Crin Antonescu: „Traian Băsescu este un personaj politic care continuă să aibă puterea de a distruge“

Liberalul Crin Antonescu a declarat marţi seara, la Antena 3, că Traian Băsescu a contestat tot ce s-a făcut în România fără să aibă un beneficiu imediat. Ba, mai mult, acesta a subliniat că noua Constituţie nu se face pentru bucuria şefului statului.
http://adevarul.ro/news/politica/presedintele-comisiei-revizuire-constitutiei-crin-antonescu-invitat-antena-3-ora-2030-1_51b7463ac7b855ff56800edb/index.html

 

Topul produselor şi serviciilor care s-au scumpit cel mai mult în ultimii zece ani

Ultimul deceniu este marcat de o continuă ascensiune a cheltuielilor, dar şi de o explozie a preţurilor pentru unele dintre produsele cel mai des folosite de oamenii obişnuiţi. Un studiu recent arată că americanii plătesc astăzi cu aproximativ 100% mai mult decât acum zece ani pentru unele produse şi servicii.
http://adevarul.ro/economie/business-international/topul-produselor-serviciilor-s-au-scumpit-mai-ultimii-zece-ani-1_51b744f6c7b855ff56800941/index.html

 

CAMPANIE „Adevărul“: Constituţie contra României

Parlamentarii se grăbesc să impună o Lege Fundamentală în care doar interesele lor contează. Ziarul „Adevărul“ demarează o campanie de sancţionare a amendamentelor controversate şi inutile.
Comisia de revizuire a Constituţiei lucrează deja de şase zile şi, după calendarul stabilit, a ajuns deja la jumătatea timpului alocat adoptării amendamentelor. Asta face să se lucreze în mare grabă, iar amendamentele sunt adoptate fără mari dezbateri, graţie majorităţii copleşitoare pe care o are USL.
http://adevarul.ro/news/politica/constitutiecontra-romaniei-1_51b75ac7c7b855ff5680701a/index.html

 

Preşedintele îi cheamă românii la referendum. REACŢII. Iliescu: „A avut o ieşire cam precipitată”. Antonescu: „Nu e important ce spune Traian Băsescu”
Preşedintele Traian Băsescu a declarat că a declanşat procedurile unui referendum pe două teme: Parlamentul unicameral şi reducerea numărului de aleşi la 300. Şeful statului a anunţat că a declanşat procedura unui nou referendum pe această temă, după ce Comisia pentru revizuirea Constituţiei a ignorat, în elaborarea proiectului, rezultatele referendumului din 2009.
http://www.evz.ro/detalii/stiri/presedintele-ii-cheama-romanii-la-referendum-reactii-iliescu-a-avut-o-iesire-cam-preci-1042115.html

 

Kelemen Hunor: Maghiarii ar putea ieşi în stradă dacă Ţinutul Secuiesc „va fi asimilat spre Braşov, Buzău sau Neamţ”

Kelemen Hunor afirmă că maghiarii din Harghita, Covasna și Mureș „se tem de o asimilare foarte perversă”, prin proiectul regionalizării. Liderul UDMR avertizează că oamenii ar putea ieși în stradă, dacă Ținutul Secuiesc va fi „asimilat spre Brașov, Buzău sau Neamț”.

http://jurnalul.ro/stiri/politica/kelemen-hunor-maghiarii-ar-putea-iesi-in-strada-daca-tinutul-secuiesc-va-fi-asimilat-spre-brasov-buzau-sau-neamt-645220.html

 

UDMR reclamă din nou România la FIFA. Vezi motivul

În cursul zilei de luni, UDMR a trimis o nouă scrisoare la FIFA, în care atrage atenţia forului european asupra atitudinii rasiste a fanilor români la partida amicală cu Trinidad-Tobago, disputată săptămâna trecută la Bucureşti şi încheiată cu victoria tricolorilor cu scorul de 4-0. Conform comunicatului transmis agenţiei ungare de presă MTI, UDMR şi deputatul Marko Attila, în calitate de semnatar al scrisorii, mulţumesc FIFA pentru “reacţia promptă şi corectă la adresa manifestărilor antimaghiare din interiorul fotbalului românesc”.

