Traian Băsescu: Mandatul preşedintelui e de 5 ani, poate cer înapoi cele două luni în care am fost suspendat

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut o declaraţie de presă, la Palatul Cotroceni. Întrebat dacă se teme de o a treia suspendare, preşedintele Traian Băsescu a amintit că mandatul său este de cinci ani, precizând că s-ar putea să ceară ca lunile în care a fost suspendat să-i fie date înapoi.

http://adevarul.ro/news/politica/traian-basescu-vorbeste-1830-despre-cazul-dragnea-1_5252cfdec7b855ff560dffc4/index.html

 Serbia, în pragul falimentului

erbia este aproape de intrarea în insolvenţă şi trebuie să reducă salariile bugetarilor şi subvenţiile către companiile de stat pentru a evita falimentul, în timp ce negociază un acord cu FMI şi aşteaptă un împrumut de urgenţă de 1 miliard de dolari de la Emiratele Arabe Unite.

http://adevarul.ro/international/europa/serbia-pragul-falimentului-1_5252d6c2c7b855ff560e252b/index.html

Dosarul Referendumul. Cum s-a luptat vicepremierul Liviu Dragnea să-l dea jos pe Traian Băsescu

Liviu Dragnea a fost trimis luni în judecată, alături de alte peste 100 de persoane, în dosarul în care este acuzat că ar fi fraudat referendumul din 2012 privind demiterea preşedintelui. Dacă va fi găsit vinovat de folosirea influenţei sau autorităţii pentru obţinerea de foloase necuvenite Dragnea riscă până la cinci ani de închisoare. Imediat după aflarea veştii premierul Victor Ponta a declarat că „magistraţii vor infirma aceste acuzaţii”.

http://adevarul.ro/news/eveniment/cum-s-a-luptat-dragnea-sa-l-dea-jos-basescu-1_5252f8f0c7b855ff560ecfca/index.html

 Traian Băsescu: Ponta este hotărât să pună sub CONTROL audiovizualul
Șeful statului a susținut ieri, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă în cadrul căreia a apreciat că ținta ordonanței privind insolvența este televiziunea publică. „Spre deosebire de Adrian Năstase, care plătea presa, Ponta este la fel de hotărât să pună sub control audiovizualul, dar o face mai cinic și mai brutal”, a spus Băsescu.
http://www.evz.ro/detalii/stiri/presedintele-traian-basescu-declaratii-de-presa-la-ora-1830-1060884.html

 Victor Ponta, modificări la Codul Rutier: Alcoolemia de peste 0,5 mg/l în sânge va fi infracţiune

Uniunea Social Liberală ar putea aproba astăzi forma finală a noului Cod rutier. „Am lucrat la Codul rutier, împreună cu dl ministru Stroe, am lucrat să vedem, să îndreptăm ceea ce e de îndreptat. Acum discutăm la USL să vedem forma finală”, a declarat premierul Victor Ponta înaintea reuniunii conducerii USL.

http://jurnalul.ro/stiri/observator/victor-ponta-modificari-la-codul-rutier-alcoolemia-de-peste-0-5-mg-l-in-sange-va-fi-infractiune-652889.html

 Mihai-Răzvan Ungureanu și-a anunțat intenția de a candida la prezidențiale

Liderul Forței Civice, Mihai-Răzvan Ungureanu, a adus luni la cunoștința Biroului Permanent Național al partidului intenția de a candida în 2014 la Președinția României, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

http://jurnalul.ro/stiri/politica/mihai-razvan-ungureanu-i-a-anun-at-inten-ia-de-a-candida-la-preziden-iale-652913.html

 Cum au supravieţuit românii în cinci ani de CRIZĂ FINANCIARĂ
Statistica arată că ne-am axat pe produsele de strictă necesitate, dar am cheltuit mai mult pentru vicii.
http://www.evz.ro/detalii/stiri/cum-au-supravietuit-romanii-in-cinci-ani-de-criza-1060919.html

 Cât primeşti ca plată pentru o zi lucrată. Topul salariilor pe meserii

Românii care au cele mai mari salarii câştigă de patru ori mai mult decât cei cu salarii mici. În medie, salariaţii trebuie să muncească 17 zile pe lună pentru a-şi acoperi cheltuielile necesare unui trai decent, iar cine are salariul sub medie este nevoit să-şi mai ia un job ca să suporte costurile vieţii.

http://adevarul.ro/economie/bani/cat-primesti-plata-zi-lucrata-topul-salariilor-meserii-1_5252e269c7b855ff560e5e74/index.html

 Malnutriţia, problemă majoră a Nigerului

Malnutriţia a provocat în Niger moartea a 362 de copii cu vârsta mai mică de cinci ani în perioada ianuarie-septembrie, numai în regiunea Zinder din centrul ţării, potrivit ultimelor date oferite de ONU.

http://adevarul.ro/international/in-lume/malnutritiaproblema-majora-nigerului-1_525365e7c7b855ff56106e19/index.html

 1,219 total views,  1 views today