konzultaciosKep

Konzultáció Borboly Csabával” facebook csoport

Konzultáció a  megyei utak mentén kihelyezett forgalombiztonsági elemek kapcsán

A Konzultáció Borboly Csabával elnevezésű Facebook csoportban 2017. december 13-án a  a megyei utak mentén kihelyezett forgalombiztonsági elemek kapcsán hirdettünk konzultációt.
A konzultáció célja, hogy a lakosság bevonásával is ellenőrizzük az elvégzett munka minőségét és egy-egy új szakasz mentén javaslatok fogalmazódjanak meg a forgalom még biztonságosabbá tétele érdekében.

A konzultóció eredményeinek összefoglalója:
1. A konzultációt négy csoportban osztottuk meg: Gyergyószék Közlekedési Info, Csíki Közlekedési Info, Udvarhelyszéki Közlekedési info (innen utólag törölték), és a Konzultáció Borboly Csabával csoportokban.
2. Összesen 81 lájkot érkezett be a bejegyzésre és 13 056 emberhez ért el.
3. 17 hozzászólás tekinthető meg a bejegyzés alatt, ezekből szűrtük ki az építőjellegű javaslatokat.
Link: https://www.facebook.com/groups/641571599341625/permalink/943147555850693/

Megfogalmazott javaslatok, észrevételek:
„A Būdõsfürdoi fát mindenki meglátta ami nem de érdekes ami Nagyon patakánál történt kitwrmelésnél történt azt senki sem látta.Érdekes hogy erről nem értesül a tanácsoljuk úr.”
„Csatoszegen nics egy gyalogosatjaro az iskolanal.”
„Borboly Csaba Sok gond van tavasztol ,oszig a termenyek lopasatol a lakasoba,udvarokba illegalis behatolassal az emberek vedtelenek gondolom tudja mire akarom felhini a figyelmet TISZTELETTEL.”
„A 123E, Csíkpálfalva-Csikcsomortán közötti útszakasz egy részén valami agyagos burkolatot helyeztek el, ezért borzalmas a sár. Javaslom valami egyéb, ideiglenes fedőréteg elhelyezését. Nagyon sok kellemetlenséget okoz, s nemcsak a cipőtisztitás miatt…”
„Szerintem a fekvorendoroknek nem sok haszna van ….. viszont ami penzt elkoltenek fekvorendorre meg forgalom akadalyozasra abbol a penzbol siman lehetne rgy ket sorompot allitatni a baleset veszelyes gelyekre.”
„Etéden az óvoda és a Helyi Tanács közé fessenek átjárót és jelezzék táblával.”
„A Hargitafűrdöre vezető út menti szellagkorlátok le vannak rohadva és néhány veszélyes részen hiányoznak.”
„SZÉKELYSZENTERZSÉBETEN is szükség lenne forgalombiztonsági táblákra a DJ 134A útszakaszon.”
„útmenti kiszáradt fák?pl.Szereda es Csiba között 12 db életveszélyes fa.”

Következtetés:
A beérkezett hozzászólások, ugyan nem sok, de jó részük konkrét problémára hívja fel a figyelmet, vagy konkrét javaslatot is megfogalmaz. Ezek összesítve továbbítódnak az illetékes alkalmazottakhoz, hogy ezekre a jövőben figyeljenek és ellenőrizzék helyzetet is.

 1,473 total views,  1 views today