Depunerea candidaturilor pentru alegerile europarlamentare s-a încheiat

Depunerea candidaturilor pentru alegerile europarlamentare s-a încheiat, miercuri la miezul nopţii, Biroul Electoral Central (BEC) urmând să decidă asupra admiterii sau respingerii candidaturilor până cel mai târziu în 5 aprilie.

http://www.mediafax.ro/politic/depunerea-candidaturilor-pentru-alegerile-europarlamentare-s-a-incheiat-12340952

Consiliul Director al FMI a aprobat prima şi a doua evaluare a acordului cu România. Guvernul salută decizia FMI

Consiliul Director al Fondului Monetar Internaţional (FMI) a aprobat, miercuri, prima şi a doua evaluare a acordului preventiv încheiat anul trecut cu România, punând la dispoziţia statului două tranşe cumulând 436,3 milioane de euro (389,4 milioane DST).

http://www.mediafax.ro/economic/consiliul-director-al-fmi-a-aprobat-prima-si-a-doua-evaluare-a-acordului-cu-romania-guvernul-saluta-decizia-fmi-12339337

Guvernul a aprobat Acordul de parteneriat 2014-2020 şi îl trimite oficial Comisiei Europene

Guvernul a aprobat, miercuri, Acordul de parteneriat 2014-2020, care stabileşte modul de utilizare a fondurilor europene, şi îl va transmite în mod formal Comisiei Europene la finalul lunii martie, a anunţat, miercuri, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

http://www.mediafax.ro/economic/guvernul-a-aprobat-acordul-de-parteneriat-2014-2020-si-il-trimite-oficial-comisiei-europene-12338312

Korodi: Avem în derulare 30 de proiecte regionale pentru depozite conforme de deșeuri și închiderea celor vechi

Un număr de 30 de proiecte regionale privind amenajarea de depozite conforme de deșeuri și închiderea celor vechi sunt în derulare la ora actuală, iar procedurile de infringement existente pe câteva administrații locale sunt incluse în programe investiționale și urmează să fie rezolvate, a declarat, miercuri, ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Attila Korodi.

http://www.agerpres.ro/economie/2014/03/26/korodi-avem-in-derulare-30-de-proiecte-regionale-pentru-depozite-conforme-de-deseuri-si-inchiderea-celor-vechi-14-23-02

Aproape 4.000 de şomeri vor putea participa în aprilie la cursuri de formare profesională

Aproape 4.000 de şomeri vor participa, în aprilie, la cursuri de formare profesională organizate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), cei mai mulţi participanţi fiind aşteptaţi în Iaşi, Dolj, Prahova, Suceava şi Botoşani.

http://adevarul.ro/news/societate/aproape-4000-someri-vor-putea-participa-aprilie-cursuri-formare-profesionala-1_53319a0f0d133766a8375c3d/index.html

SONDAJ IRES | 74% dintre români cred că lucrurile în ţară merg într-o direcţie greşită

Marea majoritate a românilor cred că lucrurile merg într-o direcție greșită în România, potrivit unui sondaj realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES).

http://www.nasul.tv/2014/03/26/sondaj-ires-74-dintre-romani-cred-ca-lucrile-in-tara-merg-intr-o-directie-gresita/

Political corruption seen as ‘major problem’ by most Europeans

Three quarters of Europeans think corruption is a „major or widespread” problem in their political institutions, according to research published Tuesday (25 March).

http://euobserver.com/news/123631

Világ középosztályai, egyesüljetek!

A munkásság helyett a világszerte erősödő és egységesülő középosztály szabhat gátat a társadalmi különbségek további mélyülésének és a plutokrácia hatalmának. A mindenkori hatalmi elit elszámoltathatóságát követelő középosztályi aktivizmus egyszerre forradalmasíthatja a politikai és a gazdasági rendszerek működését, s ezzel megmentheti a kapitalizmus vívmányait a túlzottan pénzsóvár kapitalistáktól.

http://metazin.hu/index.php/item/2916-vilag-kozeposztalyai-egyesuljetek

Loading