Nemeth Zsolt: Intrarea UDMR la guvernare, un eveniment important al relaţiilor româno-maghiare

Secretarul de stat în Ministerul de Externe din Ungaria Nemeth Zsolt consideră că intrarea UDMR la guvernare e un eveniment important al relaţiilor româno-maghiare şi, dacă acest fapt va ajuta la o stabilitate mai mare în România, va avea o influenţă benefică şi asupra relaţiilor dintre comunităţi.

http://www.mediafax.ro/politic/nemeth-zsolt-intrarea-udmr-la-guvernare-un-eveniment-important-al-relatiilor-romano-maghiare-12270563

Vicepremierul ungar Semjen Zsolt: „Autonomia şi autoguvernarea nu sunt un fel de specialitate secuiască, o cerere exagerată, ci un drept natural în UE”

Cu cocarde roşu-alb-verde în piept şi fluturând drapele secuieşti, maghiare (cu sau fără stema Ungariei pe ele), sau ale unor organizaţii extremiste precum Mişcarea Tinerilor pentru cele 64 de Comitate, mii de etnici maghiari din Târgu Secuiesc şi din localităţile învecinate – 5-6000 potrivit reprezentanţilor forţelor de ordine, peste 10.000 după spusele organizatorilor udemerişti locali – au participat şi anul acesta, la manifestările organizare pentru sărbătorirea zilei de 15 Martie – Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, prima dintre cele trei sărbători naţionale maghiare, care celebrează revoluţia din 1848.

http://www.gandul.info/politica/vicepremierul-ungar-semjen-zsolt-autonomia-si-autoguvernarea-nu-sunt-un-fel-de-specialitate-secuiasca-o-cerere-exagerata-ci-un-drept-natural-in-ue-12271028

Sondaj: Francezii și germanii nu vor să vadă Ucraina în UE

Institutul francez de Opinie Publică (Institut français d’opinion publique – IFOP), la comanda ziarului francez Le Figaro a efectuat un sondaj în rîndul cetățenilor din Franța și Germania pentru a clarifica atitudinea locuitorilor din două cele mai mari țări europene față de perspectiva aderării Ucrainei la UE.

http://www.noi.md/md/news_id/37551

ZF: Economia fiecărui judeţ din România în funcţie de cifra de afaceri a companiilor

Companiile înregistrate în Bucureşti generează 35% din cifra de afaceri totală a firmelor din România şi adună 32% din numărul total de angajaţi din mediul de business.

http://www.mediafax.ro/revista-presei/zf-economia-fiecarui-judet-din-romania-in-functie-de-cifra-de-afaceri-a-companiilor-12273143

SONDAJ INSCOP Iohannis, un adversar mai greu pentru Ponta decât Crin

Potrivit cercetării INSCOP Research, în turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale,duelul Victor Ponta – Klaus Iohannis ar fi mai echilibrat decât o luptă Victor Ponta – Crin Antonescu.

http://adevarul.ro/news/politica/sondaj-inscop-iohannis-adversar-mai-greu-ponta-decat-crin-1_5325ee8f0d133766a8f51401/index.html

SONDAJ IRES. Doar 42% din români îl asociază pe Vasile Blaga cu PDL
Potrivit unui sondaj IRES realizat pe 13 martie, deși este preşedintele partidului, mai puţin de 50% îl asociază pe Vasile Blaga imediat cu PDL. Comparativ, 66% dintre respondenți îl asociază pe Crin Antonescu cu PNL și 57% pe Victor Ponta cu PSD.
http://www.evz.ro/detalii/stiri/sondaj-ires-doar-42-din-romani-il-asociaza-pe-vasile-blaga-cu-pdl-1087267.html

Elemzők: az oroszok egy hónapon belül bekebelezhetik a Krímet

Moszkva a helyzet és a reakciók rövid tanulmányozása után, várhatóan egy hónapon belül annektálja a Krím-félszigetet – jósolták a krími népszavazást értékelő hétfő hajnali előrejelzésükben londoni stratégiai elemzők.

http://hvg.hu/vilag/20140317_londoni_elemzok_krim

Loading