Premierul Ponta: Guvernul îşi va asuma răspunderea pe regionalizare numai dacă va exista un acord cu forţele politice

Guvernul îşi va asuma răspunderea pe proiectul privind regionalizarea şi descentralizarea administrativă numai dacă va exista acordul forţelor politice parlamentare, respectiv şi al UDMR şi PP-DD, a declarat duminică premierul Victor Ponta.

http://www.agerpres.ro/media/index.php/politic/item/192496-Premierul-Ponta-Guvernul-isi-va-asuma-raspunderea-pe-regionalizare-numai-daca-va-exista-un-acord-cu-fortele-politice.html

APIA plăteşte 126,45 miliarde lei către beneficiarii PNDC din sectorul vegetal şi zootehnic

Beneficiarii plăţilor naţionale directe complementare /PNDC/ din sectorul vegetal şi zootehnic, aferente campaniei de plată pe suprafaţă 2012, vor primi, începând de luni, banii cuveniţi, în valoare de 126,45 miliarde lei, a anunţat, vineri, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

http://www.agerpres.ro/media/index.php/economic/item/192510-APIA-plateste-12645-miliarde-lei-catre-beneficiarii-PNDC-din-sectorul-vegetal-si-zootehnic.html

Ministrul Finanțelor: După regionalizare vor fi trei trepte de impozitare

”Avem în vedere descentralizarea atribuţiilor ministerelor şi instituţiilor de la nivel naţional către regiuni, apoi descentralizarea finanţărilor care se realizează acum la nivel naţional, schimbarea sistemului fiscal actual, pe trei trepte: impozite şi taxe care se vor colecta la nivel local, impozite şi taxe care se vor colecta la nivel regional şi cele care se vor colecta la nivel naţional”

http://cursdeguvernare.ro/ministrul-finantelor-dupa-regionalizare-vor-fi-trei-trepte-de-impozitare.html

Cum au ajuns românii să aibă 2,4 centimetri, germanii 15 cm, chiar şi bulgarii 6 cm de autostradă pe cap de locuitor

România deţine cea mai mică reţea de autostrăzi pe cap de locuitor din Uniunea Europeană. Doar 2,4 centimetri de autostradă pe cap de locuitor, de trei ori mai puţin decât bulgarii şi de opt ori mai puţin decât germanii. Datele reies din calculele pe baza celor mai recente informaţii  Eurostat.

http://www.gandul.info/financiar/romania-o-are-mica-cum-au-ajuns-romanii-sa-aiba-2-4-centimetri-germanii-15-cm-chiar-si-bulgarii-6-cm-de-autostrada-pe-cap-de-locuitor-10805033

Preşedintele Traian Băsescu se declară în favoarea impozitării salariilor mari din sectorul privat, spunând că, dacă premierul Victor Ponta va putea să introducă această măsură, el îl va susţine.

Ce ştim că se întâmplă în regiile statului, în instituţii care ţin de autoritatea statului, care au înţeles că, dacă sunt autofinanţate sau regii autonome, îşi pot permite orice legat de banul public, pentru că banii regiilor şi ai companiilor de stat sunt bani publici. .. Voi susţine, numai să-şi rezolve ei problema în inetoriorul alianţei, că, dacă şi-o rezolvă, eu nu voi fi omul care să spună «Nu-i corect». Mai ales în perioade dificile, dacă discutăm de echitate, echitatea o propovăduiesc şi popularii, şi socialiştii în Uniunea Europeană”, a mai spus şeful statului.

http://www.gandul.info/stiri/basescu-despre-impozitarea-salariilor-mari-ale-bugetarilor-daca-ponta-poate-eu-il-sustin-10809446

Nyolcezer márkát kapott minden németért Ceausescu

A Német Szövetségi Köztársaság (NSZK) több mint egymilliárd márkát fizetett 1968 és 1989 között a Ceausescu vezette kommunista Romániának azért, hogy jóváhagyja az erdélyi szászok és a bánsági svábok kitelepedését – írta hétvégi számában a Jurnalul National című román lap a német közszolgálati rádió riportját ismertetve.

http://hvg.hu/vilag/20130428_Nemetek_Romania_kivandorlas

NOI TENSIUNI ÎN COREEA: Seulul avertizează că Phenianul pregăteşte manevre terestre şi aeriene DE AMPLOARE

„Pare că este vorba despre exerciţii de o amploare destul de mare”, a afirmat sursa citată, exprimând temeri potrivit cărora Phenianul ar putea să profite de aceste manevre pentru a crea un incident militar sau pentru a efectua un test de rachetă balistică.

http://www.mediafax.ro/externe/noi-tensiuni-in-coreea-seulul-avertizeaza-ca-phenianul-pregateste-manevre-terestre-si-aeriene-de-amploare-10812380

Loading