konzultaciosKep

Konzultáció Borboly Csabával”facebook csoport

Konzultáció a könyvtár menedzseri kompetenciák kapcsán

2017. október 10. – október 25.

A konzultáció Borboly Csabával elnevezésű Facebook csoportban 2017. október 10-én hirdettünk konzultációt annak kapcsán, hogy a könyvtár menedzseri állást betöltendő személy milyen fontos kompetenciákkal kell rendelkezzen annak érdekében, hogy a legmegfelelőbben tudja vezetni az intézményt. A konzultáció célja, hogy feltérképezzük a lakosság véleménye szerint melyek azok a kompetenciák, amelyekre a legnagyobb hangsúlyt kell fektetnünk egy könyvtár menedzseri állás betöltésére megszervezett versenyvizsgán.

A konzultáció eredményeinek összefoglalója:
1. Szavazásra bocsátott válaszlehetőségek:
Összesen 11 válaszlehetőségre lehetett leadni szavazatot.
2. Szavazatok:
A válaszlehetőségre összesen 116 szavazat érkezett.
3. Hozzászólások és like-ok:
A konzultációhoz összesen 7 like és 3 hozzászólás érkezett.
Link: https://www.facebook.com/groups/641571599341625/permalink/909959955836120/

A szavazatok a következőképpen oszlottak meg a válaszlehetőségek között:

konyvtar

 

Következtetés:

A beérkezett szavazatok alapján a lakosság véleménye szerint a könyvár menedzserének három legfontosabb képességbe a jó kommunikációs készség, a csapatszellem, illetve a jó koordinációs készség. Ezek mellett kiemelt hangsúlyt kap a jó problémamegoldó készség is.
A jövőben megszervezendő versenyvizsgákon kiemelt figyelem lesz fektetve ezekre a kompetenciákra, illetve a vizsga is ezek fényében lesz összeállítva. Fontos úgy összeállítani az írásbeli is szóbeli vizsgákat egyaránt, hogy fény derüljön arra, a jelentkezők közül ki, milyen mértékben rendelkezik a fenti készségekkel.

 1,397 total views,  1 views today