Hargita Megye Tanácsa felmérések, közvélemény-kutatások, honlapon történő szavazások révén törekszik a megye lakossága álláspontjának megismerésére, így arra is, hogy a vélemények szerint, milyen területeken a legsürgetőbb a fejlesztés, hiszen idén elkezdődött a 2014-2020-as második fejlesztési időszak.

Január 14–március 14. között szavaztattunk Hargita Megye Tanácsa honlapján, az intézmény aloldalain és facebook-oldalain azzal a kérdéssel, hogy milyen fejlesztésre lenne leginkább szükség a megyében a 2014-2020 közti időszakban. A beérkezett válaszok számát tekintve, az eredmények nem reprezentálják Hargita megye összlakosságának álláspontját, viszont valós képet nyújtanak a közvélemény nézőpontjáról. A válaszadók szerint nincs egyetlen olyan terület, amely fejlesztése minden mást meg kellene előzzön a megyében, sokkal inkább vélik úgy, hogy minden területen szükség van újításra, korszerűsítésre. A szavazás eredményei értelmében a mikro-, kis- és középvállalkozások fejlesztésére lenne leginkább szükség a következő hétéves fejlesztési időszakban.

A következő kérdés, amelyre kérjük, szavazzanak:

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Erre a kérdésre a Hargita Megye Tanácsa Elemző Csoportjának, a Székelyföldi Akadémia rendezvénysorozat, a Hargita megyei kaláka a gyermekeinkért, illetve Hargita Megye Tanácsa Építsünk biztos jövőt! elnevezésű gazdaságfejlesztési programjának honlapján, vagy az alábbi linkre kattintva válaszolhatnak: https://docs.google.com/forms/d/1nncusm-nYxWC_bnexktf_JhUvsDQF0ubQNyGtWxWLf4/viewform

Loading