George Friedman, Stratfor: Miza României e America, nu NATO sau UE
România, arată George Friedman, este o ţară care s-a retras în sine şi doreşte să se integreze mai bine în sistemul internaţional – o poziţie greu de menţinut. Dacă Bucureştiul a fost o excepţie în blocul sovietic, îi vine acum mai greu să se adapteze Europei decât ţări ca de pildă Polonia. Pentru România a deveni normal înseamnă să devină o parte a Europei, respectiv să se alăture UE şi NATO.

http://adevarul.ro/news/politica/george-friedman-stratfor-miza-romaniei-e-america-nu-nato-ue-1_51ab7b96c7b855ff564e0a06/index.html

 

Deputat PSD: Ministerul Sănătăţii a cerut DSP-urilor o situaţie a folosirii în spitale a „limbilor minoritare”

Deputatul PSD Florin Buicu, secretar al Comisiei de Sănătate din Cameră, spune că Ministerul Sănătăţii a cerut direcţiilor de sănătate publică o situaţie a folosirii în spitale a „limbilor minoritare”, pentru a vedea în ce măsură li se oferă posibilitatea pacienţilor „de a fi trataţi în limba lor”.

http://www.mediafax.ro/social/deputat-psd-ministerul-sanatatii-a-cerut-dsp-urilor-o-situatie-a-folosirii-in-spitale-a-limbilor-minoritare-10915478

 „Kosovo va fi un precedent pentru Transilvania!”

De unde atâta grabă în povestea cu regionalizarea? De unde atâta siguranţă şi nicio umbră de îndoială?

http://www.cotidianul.ro/kosovo-va-fi-un-precedent-pentru-transilvania-214804/

 

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta se întâlnesc, astăzi, cu Prinţul Charles al Marii Britanii
Prinţul Charles se întâlneşte, în cursul după-amiezii, cu preşedintele Traian Băsescu şi cu premierul Victor Ponta. Prinţul Charles a sosit joi în România.
http://adevarul.ro/news/politica/traian-basescu-victor-ponta-printul-charles-1_51ac2aaec7b855ff56502cdc/index.html

 

O soluție de luat în calcul – reducerea limitată a TVA

Avem știri și diverse opinii pro și contra orice. Avem, însă, mai puține soluții la multiplele probleme cu care se confruntă mediul economic.

http://cursdeguvernare.ro/o-solutie-de-luat-in-calcul-reducerea-limitata-a-tva.html

 

Navracsics: A baloldal hívná az óvóbácsit

„A magyar baloldal gondolkodásában létezik egy évszázados tradíció, melynek jegyében mindent megtettek korábban és 1990 után is, hogy az országot lejárassák. Ennek az internacionalista tradíciónak a hátterében egy sajátos önbizalomhiány húzódhat meg: „ők úgy gondolják, hogy mi magyarok nem vagyunk eléggé érettek arra, hogy megvitassuk saját dolgainkat, hívni kell az óvóbácsit, hívni kell valakit, aki igazságot tesz közöttünk, mert nem vagyunk elég értelmesek, nem vagyunk elég toleránsak, nem vagyunk elég demokraták ahhoz, hogy odafigyeljünk egymás érveire” – mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

http://hvg.hu/itthon/20130602_Navracsics_A_baloldal_hivna_az_ovobacsit

 

Loading