Funcţionarii de la Agricultură mai trag o palmă fermierilor
Noile reguli privind vânzarea terenurilor agricole către persoane fizice nu fac decât să încurce şi vânzătorii, şi cumpărătorii.
De ce nu se vinde bine produsul românesc?
Organizarea de târguri prin parcările supermarketurilor sau pe terenurile virane din Bucureşti, în corturi şi cu podele stricate, sub emblema „Târg de producător”, ar putea deveni o amintire.
http://www.evz.ro/detalii/stiri/de-ce-nu-se-vinde-bine-produsul-romanesc-1055780.html
Zilele europene ale patrimoniului: 50 de ţări oferă acces liber la situri istorice
În septembrie, în cadrul unei iniţiative comune a Comisiei Europene şi a Consiliului Europei denumite Zilele europene ale patrimoniului, milioane de persoane vor beneficia de acces liber la mii de situri istorice şi culturale, care sunt rareori deschise publicului, în 50 de ţări.
Suntem campioni la scumpirea benzinei
Conflictul din Siria a fost un pretext bun ca preţul carburanţilor să crească. În timp ce noi am scumpit accelerat, la vecini criza nu se simte la pompă…
http://www.evz.ro/detalii/stiri/suntem-campioni-la-scumpirea-benzinei-1055662.html
Transelectrica ar putea trece la disponibilizări
Transelectrica ar putea disponibiliza în următorii patru ani 300 – 400 de angajaţi, dintr-un total de 2.200 de salariaţi în prezent, întrucât automatizarea staţiilor va determina o scădere a personalului necesar pentru operarea acestor, potrivit directorului general, Ştefan – Doru Bucătaru.
Cine sunt regii locuinţelor din România
Cei mai mari zece dezvoltatori de locuinţe din România, cu activitate concentrată în mare parte în Bucureşti, au finalizat până acum un număr de 18.644 de unităţi locative împărţite în 31 de ansambluri rezidenţiale, majoritatea construite în ultimii cinci ani
http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/cine-sunt-regii-locuintelor-din-romania-186191.html
Mai merită să faci economii în valută? La un depozit de 5.000 de euro pe trei luni nu mai retragi nici măcar banii depuşi
Dobânzile în scădere şi comisioanele mari de retragere numerar fac neatractive depozitele în valută, pentru că în multe cazuri clienţii care vor să-şi păstreze economiile în euro ajung să scoată de la bancă mai puţini bani decât au depus.
România, în criză continuă: economia se târâie de doi ani în jurul lui zero, iar punctul de recesiune de 2,5% nu a mai fost depăşit din vara anului 2011
Datele raportate de-a lungul timpului privind Produsul Intern Brut arată că din toamna anului 2011 până în prezent economia a avut creşteri sau scăderi sub 1% în fiecare trimestru, consecutiv. Doar în trimestrul III din 2011 PIB-ul a depăşit pragul de 2,5% pe care economiştii îl consideră „adevăratul zero“
http://adevarul.ro/economie/stiri-economice/criza-recesiune-1_5227486fc7b855ff56467f72/index.html
Infrastructura nu are forţă să imprime creştere economică
În ciuda faptului că vremea a fost mai bună în prima parte a anului comparativ cu 2012, iar în lunile aprilie, mai şi iunie constructorii ar fi trebuit să lucreze la foc continuu la proiectele de infrastructură, fiind sezon, reducerea semnificativă a investiţiilor statului şi blocarea fondurilor europene au dat peste cap sectorul construcţiilor.
http://www.zf.ro/zf-24/infrastructura-nu-are-forta-sa-imprime-crestere-economica-11293426
Jobb lett a román GDP-adat
Enyhén javított előző becslésén a román statisztikai hivatal (INS), a tegnap kiadott részletezés szerint a második negyedévi kiigazított adatok 0,5 százalékos növekedést mutatnak az év első három hónapjához képest, éves összevetésben pedig 1,5 százalékost − mindkét mutató 0,2 százalékponttal magasabb az első becslésnél. …
http://www.napi.hu/kulfold/jobb_lett_a_roman_gdp-adat.563618.html