Cinteză: „Restituirea în lei a creditelor luate în valută ar falimenta băncile”

Directorul Direcţiei de Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteză, a declarat în Comisia de buget din Senat, despre propunerea legislativă de restituire în lei a creditelor luate în valută, la cursul de la semnarea contractului,că măsura ar genera criză de sistem şi că vor fi bănci care vor da faliment.

http://www.capital.ro/cinteza-restituirea-in-lei-a-creditelor-luate-in-valuta-ar-falimenta-bancile.html

McCain: Atenție la Putin. Încearcă să creeze probleme, crezând că Ucraina este parte a Rusiei

In timp ce Kievul este sub stare de asediu, John McCain, presedintele Comisiei de politica externa din Senatul SUA, avertizeaza ca SUA ar trebui sa inceapa sa se teama de un vechi dusman.

http://www.cotidianul.ro//mccain-atentie-la-putin-incearca-sa-creeze-probleme-crezand-ca-ucraina-este-parte-a-rusiei-232384/

România a consumat anul trecut carburanţi de 9,5 mld. euro

România a consumat anul trecut benzină şi motorină în valoare de 9,5 mld. euro, potrivit calculelor ZF făcute pe baza cifrelor furnizate de Rompetrol, al doilea mare jucător din piaţa de profil. Pentru anul acesta estimările petroliştilor sunt prudente şi indică o creştere uşoară în cel mai bun caz, dar companiile spun că potenţial pe termen lung există.

http://www.zf.ro/analiza/romania-a-consumat-anul-trecut-carburanti-de-9-5-mld-euro-12109572

PNL cere desfiinţarea Uniunii Social Democrate. Antonescu: „Dacă nu se respectă cererea noastră, tragem concluzia că nu mai există USL”

Partidul Naţional Liberal a decis, în şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, să ceară desfiinţarea Uniunii Social Democrate, pe motiv că înfiinţarea acestei formaţiuni contravine protocolului de formare a USL.

http://jurnalul.ro/stiri/politica/pnl-cere-desfiintarea-uniunii-social-democrate-antonescu-daca-nu-se-respecta-cererea-noastra-tragem-concluzia-ca-nu-mai-exista-usl-661729.html

Antonescu îl pune pe Ponta în faţa unei alegeri imposibile: ori USL, ori USD!

După ce Victor Ponta a anunţat că vrea să transmită în această seară la Cotroceni numele noilor miniştri liberali, Crin Antonescu i-a cerut oficial desfiinţarea USD, apreciind că alianţa constituită de PSD-PC-UNPR este în afara protocolului USL. De asemenea, liderul liberalilor a condiţionat continuarea colaborării în Uniunea Social Liberală de angajamentul pentru restructurarea guvernului până în iunie, reducerea CAS, respingerea legii amnistiei şi graţierii.

http://www.gandul.info/politica/antonescu-il-pune-pe-ponta-in-fata-unei-alegeri-imposibile-ori-usl-ori-usd-12107578?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+gandul%2FMJcu+%28Gandul%29

Deputaţii au adoptat iniţiativa PNL de abrogare a articolului 276 din Codul penal

Camera Deputaţilor a aprobat marţi proiectul de lege pentru abrogarea articolului 276 din Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal cu titlul ‘Presiuni asupra justiţiei’.

http://jurnalul.ro/stiri/politica/deputatii-au-adoptat-initiativa-pnl-de-abrogare-a-articolului-276-din-codul-penal-661679.html

Cazul româncei Edit Miklos naşte polemici aprinse. Octavian Morariu, şeful COSR, cere sancţionarea aspră a sportivei

Edit Miklos, schioarea româncă ce a reprezentat Ungaria la Jocurile Olimpice de la Soci, deşi s-a format şi pregătit în România, l-a supărat pe preşedintele COSR, Octavian Morariu, care vrea ca sportiva să fie pedepsită.

http://adevarul.ro/news/sport/edit-miklos-cosr-octavian-morariu-1_53032e50c7b855ff5671af72/index.html

Tigrul est-european cu dinții sparți

România este țara cu cea mai mare creș­te­re economică din Europa, un fel de ti­gru est-european, care a dat peste cap sta­tis­tica prin cifra de 3,5% anuală de majorare a PIB, într-un context în ca­re orice e peste zero e o per­formanță. Totodată, Ro­mânia este singura țară a UE care mai are o relație pe bază de acord cu Fondul Monetar Internațional.

http://www.contributors.ro/economie/tigrul-est-european-cu-din%25c8%259bii-spar%25c8%259bi/

 476 total views,  1 views today