propus amprentarea imigranţilor care profită de ajutoarele sociale, a afirmat recent ca majoritatea romanilor si bulgarilor sunt bineveniti in orice stat al UE, dar cei care nu respectă regulile trebuie determinaţi să se conformeze, informează Mediafax.

http://adevarul.ro/international/europa/elmar-brok-europarlamentarul-propus-amprentarea-imigrantilor-reprosul-ponta-intoarce-lui-1_52cb2ac5c7b855ff56438b86/index.html

Efectul taxei pe stâlpi la fermieri: Pâine şi carne mai scumpe cu 10%

Începând cu 2014, producătorii agricoli vor avea de plătit un nou bir pentru silozuri, sere, şoproane, hambare sau iazuri, care le va creşte costurile de producţie şi, implicit, va majora preţurile la alimente.
http://www.evz.ro/detalii/stiri/efectul-taxei-pe-stalpi-la-fermieri-paine-si-carne-mai-scumpe-cu-10-1075521.html

Ponta: Am încheiat anul cu un deficit de 2,5% din PIB şi creştere economică mai mare

România a încheiat anul 2013 cu un deficit bugetar de 2,5% din PIB şi o creştere economică mai mare decât cea prognozată, a anunţat, luni seara, premierul Victor Ponta.

 http://www.mediafax.ro/economic/ponta-am-incheiat-anul-cu-un-deficit-de-2-5-din-pib-si-crestere-economica-mai-mare-11860048?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+mediafax%2FQddx+%28Mediafax_ALL%29

Oficial UE: Legislaţia europeană permite, după 3 luni, expulzarea cetăţenilor care nu au loc de muncă

Ţările UE nu pot limita libera circulaţie a muncitorilor, dar îi pot trimite acasă pe cetăţenii europeni care în decurs de 3 luni nu şi-au găsit un loc de muncă şi nu au mijloacele necesare de subzistenţă, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al CE Jonathan Todd.

http://www.gandul.info/international/oficial-ue-legislatia-europeana-permite-dupa-3-luni-expulzarea-cetatenilor-care-nu-au-loc-de-munca-11857586?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+gandul%2FMJcu+%28Gandul%29

 1,296 total views,  2 views today