Ponta vrea ca noua lege a salarizării să intre în vigoare în 2013: „Un salariu minim, probabil de 1.000 de lei”

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Sibiu, că vrea să modifice Legea salarizării, incluzând în „anvelopa naţională” cheltuieli de personal pentru fiecare instituţie, respectiv primării, consilii judeţene, ministere, dar şi „un salariu minim, probabil de 1.000 de lei, şi un salariu maxim”.

Ponta: Jumătate din primarii ţării au fost declaraţi incompatibili de ANI; trebuie găsită o soluţie

Premierul Victor Ponta doreşte să discute cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI) şi cu Comisia Europeană o soluţie legislativă corectă în condiţiile în care jumătate din primarii şi consilierii din România au fost declaraţi incompatibili şi au procese în instanţă.

Consilier asistent POSDRU, trimis în judecată după ce a cerut mită peste 116.000 de euro pentru a aviza favorabil mai multe cereri de rambursare

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Craiova au acuzat-o pe Dalina Aitana Bogdan, consilier asistent la Compartimentul Verificare Proiecte Finanţate din cadrul Organismului Intermediar Regional pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (OIR POSDRU) – Regiunea Sud-Vest Oltenia, de luare de mită, în formă continuată.

Ponta: Cei din Garda Financiară au locuri unde să se angajeze, dar trebuie să dea nişte concursuri

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că după reorganizarea Finanţelor Publice, Vămii şi Gărzii Financiare, numărul de posturi rămâne acelaşi, „dar nu neapărat va fi angajată toată lumea”, precizând că salariaţii de la Gardă vor trebui să treacă „nişte concursuri”, inclusiv teste de integritate.

Scoaterea justiției de sub urmărire politică

Codul penal prevede posibilitatea scoaterii unei persoane de sub urmărire penală, chiar și atunci când faptele și încălcarea legii penale nu sunt în dispută, în schimb, circumstanțele cazului demonstrează că ele nu prezintă pericol social.

Cum pierdem bani europeni din cauza Fiscului

Retratarea fiscală a contractelor comerciale a reprezentat instrumentul predilect al inspecțiilor fiscale din ultimul an.

4 din 5 tineri vor sa plece peste hotare pentru mai multi bani

Contextul economic actual ii determina pe din ce in ce mai multi tineri sa isi doreasca un loc de munca in afara granitelor. Un studiu realizat de SmartDreamers arata ca 4 din 5 tineri vor sa plece peste hotare pentru mai multi bani, in pofida faptului ca premierul Victor Ponta este convins ca nu mai exista in acest moment un numar semnificativ de cetateni romani care vor sa mearga sa munceasca in strainatate.

Românii din Transilvania şi Banat, cei mai dispuşi că plece la muncă în străinătate. Care sunt destinaţiile?

Cele mai multe aplicări la ofertele de muncă în străinătate, pe platforma online Tjobs.ro, au venit din partea ardelenilor și bănățenilor, în perioada iunie 2009 și până în iunie 2013, acestea reprezentând 36,05 % din total. Marea Britanie și Germania au fost țările care au primit cele mai multe aplicări în fiecare regiune. Departamentul „Construcții / Amenajări” a fost preferatul aplicanților din Muntenia, Moldova și Transilvania, în timp ce bucureștenii au preferat departamentul „Hoteluri / Turism”.

Orbánra azért kimegy az RMDSZ-elnök Tusnádfürdőn

Egyéni döntés alapján távol maradnak a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor rendezvényeiről a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) vezető politikusai – mondta Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke. Hozzátette, ő jelen lesz viszont péntek este, mert Orbán Viktorral találkozik.

 1,918 total views,  1 views today