Anunţul făcut de Franţa în legătură cu Ucraina: „L-am invitat pe Putin pentru 6 iunie şi vom avea discuţii”

Preşedintele francez, François Hollande, a anunţat, marţi, că se va întâlni cu omologul său rus, Vladimir Putin, la 6 iunie, cu ocazia ceremoniilor de comemorare a debarcării aliaţilor în Normandia, relatează AFP.

http://www.gandul.info/international/anuntul-facut-de-franta-in-legatura-cu-ucraina-l-am-invitat-pe-putin-pentru-6-iunie-si-vom-avea-discutii-12655727?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+gandul%2FMJcu+%28Gandul%29

DW: RUȘII VOR SĂ DESFIINȚEZE REPUBLICA MOLDOVA!

Instabilitatea din Ucraina vecină scade adversitatea politicienilor din Republica Moldova faţă de NATO. Abia acum a început să se discute serios, în cadrul dezbaterilor publice, despre posibila renunţare la statutul de neutralitate proclamat prin Legea Supremă.

http://www.capital.ro/dw-kremlinul-incearca-sa-desfiinteze-statul-republica-moldova.html

Antonescu face un pas spre o forţă politică de dreapta: Există deschidere în PNL pentru o fuziune cu PDL

Preşedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că între liberali există disponibilitatea unei discuţii cu PDL pe marginea unei fuziuni în urma căreia să de ajungă la un mare partid de dreapta, afirmând că ideea alianţelor nu oferă suficientă credibilitate.

http://www.gandul.info/politica/antonescu-face-un-pas-spre-o-forta-politica-de-dreapta-exista-deschidere-in-pnl-pentru-o-fuziune-cu-pdl-12655714?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+gandul%2FMJcu+%28Gandul%29

INFOGRAFIE Cât muncesc europenii pentru a-şi plăti factura la curent

Pentru a-şi putea achita factura la energie electrică, românii lucrează aproape 10 ore şi jumătate în fiecare lună, cel mai mult dintre toţi cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene.

http://adevarul.ro/economie/bani/infografie-muncesc-europenii-a-si-plati-factura-curent-1_5384b6460d133766a80d0d45/index.html

Liderii europeni au lansat consultări cu privire la viitoarele priorităţi ale UE

Liderii europeni au lansat, marţi seara, consultări cu privire la viitoarele „priorităţi” ale UE şi nominalizărilor la conducerea instituţiilor, a anunţat preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy.

http://www.mediafax.ro/externe/liderii-europeni-au-lansat-consultari-cu-privire-la-viitoarele-prioritati-ale-ue-12655693?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+mediafax%2FQddx+%28Mediafax_ALL%29

Giganţii Gazprom şi Lukoil vor colabora în proiecte energetice comune, după ce Rosneft a intrat tot mai tare pe producţia de gaze naturale

Giganţii Gazprom şi Lukoil au încheiat, în cadrul forumului economic de la Sankt Petersburg, un parteneriat pentru dezvoltarea de proiecte comune în domeniul gazelor naturale, măsură survenită după ce Rosneft a intrat tot mai puternic în domeniul gazier, dominat puternic de către Gazprom.

http://adevarul.ro/economie/business-international/gigantii-gazprom-lukoil-vor-colabora-proiecte-energetice-comune-rosneft-intrat-mai-tare-productia-gaze-1_5384de830d133766a80e02bb/index.html

Moscova cere încetarea violenţelor în Ucraina

Rusia cere încetarea imediată a violenţelor în Ucraina, unde au loc confruntări între armată şi insurgenţii proruşi pentru controlul aeroportului din Doneţk, în estul ţării, a declarat marţi ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, relatează AFP.

http://www.gandul.info/international/moscova-cere-incetarea-violentelor-in-ucraina-12653941?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+gandul%2FMJcu+%28Gandul%29

Alegerile europarlamentare – un avertisment pentru România

O parte semnificativă a Europei ne-a transmis că nu ne vrea. Succesul extremiştilor occidentali s-a bazat şi pe punerea la colţ a românilor. De la drasticul „nu aveţi ce căuta aici“, riscăm să ajungem în anii următori să ne bucurăm dacă devenim, oficial, o ţară de mâna a doua în UE, cu toate consecinţele acestui statut pentru cetăţenii români. Pentru că UE se îndreaptă spre punctul în care poate fi obligată la concesii în faţa anti-europenilor.

