Circa 60.000 de maghiari cu dublă cetăţenie şi-au depus voturile la Consulatul din Miercurea Ciuc. Peste 80 la sută din maghiarii înscrişi la Consulat au votat la alegeri

Aproximativ 60.000 de maghiari din România care au şi cetăţenie ungară şi-au depus votul prin corespondenţă pentru alegerile legislative din Ungaria la Consulatul din Miercurea Ciuc, unde sunt aşteptate să voteze, duminică, circa o mie de persoane cu domiciliul în Ungaria, aflate aici ca turişti. Peste 80 la sută din maghiarii înscrişi la Consulatul Ungariei de la Miercurea Ciuc au votat la alegeri.

http://www.mediafax.ro/social/circa-60-000-de-maghiari-cu-dubla-cetatenie-si-au-depus-voturile-la-consulatul-din-miercurea-ciuc-peste-80-la-suta-din-maghiarii-inscrisi-la-consulat-au-votat-la-alegeri-12413284

Kelemen, întrebat despre candidatura lui Tokes în Ungaria: Nu ne încurcă în niciun fel

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sâmbătă, la Deva, întrebat cum sunt influenţate voturile pentru UDMR de o candidatură a lui Laszlo Tokes pe listele FIDESZ la europarlamentare, că acest lucru nu „încurcă în niciun fel” Uniunea, întrucât listele partidelor din Ungaria nu vor exista în România.

http://www.mediafax.ro/politic/kelemen-intrebat-despre-candidatura-lui-tokes-in-ungaria-nu-ne-incurca-in-niciun-fel-12410383

Dragnea: Niciun candidat la prezidențiale nu e sigur până la alegerile europarlamentare

Președintele executiv al PSD, Vicepremierul Liviu Dragnea, a declarat, duminică seară, că până la alegerile europarlamentare niciun candidat la prezidențiale nu e sigur și că viața politică din România se va reașeza după alegerile pentru Parlamentul European.

http://www.agerpres.ro/politica/2014/04/06/dragnea-niciun-candidat-la-prezidentiale-nu-e-sigur-pana-la-alegerile-europarlamentare-22-05-50

România a primit de la UE 13,2 miliarde de euro mai mult decât a contribuit

România a primit de la Uniunea Europeană /UE/ fonduri de aproximativ 23 de miliarde euro și a contribuit la bugetul comunitar cu circa 9,7 miliarde de euro, potrivit celor mai recente informații ale Ministerului Finanțelor Publice /MFP/, de la sfârșitul lunii februarie 2014.

http://www.agerpres.ro/economie/2014/04/04/romania-a-primit-de-la-ue-13-2-miliarde-de-euro-mai-mult-decat-a-contribuit-14-46-50

La europarlamentare, miza e în buzunare: ce presupune un bilet „all inclusive“ spre Bruxelles

Parlamentul European pare a fi destinaţia de vis pentru oricine vânează venituri consistente cu minime bătăi de cap: salarii de mii de euro, pensii garantate fără plata contribuţiilor sociale şi, în plus, diurne pentru zilele de activitate oficială, fără ca aleşii să fie obligaţi să prezinte documente justificative.

http://adevarul.ro/news/politica/la-europarlamentare-miza-e-buzunare-presupune-bilet-allinclusive-bruxelles-1_534170a30d133766a88ce3ab/index.html

SONDAJ Un român din doi are încredere în NATO

Potrivit cercetării INSCOP Research, realizată în perioada martie 2013 – martie 2014, nu mai puţin de 50,5% din români au “multă şi foarte multă încredere” în Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord.

http://adevarul.ro/news/eveniment/sondaj-roman-doi-incredere-nato-1_53422fab0d133766a8906001/index.html

Roma still second class citizens, despite EU efforts

Despite national strategies on Roma integration, many of Europe’s most discriminated minority are still being treated as second-class citizens.

http://euobserver.com/justice/123757

Hungary election: PM Viktor Orban declares victory

Hungarian Prime Minister Viktor Orban has declared victory in Sunday’s parliamentary election, winning a second consecutive term.

http://www.bbc.com/news/world-europe-26908404

Merkel az EU megerősítéséért szólalt fel

Az európaiak csak az uniós integráció révén állhatnak helyt a globális versenyben, ezért meg kell erősíteni az Európai Uniót (EU) és növelni kell versenyképességét – emelte ki Angela Merkel német kancellár, a konzervatív CDU elnöke a párt szombati berlini kongresszusán, amelyen elfogadták az európai parlamenti választásra készített programot.

http://hvg.hu/vilag/20140405_Merkel_az_EU_megerositeseert_szolalt_fel

Loading