Traian Băsescu cere Parlamentului reexaminarea legii care prevede validarea referendumului cu un prag de prezenţă de 30%

Preşedintele Traian Băsescu a cerut, joi, Parlamentului reexaminarea legii care prevede validarea referendumului cu participare de cel puţin 30% şi cu cvorum al voturilor valabil exprimate de cel puţin 25%, pe motiv că în această formă nu se asigură o reprezentativitate suficientă.

Ministrul francez pentru afaceri europene va vizita cartierul Ferentari

Premierul francez Jean-Marc Ayrault a declarat, joi, pentru TVR 1, că ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Bernard Cazeneuve, va vizita cartierul Ferentari, el subliniind în acest sens importanţa cooperării bilaterale în vederea susţinerii integrării romilor.

INFOGRAFIE Un român din trei pune bani la ciorap. Cum îşi organizează românii bugetul de familie

Doar 31% din populaţie îşi economiseşte banii, depozitul bancar mediu fiind de 950 de lei. Cea mai mare ameninţare pentru bugetul familiei este factura la întreţinere, arată un sondaj pe teme financiare.

CONREG – eşecul regionalizării?

Regionalizarea ar trebui să fie o bucurie – descentralizarea unui stat prea închistat, prea centralizat şi prea omniprezent, ar putea fi ocazia unei noi relaţii a puterii cu cetăţenii, iar naşterea unor regiuni (mai) autonome ar putea crea o nouă dinamică a dezvoltării întregii ţări. Împărţirea puterii pe mai multe nivele este garantul democraţiei şi factorul de eficienţă economică, datorită apropierii deciziei de cetăţean şi a stimulării competiţiei interregionale.

Dragnea: Avem şansa ca prin regionalizare să rupem definitiv România de comunism

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, joi, la Sibiu, că la 23 de ani de la Revoluţie România are „cam aceleaşi instituţii publice comuniste”, multe dintre ele cu „aceleaşi metehne”, regionalizarea fiind şansa de a rupe definitv România de comunism, transmite corespondentul MEDIAFAX.

ANRE: România va exporta în 2-3 ani gaze în R. Moldova, Bulgaria şi Ungaria

Exportul de gaze este o cerinţă a Comisiei Europene, care a criticat România pentru lipsa reţelelor de interconexiune a reţelelor de gaze cu statele vecine.

Dragnea: Cei de la Ministerul Educaţiei să se gândeacă serios să reintroducă admiterea la liceu şi facultate

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, joi, la Sibiu, că a intrat la facultate cu media 9.23 pentru că a dat „un bacalaureat care nu era pătat de obiceiurile din zilele noastre”, afirmând că reprezentanţii MEN „ar trebu să se gândească serios” la reintroducerea admiterii la liceu şi facultate.

REZULTATE BAC 2013 după contestaţii. Harta cererilor de recorectare pe judeţe

REZULTATE BAC 2013. Zeci de mii de absolvenţi de liceu care au susţinut examenul de maturitate în sesiunea de vară au emoţii până mâine, 12 iulie, când EDU.RO va afişa rezultatele finale de la BAC 2013. Gândul a centralizat contestaţiile depuse de elevi, judeţ cu judeţ, şi în total au fost depuse 44.235 de cereri de recorectare la cele trei probe scrise. Numărul de contestaţii este mai mic decât cel din 2012, când au fost depuse 53.700 de cereri de recorectare.

Csak 3 EU-s ország ment át a szűrőn, de Magyarország köztük van

Magyarország a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) felvett hitel visszafizetése után az európai uniós gazdaságfejlesztési források bekapcsolásával jelentős lehetőséghez jut a 2014 és 2020 közötti időszakban – mondta a nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Budapesten, a Vállalkozásfejlesztési Tanács ülésén, ahol a következő hétéves időszak Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programjának (GINOP) tervezetét ismertette.

KSH: 86 ezer forint a létminimum, 14 százalék szegény Magyarországon

A létminimum egy fogyasztási egységre számított átlagos értéke 2012-ben havonta 85 960 Ft volt, az egy évvel korábbi érték 102,4 százaléka – jelentette a KSH. 2012-ben a tipikusnak tekinthető, két aktív korú személyből és két gyermekből álló háztartás létminimumértéke 2,90 x 85 960 Ft = 249 284 Ft volt havonta, míg az egytagú nyugdíjas háztartásoké 77 364 Ft.

Elöregszik és fogy a magyar – Aggódhatunk a jövőnk miatt

A magyar népesség fejlődése olyan történelmi utat járt be, amely során egy kiegyensúlyozott korösszetételű és létszámában alapvetően gyarapodó népességből fokozatosan elöregedő és lélekszámában fogyó népesség lett – állapította meg a Központi Statisztikai Hivatal Népesedési helyzetkép című anyagában.

 553 total views,  1 views today