Academia Română, avertizată de CNCD pentru două studii privind minoritatea maghiară

Academia Română a fost sancţionată cu avertisment de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), în urma publicării a două studii în care se fac referiri discriminatorii la minoritatea maghiară. Preşedintele Academiei Române, Ionel Haiduc, spune că instituţia pe care o conduce nu a girat aceste studii.

STUDIU Românii se apucă de stupefiante la 21 de ani. Cel mai mic narcoman are 12 ani, iar cel mai mare s-a drogat prima oară la 41 de ani

Cei mai mulţi narcomani au „debutat“ în lumea consumului de droguri de la 20 de ani, în topul preferinţelor acestora situându-se cannabisul. Aproximativ 10% dintre consumatori au antecedente infracţionale, iar jumătate dintre ei sunt absolvenţi de studii superioare. Aşa arată un studiu prezentat ieri de către oficialii Agenţiei Naţionale Antidrog.

 
Fiscal stress și sustenabilitate fiscală în UE. Cum stă România?

În 2011, într-o postare de pe http://www.contributors.ro/economie/cum-poate-romania-sa-faca-surfing-pe-creasta-valului-doi-al-crizei/ discutam despre necesitatea constituirii unei celule de criză la nivelul Ministerului Finanţelor Publice, care să implementeze un set de indicatori de fiscal stress/indicatori fiscali de avertizare timpurie, în conformitate cu metodologia propusă de FMI.

Politici culturale ale USL: Revista Transilvania, desfiinţată!

Ca să intru abrupt în subiect: Consiliul Județean Sibiu pregătește o hotărâre privind desființarea Centrului Cultural Interetnic Transilvania și trecerea Revistei Transilvania (care rămâne fără personalitate juridică) în subordinea Bibliotecii Județene ASTRA.

Pericolele unei eventuale noi legi pentru salarizarea medicilor

Ministerul Sănătăţii lucrează deja la noua lege a salarizării personalului medical, care va presupune, mai mult ca sigur, scoatere acestora din grila de salarizare a bugetarilor, sub forma unui proiect pilot în câteva spitale, la începutul lui 2014.

Oficial MAE: Lucrările Şcolii de Vară de la Băile Tuşnad seamănă cu o şedinţă a Guvernului Ungariei

Secretarul de stat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, afirmă, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, că Şcoala de vară de la Băile Tuşnad seamănă cu o şedinţă a Guvernului Ungariei, iar declaraţiile unor oficiali ungari formulate acolo sunt o ingerinţă într-un proces suveran al României.

Sorin Oprescu, despre regionalizare: Nu poţi să distrugi şi să înglobezi capitala ţării

Primarul general Sorin Oprescu a declarat, miercuri, despre proiectul privind regionalizarea, că nu poţi să distrugi şi să înglobezi capitala ţării, pentru că Bucureştiul rămâne un centru important de producere a 25 la sută din PIB-ul României. “Nu poţi să distrugi şi să înglobezi capitala ţării, pentru că Bucureştiul rămâne, foarte clar, un centru foarte important de producere a 25 la sută din PIB-ul României, iar el primeşte înapoi doar două procente”, a spus Sorin Oprescu, răspunzând unei întrebări despre proiectul regionalizării.

 516 total views,  1 views today