România, globalizarea şi şansele democraţiei

Ce viitor au oare libertatea şi democraţia în România? Soarta lor nu pare a se situa sub o stea fastă, date fiind recompensarea autorilor derapajului antidemocratic din 2012, prin rezultatul alegerilor din decembrie trecut, precum şi menţinerea aproape intactă a popularităţii USL, în ciuda feluritelor şi văditelor ei eşecuri.
http://adevarul.ro/news/politica/video-romania-globalizarea-sansele-democratiei-1_5214e24bc7b855ff56fd07c9/index.html

PERICOL: În curând nu vom mai avea unde munci în Europa

Marile firme din Europa pierd peste 130.000 de locuri de muncă anual, în sectoare precum IT sau finanţe, pe măsură ce atenţia se mută tot mai mult pe zonele offshore mai ieftine. Asta înseamnă că până în 2017, circa 1,9 milioane de locuri de muncă europene vor dispărea.

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/pericol-in-curand-nu-vom-mai-avea-unde-munci-in-europa-185649.html

EVZ CHIŞINĂU. Cursuri de autonomie financiară pentru primari
Autorităţile centrale au început o serie de seminarii cu reprezentaţii Autorităţilor Publice Locale (APL) în ideea de a implementa câteva noi măsuri de perfecţionare a finanţelor publice locale şi de a asigura o autonomie cât mai extinsă acestora. De altfel, măsurile fac parte din Strategia de descentralizare adoptată de Parlament. Primul seminar a avut loc ieri la Cimişlia şi a fost considerat de participanţi drept un succes.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/evz-chisinau-cursuri-de-autonomie-financiara-pentru-primari-1053687.html

Ponta: s-a revenit la situaţia de anul trecut, Băsescu sabotează iar Guvernul

Premierul Victor Ponta afirmă că are relaţii instituţionale foarte bune cu Preşedinţia, dar că nu răspunde la telefon unor “oameni neserioşi”, adăugând că nu se aştepta ca preşedintele Traian Băsescu să apeleze la o remarcă celebră, şi anume “Primul-ministru nu vrea să vorbeşte cu noi”. El a mai arătat că s-a revenit la situaţia de anul trecut, în care preşedintele sabotează Guvernul.

http://jurnalul.ro/stiri/politica/ponta-s-a-revenit-la-situatia-de-anul-trecut-basescu-saboteaza-iar-guvernul-650129.html

Mai mult de jumătate dintre români cred că sunt plătiţi mult mai puţin decât merită

Mai bine de jumatate dintre romani nu sunt multumiti de actualele conditii salariale de pe piata locala a muncii, in contextul in care sustin cu tarie ca angajatorii nu ii remunereaza conform potentialului lor.
Astfel, 55% dintre repondentii unui studiu realizat de site-ul de recrutare BestJobs.ro considera ca sunt subapreciati la locul de munca, din punct de vedere salarial.

http://jurnalul.ro/stiri/observator/mai-mult-de-jumatate-dintre-romani-cred-ca-sunt-platiti-mult-mai-putin-decat-merita-650140.html

 Băsescu: Ponta nu îmi răspunde la telefon. Premierul: Nu vorbesc cu oameni neserioşi

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la Fundulea, că premierul nu i-a răspuns la telefon în ultima perioadă pentru a-i semnala problemele guvernării. Premierul Ponta a declarat că nu a mai vorbit cu preşedintele Băsescu după accidentul din Muntenegru, acuzându-l pe şeful statului că a minţit şi că a încercat să se folosească de o dramă în interes electoral.

http://www.gandul.info/politica/basescu-ponta-nu-imi-raspunde-la-telefon-premierul-nu-vorbesc-cu-oameni-neseriosi-11263681?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+gandul%2FMJcu+%28Gandul%29

Băsescu, acuze fără precedent la adresa „cartelului“ traderilor de cereale: Sunt 4-5 mari firme străine care domină piaţa

Preşedintele Traian Băsescu a declarat ieri la Fundulea, la un eveniment public organizat de compania Procera, deţinută de familia fostului ministru al agriculturii Stelian Fuia, că guvernul tolerează dominanţa traderilor de materii prime agricole.

http://www.zf.ro/zf-24/basescu-acuze-fara-precedent-la-adresa-cartelului-traderilor-de-cereale-sunt-4-5-mari-firme-straine-care-domina-piata-11265372

 Secretar de stat: Suntem în faza de a modifica legislaţia pentru mai multe investiţii în irigaţii

Guvernul vrea să modifice legislaţia agricolă pentru a stimula investiţiile în sectorul de irigaţii, a spus ieri secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Daniel Botănoiu, la conferinţa „Mediafax Talks about Sustainable Agriculture“, care s-a desfăşurat, miercuri, în judeţul Brăila.

http://www.zf.ro/eveniment/secretar-de-stat-suntem-in-faza-de-a-modifica-legislatia-pentru-mai-multe-investitii-in-irigatii-11265364

 1,453 total views,  1 views today