Efectele istoriei false a Transilvaniei: un sat întreg din Arad a fost ”retrocedat” presupuşilor urmaşi ai unui grof

Discuţiile despre ”moştenirea” secuiască nu sunt gratuite. Plecând de la premiza falsă că Transilvania le-a aparţinut ungurilor, iată că sute de mii de hectare de pădure, conace, dar şi un sat întreg din Arad, Nadăş, au ajuns să fie ”retrocedate” unor interpuşi, deşi statul român le-a răscumpărat o dată pe vremea regelui Ferdinand. Ne vom trezi astfel că vom pierde Transilvania nu prin autonomie politică, ci prin retrocedări arbitrare!

S-a schimbat topul puterilor economice mondiale: Rusia a devansat Germania

Rusia a urcat pe a cincea poziţie în topul celor mai mari economii din lume, în timp ce Germania a căzut pe locul şase, potrivit unui raport realizat de Banca Mondială.

Christine Lagarde, şefa FMI, la BNR: România nu numai că va supravieţui, dar o va duce şi mult mai bine

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, se află în Romania pentru două zile, miercuri urmând ca o misiune a Fondului să vină la Bucureşti pentru discuţii privind un nou acord de împrumut cu România. La această oră, Lagarde susţine un discurs la Banca Naţională a României.

Dezastrul din spatele gargarei electorale a lui Victor Ponta

Guvernul Ponta a promite investiții majore în următorii ani și spune că va putea determina apariția a zeci de mii de locuri de muncă. Pe hârtie sună bine, în realitate totul este gargară electorală ieftină, pentru că nimic nu se întâmplă pe zonele care pot determina dezvoltarea economiei.

 
România are cea mai ridicată inflaţie anuală din Uniunea Europeană

România se plasează pe primul loc în UE după inflaţia anuală din iunie, pentru cea de-a şasea lună consecutiv, în timp ce în zona euro preţurile de consum continuă să înregistreze creşteri modeste, pe fondul recesiunii şi şomajului record – informează Mediafax.

Primăria Odorhei va lansa cartea “Istoria Ţinutului Secuiesc”

După manualul “Istoria Secuilor”, care a ajuns deja în unele şcoli din judeţele Covasna şi Harghita, în câţiva ani elevii de etnie maghiară din România vor putea lectura şi cartea “Istoria Ţinutului Secuiesc”. Iniţiativa aparţine primarului oraşului Odorheiu-Secuiesc, Bunta Levente.

Dragnea: România are toate şansele să fie independentă din punct de vedere energetic

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, marţi, la Târgu-Jiu, că România are toate şansele să devină independentă din punct de vedere energetic dacă va şti să exploateze aşa cum trebuie resursele naturale, informează agerpres.ro.

Băsescu: Prioritatea României trebuie să fie ca Republica Moldova să devină membră a UE

În ajunul vizitei pe care o va face miercuri la Chişinău, preşedintele României, Traian Băsescu, a acordat un interviu postului de radio Europa Liberă, informează agerpres.ro.

Ipsos: a többség kormányváltást szeretne, mégis nyerne a Fidesz

Az elmúlt egy hónapban lényegében nem változott a szavazói viselkedés, az Ipsos felmérése szerint a Fideszt a választókorú népesség 25, az MSZP-t 15 százaléka támogatja. A többség kormányváltást szeretne, de 62 százalék elégedetlen az ellenzékkel.

 1,349 total views,  1 views today