INFOGRAFIE Harta salariilor: după criză, sărăcia a lovit România şi a ocolit Bulgaria

Scumpirile au depăşit creşterea salariilor românilor în perioada 2009-2013, salariul orar a scăzut dramatic, iar riscul de sărăcie a avansat, în timp ce Bulgaria domină topul majorărilor salariale din UE.

Proiectul legii salarizării medicilor, criticat pentru că ar fi discriminatoriu

Proiectul legii salarizării suplimentare a medicilor creează discriminare „neproductivă” între angajaţii spitalului, întrucât banii privaţi vor ajunge numai la o anumită categorie de doctori, restul echipei primind aproape nimic, a declarat vicepreşedintele CMR, Gheorghe Borcean.

Traian Băsescu, săracul Europei

Preşedintele României, Traian Băsescu, este cel mai prost plătit şef de stat din fostele ţări comuniste ale Uniunii Europene, în timp ce slovacul Ivan Gasparovici are cel mai consistent venit.

SONDAJ Românii nu sunt interesaţi de noua Constituţie. Doar 38,8% din români ar merge la vot

Dacă în toamnă s-ar organiza un referendum, Constituţia nu ar trece de votul popular, în condiţiile în care pragul de validare este de 50% plus unu. Doar 38,8% din români ar merge la vot.

Industria românească intră în comă fără speculatori

Dezvoltatorii de spaţii industriale nu mai construiesc decât în urma unor contracte ferme, ponderea acestui tip de tranzacţii crescând în trimestrul doi la 23% de la 6%.

Poliţia din Oslo a arestat în 2013 mai mulţi români decât localnici

Poliţia din Oslo a arestat în 2013, pentru tâlhării, furturi de maşini, furturi din buzunare şi încălcarea dreptului de proprietate, mai mulţi români decât norvegieni.

Indicatorul crizei pentru cei mai mari 100 de angajatori: minus 36.000 de angajaţi faţă de anul 2008

Cei mai mari 100 de angajatori, care au împreună 520.000 de angajaţi (12% din totalul la nivelul întregii economii), au raportat o scădere de 36.000 de salariaţi în perioada 2008 – 2012, arată datele centralizate de ZF pe baza informaţiilor de la Registrul Comerţului.

Loading