CNSAS a primit de la BEC listele candidaţilor la europarlamentare şi a început verificările

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a primit de la Biroul Electoral Central (BEC) listele candidaţior la alegerile europarlamentare din mai şi a început verificarea acestora.

http://www.mediafax.ro/politic/cnsas-a-primit-de-la-bec-listele-candidatilor-la-europarlamentare-si-a-inceput-verificarile-12395406

România, a treia creştere din UE a comerţului retail în februarie – Eurostat

România a înregistrat în luna februarie a treia creştere din UE a comerţului retail faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, după Luxemburg şi Bulgaria, potrivit datelor prezentate joi de Eurostat, institutul de statistică al Comisiei Europene.

http://www.mediafax.ro/economic/romania-a-treia-crestere-din-ue-a-comertului-retail-in-februarie-eurostat-12393008

Korodi vrea să importe un proiect european de instruire a elevilor privind protecţia mediului

Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice vrea să aducă în România proiectul Green Pack, al Centrului Regional de Mediu pentru Europa Centrală şi de Est (REC), ce are ca scop instruirea copiilor cu vârste între 11 şi 15 ani, privind protecţia mediului şi dezvoltarea durabilă.

http://www.mediafax.ro/social/korodi-vrea-sa-importe-un-proiect-european-de-instruire-a-elevilor-privind-protectia-mediului-12396727

Parlamentul European recomandă blocarea fondurilor europene pentru Bulgaria

Parlamentul European a adoptat o recomandare în care cere Comisiei Europene ‘să ia în considerare în mod serios’ posibilitatea blocării fondurilor europene pentru Bulgaria, informează joi Novinite și BTA.

http://www.agerpres.ro/externe/2014/04/03/parlamentul-european-recomanda-blocarea-fondurilor-europene-pentru-bulgaria-18-03-06

UE finanţează cu 300 de milioane de euro turismul românesc în următorii şase ani

Uniunea Europeană va finanţa turismul românesc cu 316 milioane euro în următorii şapte ani, un turism în mare suferinţă având în vedere că nu înseamnă în ansamblul econo­mi­ei decât 1,5% din PIB.

http://www.zf.ro/politica/ue-finanteaza-cu-300-de-milioane-de-euro-turismul-romanesc-in-urmatorii-sase-ani-12397245

SONDAJ: Partidul Fidesz este creditat cu 47% din intenţiile de vot înaintea alegerilor din Ungaria

Partidul de guvernământ din Ungaria, Fidesz, se clasează pe primul loc în intenţiile de vot, cu 47 la sută, înaintea scrutinului legislativ de duminică, în timp ce Alianţa pentru Schimbare, dominată de socialiştii (MSZP), este creditată cu 28 la sută, conform unui sondaj al Institutului Nezopont.

http://www.mediafax.ro/externe/sondaj-partidul-fidesz-este-creditat-cu-47-din-intentiile-de-vot-inaintea-alegerilor-din-ungaria-12397343

Válaszlevelek Viktornak: így voksolnak a határon túliak

Csaknem kétszázezer levélszavazatot vár vissza a külhoni állampolgároktól a Nemzeti Választási Iroda: ennyien válaszoltak pozitívan Orbán Viktor miniszterelnök nekik küldött leveleire azzal, hogy regisztráltak. A mandátumok számát amúgy is csekély mértékben befolyásoló külhoni szavazatoknak viszont még kisebb lehet az értéke: egyötödük már most érvénytelen.

http://hvg.hu/itthon/20140403_Valaszlevelek_Viktornak_igy_voksolnak_a_h

Loading