Geoană, un nou atac la Antonescu: Nu avem cum să fim credibili dacă spunem că nu murim fără Schengen

Preşedintele Comisiei pentru aderarea la Schengen, Mircea Geoană, face un apel către întreaga clasă politică să readucă în discuţie aderarea României la spaţiul Schengen ca obiectiv strategic naţional.

http://adevarul.ro/news/politica/geoana-nou-atac-antonescu-nu-credibili-spunem-nu-murim-schengen-1_52db8ce4c7b855ff569bce07/index.html

Raport: principalele zece riscuri mondiale pentru anul 2014

Forumul Economic Mondial a publicat la sfârşitul acestei săptămâni raportul anual al riscurilor globale, care reuneşte principalele 31 de ameninţări care au potenţialul de a cauza un impact negativ semnificativ în toată lumea. Printre primele riscuri incluse în raportul anului 2014 se numără crizele economice, criza apei potabile, diferenţele între clase.

http://adevarul.ro/international/in-lume/raport-principalele-zece-riscuri-mondiale-anul-2014-1_52dbdf3bc7b855ff569d6fa0/index.html

Alba Iulia FOTO Românii din Transilvania, nereprezentaţi pe stema actuală a ţării ca acum 400 de ani

Elementele prin care este reprezentată Transilvania pe stema României, adoptată în 1992, perpetuează heraldic o realitate istorică de acum 400 de ani. Vorbim de momentul în care erau recunoscute în Transilvania doar trei „naţiuni“ privilegiate din Transilvania: maghiarii, saşii şi secuii.

http://adevarul.ro/locale/alba-iulia/transilvania-1_52dbecf9c7b855ff569dbc9f/index.html

Ce şanse are opoziţia unită ce s-a format la Budapesta să-l învingă pe Viktor Orban

După un travaliu extrem de dificil, la Budapesta, patru formaţiuni politice de stânga şi liberalii au reuşit să cadă la înţelegere pentru a forma o opoziţie electoală de stânga. Ea este compusă din Partidul Socialist Ungar (PSU) al lui Attila Mesterhazy, alianţa Împreună – Dialog cu Ungaria ( Eggyūtt-PM), având în frunte pe fostul premier Gordon Bajnai, Coaliţia Democratică (DK) a fostului premier Ferenc Gyurcsany şi liberalii lui Gabor Fodor.

http://adevarul.ro/international/europa/ce-sanse-opozitia-unita-s-a-format-budapesta-sa-l-invinga-viktor-orban-1_52dc01e1c7b855ff569e2f11/index.html

Daily Mirror: „Mai puţini imigranţi români şi bulgari au sosit în Marea Britanie, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2013”

După nenumărate articole publicate de presa britanică în care se anunţau veniri masive ale imigranţilor români şi bulgari în Albion, tabloidul „Daily Mirror” notează că previziunile iniţiale s-au dovedit greşite, numărul de persoane din România şi Bulgaria ajunse în acest an în Marea Britanie fiind mai mic decât aceeaşi perioadă din 2013.

http://adevarul.ro/international/europa/imigranti-romani-marea-britanie-bulgari-1_52dc6658c7b855ff56a0349c/index.html

Statele UE trebuie să respecte dreptul la libera circulaţie, spun deputaţii

Printr-o rezoluţie adoptată joi, Parlamentul contestă puternic poziţia adoptată de unii lideri europeni care cer modificări şi restricţii la libertatea de mişcare a cetăţenilor. Restricţiile temporare la libertatea de mişcare a lucrătorilor din Bulgaria şi România au expirat la 1 ianuarie 2014.

http://adevarul.ro/locale/targoviste/statele-ue-trebuie-respecte-dreptul-libera-circulatie-spun-deputatii-1_52dcb448c7b855ff56a11e1b/index.html

Autostrada din munți, mai scumpă decât în 2010

Deși prețurile au scăzut în ultimii ani de criză, guvernul Ponta atribuie francezilor de la Vinci contractul pentru construcția autostrăzii Comarnic-Brașov, chiar dacă prețurile sunt cu 25% mai mari decât în 2010.

http://www.capital.ro/autostrada-din-munti-mai-scumpa-decat-in-2010.html

Traian Băsescu, acuzat că pledează pentru ”LICHIDAREA” Republicii Moldova

Başcanul Găgăuziei Mihail Formuzal a apărat vineri dreptul unităţii autonome la referendum, subliniind că susţine statalitatea Republicii Moldova, spre deosebire de preşedintele Traian Băsescu care, în opinia sa, merită se fie declarat persona non grata, potrivit site-ului oficial al UTA Găgăuzia.

http://www.gandul.info/politica/traian-basescu-acuzat-ca-pledeaza-pentru-lichidarea-republicii-moldova-11922022?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+gandul%2FMJcu+%28Gandul%29

Băsescu: România susţine implicarea SUA ca mediator între Israel şi Palestina

România susţine fără rezerve iniţiativa de pace a secretarului de stat John Kerry şi implicarea SUA ca mediator între Israel şi Palestina, a spus, duminică, preşedintele Traian Băsescu, la plecarea în vizită de stat în Israel şi Teritoriile Palestiniene. ”Obiectivul care trebuie atins: două state în pace şi securitate, repet, două state, Palestina şi Israel, în pace şi securitate”, a insistat şeful statului.

http://www.gandul.info/politica/basescu-romania-sustine-implicarea-sua-ca-mediator-intre-israel-si-palestina-11926139?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+gandul%2FMJcu+%28Gandul%29

Loading