Economia României se poate „vindeca“ în trei ani. Un specialist de la Harvard explică paşii ce trebuie urmaţi

Zbingniew Bochniarz, profesorul de la Harvard specializat pe dezvoltarea ţărilor din Europa Centrală şi de Est, spune că România poate să pornească motoarele economiei într-o perioadă care variază de la trei la cinci ani. El a răspuns provocării „Adevărul” privind măsurile pe care le-ar lua din postura de premier al ţării.

http://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/economia-romaniei-vindeca-trei-ani-economist-harvard-explica-pasii-trebuie-urmati-1_5213898fc7b855ff56f7247e/index.html

Fostul şef SIE Ioan Talpeş: László Tőkés a fost agent al Securităţii maghiare

Generalul Ioan Talpeş, fost şef al SIE, şi jurnaliştii Cristian Unteanu şi Diana Rusu au discutat, la Adevărul Live, tehnicile de manipulare şi dezinformare practicate de serviciile de informaţii în societatea actuală, dar şi strategia de dezinformare din Războiul Rece care a izolat România de toate celelalte ţări.

http://adevarul.ro/news/eveniment/adevarul-live-ioan-talpes-sie-manipulare-dezinformare-1_5213394bc7b855ff56f5a4dd/index.html

Top 5 argumente împotriva studiului în Marea Britanie, combătute din interior

Am fost foarte surprinsă de vocile care susţin în ultima vreme că Marea Britanie nu este locul de studiu potrivit pentru tinerii noştri. Aşa că am rugat-o pe fiica mea Irina, absolventă a universităţii Warwick, să vă împărtăşească gândurile ei legate de experienţa britanică. Iată răspunsul ei la cele mai frecvente contraargumente pentru înscrierea la o universitate din Marea Britanie.

http://adevarul.ro/educatie/studii-in-strainatate/top-5-argumente-studiului-marea-britanie-1_5213641dc7b855ff56f66f98/index.html

Românii cred orbeşte în EURO şi se feresc cât pot de LEU

Populaţia României crede în moneda europeană în aceeaşi măsură în care o fac oamenii din ţările care au adoptat deja euro. Încrederea în leu este, pe de altă parte, la pământ în ciuda politicilor intervenţioniste duse de Banca Naţională a României.

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/romanii-cred-orbeste-in-euro-si-se-feresc-cat-pot-de-leu-185607.html

Tokes: Cele spuse de mine la Tuşnad au fost denaturate într-o manieră inimaginabilă

Europarlamentarul Lazslo Tokes consideră „grave” şi „neadevărate” acuzaţiile că ar fi cerut protectoratul Ungariei asupra Transilvaniei, iar, ulterior, că ar vrea dictat asupra Tansilvaniei, el susţinând că afirmaţiile sale au fost „denaturate într-o manieră inimaginabilă”.

http://jurnalul.ro/stiri/politica/tokes-cele-spuse-de-mine-la-tusnad-au-fost-denaturate-intr-o-maniera-inimaginabila-650089.html

Ministerul Educaţiei introduce trei noi examene pentru elevi

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a menţionat, marţi, la Eforie Sud, că începând cu anul şcolar 2013 – 2014 se va introduce evaluarea la nivel naţional a elevilor la sfârşitul claselor a doua, a patra şi a şasea, ceea ce va putea duce la stabilirea nivelului de pregătire a acestora, în condiţiile în care până în prezent evaluarea naţională s-a făcut numai la sfârşitul clasei a opta, informează agerpres.ro.

http://jurnalul.ro/stiri/observator/ministerul-educatiei-introduce-trei-noi-examene-pentru-elevi-650074.html

FĂRĂ PRECEDENT. O primărie din Maramureş s-a închis: de ce a luat primarul o asemenea decizie

Primăria din oraşul Borşa este închisă de cinci zile. Decizia a fost luată de primarul Toader Mihali (foto), care este nemulţumit de faptul că fostul primar Remus Stetco, adversarul său politic, a fost numit în funcţia de manager al Spitalului de Recuperare din oraş, potrivit eMaramures.

http://www.gandul.info/stiri/fara-precedent-o-primarie-din-maramures-s-a-inchis-de-ce-a-luat-primarul-o-asemenea-decizie-11262512?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+gandul%2FMJcu+%28Gandul%29

Feloszlatta magát a cseh parlament

A cseh képviselőház kedden megszavazta önmaga feloszlatását, s ezzel szabaddá tette az utat az előre hozott választások előtt. A választásokat ősszel kell megtartani.

http://hvg.hu/vilag/20130820_Feloszlatta_magat_a_cseh_parlament#rss

 621 total views,  1 views today