Bruxelles-ul ia justiţia europeană în propriile mâini

UE vrea federalizarea puterilor în domeniul justiţiei şi al drepturilor omului, pentru a interveni când ţările membre încălcă statul de drept.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/bruxelles-ul-ia-justitia-europeana-in-propriile-maini-1056001.html

 Guvernul vrea să topească banii de investiţii în consum

În timp ce Polonia sau Ungaria susţin performanţa companiilor locale, la noi banii obţinuţi din vânzarea societăţilor energetice riscă să nu ajungă, din nou, acolo unde trebuie: la investiţii.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/guvernul-vrea-sa-topeasca-banii-de-investitii-in-consum-1055996.html

Antonescu: Dacă proiectul privind Roşia Montană nu are avizul MJ, cred că nu-l putem lua în discuţie

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, luni, răspunzând unei întrebări, că, dacă proiectul de lege privind Roşia Montană nu are avizul ministrului Justiţiei, el crede că acesta nu poate fi luat în discuţie în Parlament.

http://www.gandul.info/politica/antonescu-daca-proiectul-privind-rosia-montana-nu-are-avizul-mj-cred-ca-nu-l-putem-lua-in-discutie-11296445?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+gandul%2FMJcu+%28Gandul%29

Ponta şi Dragnea au căzut la pace cu primarii. Salariile edililor se vor calcula după numărul de locuitori. Liderul ACoR pentru Gândul: „Contează şi bunăvoinţa”

După protestul înaintat în urmă cu două săptămâni Guvernului, în care reclamau de la lipsa banilor în teritoriu până la incompatibilităţile pe care le vor parţial eliminate din legea ANI, reprezentanţii celor 2.800 de primari de comune din România, majoritatea covârşitoare aparţinând USL, s-au înţeles astăzi cu Victor Ponta şi Liviu Dragnea care le-au acceptat mare parte din revendicări.

http://www.gandul.info/politica/ponta-si-dragnea-au-cazut-la-pace-cu-primarii-salariile-edililor-se-vor-calcula-dupa-numarul-de-locuitori-liderul-acor-pentru-gandul-conteaza-si-bunavointa-11294384?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+gandul%2FMJcu+%28Gandul%29

Ponta a numit şefii direcţiilor regionale antifraudă ale ANAF

Premierul Victor Pona a semnat joi deciziile de numire în funcţie a şefilor celor opt direcţii regionale antifraudă din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), precum şi a doi inspectori generali adjuncţi în structura centrală a Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală.

http://www.gandul.info/politica/ponta-a-numit-sefii-directiilor-regionale-antifrauda-ale-anaf-11296607?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+gandul%2FMJcu+%28Gandul%29

Ponta, despre birocraţie: Era frica de răspundere şi de DNA şi toată lumea punea ştampile, semnături

Premierul Victor Ponta a afirmat, joi, că „fuga de răspundere şi frica de DNA” au determinat pe toată lumea să pună „ştampile şi semnături”, el făcând această remarcă în timp ce asista la semnarea unor contracte de finanţare din fonduri UE între ADR Sud Muntenia şi câteva zeci de firme beneficiare.

http://www.gandul.info/stiri/ponta-despre-birocratie-era-frica-de-raspundere-si-de-dna-si-toata-lumea-punea-stampile-semnaturi-11296149?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+gandul%2FMJcu+%28Gandul%29

INFOGRAFIE România, corigenta lumii. Politicienii corupţi şi drumurile proaste ne-au aruncat în coada clasamentului global al competitivităţii

Ţara noastră se plasează pe ultimele locuri în topurile mondiale privind regimul taxelor, infrastructura, politicile guvernamentale, corectitudinea în afaceri, piaţa muncii şi capacitatea de a păstra talente.

http://adevarul.ro/economie/stiri-economice/clasament-politicieni-1_52289d40c7b855ff564cc26c/index.html

 Cum îşi fac maghiarii campanie pe spatele Roşiei Montane

Politicienii maghiari au găsit în proiectul Roşia Montană un nou motiv de a-şi face imagine. După ce Guvernul maghiar a condamnat decizia Executivului de la Bucureşti de a da undă verde pentru exploatarea aurului, mai mulţi europarlamentari maghiari, împreună cu Laszlo Tokes, au sesizat Comisia Europeană. Ce se ascunde în spatele preocupării arătate de maghiari?

http://adevarul.ro/news/politica/cum-isi-fac-maghiarii-campanie-spatele-rosiei-montane-1_52289c54c7b855ff564cbe20/index.html

 574 total views,  1 views today