Politică Specialiştii în Constituţie preferă un preşedinte puternic

Cea mai bună formă de guvernământ pentru România este republica semiprezidenţială, spun experţii în drept constituţional contactaţi de „Adevărul“. În contextul în care parlamentarii din Comisia de revizuire a Legii fundamentale, condusă de Crin Antonescu, s-au grăbit să modifice Constituţia şi să taie din prerogativele preşedintelui, „Adevărul“ a contactat o serie de specialişti în drept constituţional care au tranşat problema: republica semiprezidenţială este cea mai bună formă de guvernământ pentru România.

Ministrul român de Externe: E total greşit să vorbim despre „românizarea” Republicii Moldova

România şi Republica Moldova au o istorie şi cultură comună, de aceea e total greşit să se vorbească despre “românizarea” statului vecin, ai cărui cetăţeni îşi pot decide viitorul în mod liber, a declarat ministrul de Externe, Titus Corlăţean, într-un interviu acordat agenţiei ruse Interfax, cu prilejul vizitei sale la Moscova.

Târgovişte Rezultate BAC 2013. Târgovişte, în topul 5 al oraşelor cu cele mai multe medii de 10 la Bacalaureat

Rezultatele de la Bacalaureat 2013 au înregistrat două premiere, de la introducerea camerelor de supraveghere în salile de examen şi până acum: avem un număr record de absolvenţi de liceu care au trecut BAC-ul cu medii de 10 (122 de elevi), iar promovabilitatea a crescut cu peste 11 puncte procentuale faţă de anul trecut, fiind la nivel naţional de 55,4%.

Ponta: PSD decide, la sfârşitul lui august, strategia pe revizuirea Constituţiei. Există trei variante

Premierul Victor Ponta a declarat, astăzi, că PSD va decide, la sfârşitul lunii august, strategia sa privind adoptarea revizuirii Constituţiei. Ponta a precizat că există trei variante privind momentul desfăşurării referendumului.

Grecia, paralizată de o nouă grevă a bugetarilor

Zeci de mii de angajaţi ai sectorului bugetar din Grecia au intrat în grevă luni pentru a denunţa noile măsuri de austeritate negociate cu creditorii internaţionali.

Noua lege a salarizării, pe criterii de performanţă, stârneşte o vie dezbatere. Lefurile bugetarilor vor fi majorate anual începând cu 2014

Introducerea criteriilor de performanţă în salarizare a dat naştere unor discuţii în contradictoriu. În timp ce unii lideri de sindicat sunt de acord cu introducerea acestor criterii, alţii cred că ele nu pot fi introduse deoarece nu sunt specifice contractelor individuale de muncă. Preşedintele CNS Cartel Alpha, Bogdan Hossu este de părere că “salariile din sectorul bugetar ar trebui să se bazeze pe un principiu de fond, cel care se referă la muncă egală ­ salarii egale”.

Ambasadorul Franţei la Bucureşti: Investitorii francezi rămân aici pentru că salariile sunt mai mici, dar nu este acesta singurul motiv

Investitorii francezi au rămas în România, în ciuda crizei, pentru că ţara prezintă, în continuare, oportunităţi interesante – o mână de lucru încă ieftină şi pre­gătită, dar şi po­sibilităţi de dezvoltare a afacerilor într-o zonă aflată în plină „miş­care“.

Harta preţurilor la mâncare în Europa. În ce ţară UE este cel mai scump alcool, unde sunt cele mai scumpe ţigări

În România preţurile pentru alimente şi băuturi nealcoolice sunt cu 33% mai mici decât media europeană, reiese dintr-o analiză realizată de Eurostat. România ocupă antepenultimul loc într-un clasament ce cuprinde 35 de ţări din Europa. Pe ultimul loc se află Macedonia, urmată de Polonia, care este statul din UE cu cele mai mici preţuri, raportat la puterea de cumpărare, relevă datele Eurostat.

 

Loading