http://adevarul.ro/international/europa/alegerile-europarlamentare-avertisment-pentruromania-1_5384b34b0d133766a80cfddb/index.html

Europa de coşmar

Europa a ales. Europa a trimis la Bruxelles oameni care consideră că imigranţii musulmani sunt un fel de ocupaţie nazistă, oameni care nu vor vecini români, care cred că imigranţii sunt o mizerie, care vorbesc de bariere. Să generalizezi nu e doar greşit, e şi periculos.

http://adevarul.ro/international/europa/europa-cosmar-1_53846e3e0d133766a80b0b89/index.html

Asigurări mai scumpe: tariful mediu pentru poliţele RCA a crescut cu 7% în primul trimestru

Tariful mediu la poliţele de răspundere civilă auto (RCA) a crescut cu 7% în primele trei luni ale acestei an, cifra fiind obţinută prin raportarea subscrierilor la numărul de autovehicule asigurate, a declarat Albin Biro, membru neexecutiv în conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

http://adevarul.ro/economie/bani/asigurari-mai-scumpe-tariful-mediu-politele-rca-crescut-7-trimestru-1_5384adaf0d133766a80cd89a/index.html

Cât va plăti CNADNR pentru finalizarea tronsonului Suplacu de Barcău – Borş, după plecarea americanilor de la Bechtel

CNADNR caută constructor pentru finalizarea tronsonului de autostradă de 60 de kilometri Suplacu de Barcău – Borş, nefinalizat după plecarea americanilor de la Bechtel, contractul de proiectare şi execuţie având o valoare estimată de până la 1,46 miliarde lei (333 milioane euro), inclusiv TVA.

http://www.gandul.info/financiar/cat-va-plati-cnadnr-pentru-finalizarea-tronsonului-suplacu-de-barcau-bors-dupa-plecarea-americanilor-de-la-bechtel-12653597?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+gandul%2FMJcu+%28Gandul%29

Iarăşi evreii? De ce Europa devine antisemită

„Toate popoarele pot fi divizate în două categorii: cele care izgonesc evreii şi cele care nu le permit evreilor să intre în ţară”. Aceste citat plin de sarcasm al primului preşedinte al Israelului, Chaim Weizmann, părea să reflecte doar trecutul. Oare?

http://adevarul.ro/international/europa/iarasi-evreiii-europa-devine-antisemita-1_53844ce90d133766a80a0e43/index.html

Orbán megfojtaná Brüsszelben a lopakodó szerződésmódosítást

Már az uniós állam- és kormányfők kedd esti brüsszeli vacsoráján is fontos csapásirányokat jelölhettek ki a következő öt évre. A múlt heti EP-választások után a tagországok vezetői kedden megkezdték az informális egyeztetést, bár az üzengetéseken, nyilatkozatokon keresztül sokan elmondták már, kivel és hogyan képzelik el az EU-t. A magyar miniszterelnök akár kulcsszereplő is lehet a folyamatban.

http://hvg.hu/vilag/20140527_Elsutik_a_startpisztolyt_a_brusszeli_unio#rss

Így semlegesítené a Gazprom ultimátumát az EU

Javaslatot tett hétfőn az Európai Bizottság az Oroszország és Ukrajna között a gázszállítások ára körül kialakult vita rendezésére. Az ukrán adósság törlesztéséért cserébe a Gazprom eltekintene a gázszámla előre történő kifizetésétől. Áttörés a tárgyalásokban egyelőre nincs.

http://hvg.hu/gazdasag/20140527_Igy_semlegesitenie_Putyin_gazultimatumat#rss

Extrém drága lenne a briteknek elhagyni az EU-t

Bár Nagy-Britanniában népszerű a gondolat, hogy az ország kilépjen az EU-ból, egy neves londoni kutatóközpont arra figyelmeztet, hogy ennek hatalmas ára lehet: a gazdaság a legrosszabb forgatókönyv szerint akár 9,5 százalékkal is visszaeshet, hiszen nem élveznék többé az egységes piac előnyeit. Mivel ez súlyosabb lenne, mint a pénzügyi válság volt, a gazdasági vezetők nem is támogatják a kilépés ötletét.

http://hvg.hu/gazdasag/20140527_Nagy_Britannia_EU_kilepes_gazdasag#rss

 774 total views,  1 views today