http://jurnalul.ro/stiri/observator/udmr-reclama-din-nou-romania-la-fifa-vezi-motivul-645257.html

 

Băsescu: Regionalizarea, aşa cum a început, va fi o catastrofă organizatorică

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că reforma regionalizării a început greşit prin negocierea regiunilor, capitalelor şi guvernatorilor şi va duce la „un dezastru organizatoric”, adăugând că speră să poată avea o discuţie în acest sens cu premierul Victor Ponta şi cu ministrul Liviu Dragnea.

http://www.mediafax.ro/social/basescu-regionalizarea-asa-cum-a-inceput-va-fi-o-catastrofa-organizatorica-10957828?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+mediafax%2FQddx+%28Mediafax_ALL%29

 

Care ar putea fi noua modalitate de clasificare a pensiunilor turistice din România

Pensiunile din România ar putea fi clasificate în curând nu doar în funcţie de calitatea serviciilor pe care le oferă oaspeţilor, ci şi în funcţie de tematica lor. Ideea le aparţine reprezentanţiilor Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC), este inspirată de programele asociaţiilor care îşi desfăşoară activitatea în state europene precum Franţa sau Austria şi se află în momentul de faţă în discuţie în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT).

http://www.gandul.info/financiar/care-ar-putea-fi-noua-modalitate-de-clasificare-a-pensiunilor-turistice-din-romania-10952669?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+gandul%2FMJcu+%28Gandul%29

 

Un raport SUA dezvăluie comoara pe care stă România: Ajunge pentru 100 de ani

România are rezerve de gaze de şist de 1.444 miliarde de metri cubi, estimează Administraţia americană pentru informaţie în domeniul energiei (EIA), în condiţiile în care rezervele dovedite de gaze se plasează la 113 miliarde metri cubi, iar consumul anual este de aproximativ 14 miliarde metri cubi.

http://www.gandul.info/financiar/un-raport-sua-dezvaluie-comoara-pe-care-sta-romania-ajunge-pentru-100-de-ani-10956212?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+gandul%2FMJcu+%28Gandul%29

 

Slovacia asigură România că susţine aderarea la Schengen: Nu pot exista alte criterii de aderare

Slovacia susţine ferm aderarea României şi Bulgariei la Schengen şi nu pot exista alte condiţii sau criterii de aderare faţă de cele stabilite iniţial, a declarat, marţi,  premierul slovac Robert Fico, după ce s-a întâlnit, la Bratislava, cu premierul Victor Ponta. La rândul său, Ponta a dorit să mulţumească în mod public pentru poziţia „extrem de hotărâtă şi de prietenoasă” pe care ministrul de Interne slovac a avut-o în Consiliul de Justiţie şi Afaceri Interne(JAI), atunci când s-a vorbit despre primirea României în Schengen.

http://www.gandul.info/stiri/slovacia-asigura-romania-ca-sustine-aderarea-la-schengen-nu-pot-exista-alte-criterii-de-aderare-10957174?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+gandul%2FMJcu+%28Gandul%29

 

Antal Árpád elkormányozná Székelyföldet

Szívesen lenne az autonóm Székelyföld régió kormányzója Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere – ezt a városvezető az Agerpres hírügynökség által kedden közölt terjedelmes interjúban jelentette ki.

http://manna.ro/porta/antal-arpad-kormanyozna-szekelyfoldet-2013-06-11.html

 

Újabb brüsszeli eljárás indul Magyarország ellen

Úgynevezett hivatalos felszólító levelet küldött május végén az Európai Bizottság Magyarországra, vagyis formálisan kötelezettségszegési eljárás indult, mert Brüsszel szerint a jövedéki termékekre vonatkozó magyar szabályozás egy részlete ellentétes lehet az uniós irányelvvel – derül ki az Európai Bizottság főtitkárságának honlapjáról.

http://www.vg.hu/gazdasag/ujabb-brusszeli-eljaras-indul-magyarorszag-ellen-405551

 

 2,241 total views,  1 views today