ANALIZĂ De ce nu câştigă statul aproape nimic din TVA în turism şi servicii

Gradul de colectare a Taxei pe Valoarea Adăugată este de 2% în industria ospitalităţii, pentru că hotelierii au cheltuieli deductibile foarte mari, arată o analiză a sistemului fiscal realizată la comanda VISA Europe.

http://adevarul.ro/economie/stiri-economice/analizA-nu-castiga-statul-aproape-nimic-tva-turism-servicii-1_53a1a7950d133766a8b051cd/index.html

RECORD de absenți la BACALAUREAT 2014. Elevii au dat diplomele fără valoare pe meserii

BAC 2014. Camerele video, dar și gândul că diploma de Bac nu îi va ajuta să își câștige pâinea i-au pus pe fugă pe absolvenți. Unu din patru elevi a preferat să nu se mai înscrie la examenul maturității.

http://www.evz.ro/bacalaureat-2014-record-de-absenti-la-bac-elevii-au-dat-diplomele-pe-meserii-.html

Universităţile încă mai speră în minuni, în ciuda dezastrului de la Bac

Universităţile aşteaptă anul acesta ca cel puţin 62.400 de absolvenţi de bacalaureat să se înscrie în anul I de facultate (la buget) şi alte câteva zeci de mii la taxă, deşi anul trecut peste 10.000 de locuri „gratuite“ au rămas neocupate.

http://www.zf.ro/eveniment/universitatile-inca-mai-spera-in-minuni-in-ciuda-dezastrului-de-la-bac-12787458

Partidul ultranaţionalist ungar Jobbik pledează pentru autonomia maghiarilor din Ucraina

Partidul ultranaţionalist ungar Jobbik a purtat discuţii cu politicieni ruşi în scopul obţinerii autonomiei pentru etnicii maghiari şi ruteni şi provincia ucraineană Transcarpatia, anunţă liderul formaţiunii, Gabor Vona.

http://www.mediafax.ro/externe/partidul-ultranationalist-ungar-jobbik-pledeaza-pentru-autonomia-maghiarilor-din-ucraina-12787476?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+mediafax%2FQddx+%28Mediafax_ALL%29

Leul nostru cel de toate zilele

Am trăit mult timp într-o țară îndepărtată, o țară recunoscută, printre altele, pentru miracolul economic pe care l-a desăvârșit după o înfrângere umilitoare în al Doilea Război Mondial.

http://www.contributors.ro/economie/analiza-leul-nostru-cel-de-toate-zilele/

Noua armă a Rusiei: cele mai noi sisteme de comunicaţie, propulsor nuclear complet nou şi rachete supersonice

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a participat la ceremonia de lansare la apă a unui submarin nuclear top secret, informează agenţia Itar-Tass, citată de Washington Times

http://www.gandul.info/international/noua-arma-a-rusiei-cele-mai-noi-sisteme-de-comunicatie-propulsor-nuclear-complet-nou-si-rachete-supersonice-12785533?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+gandul%2FMJcu+%28Gandul%29

Tarifele de roaming în UE scad de la 1 iulie. Unde poţi verifica noile tarife pentru toţi operatorii

Tarifele pentru serviciile de roaming din Uniunea Europeană vor scădea de la 1 iulie cu 20-55%, utilizatorii urmând să plătească 0,19 euro/minut (fără TVA) pentru un apel efectuat, 0,05 euro/minut (fără TVA) pentru primirea unui apel şi 0,06 euro (fără TVA) pentru trimiterea unui SMS.

http://www.gandul.info/stiri/tarifele-de-roaming-in-ue-scad-de-la-1-iulie-unde-poti-verifica-noile-tarife-pentru-toti-operatorii-12784121?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+gandul%2FMJcu+%28Gandul%29

Fegyverszünet lépett életbe Kelet-Ukrajnában

Ideiglenes fegyverszünetet hirdettek ki Luhanszkban, hogy az ukrán hadsereg és az oroszbarát fegyveresek kicseréljék a halottaikat – jelentette az ITAR-TASZSZ orosz állami hírügynökség.

http://hvg.hu/vilag/20140618_Fegyverszunet_lepett_eletbe_KeletUkrajna#rss

Lassan úgy fogyasztunk, mint a románok

Az Eurostat szerdán közzétette az egy főre lebontott háztartási fogyasztásokat a különböző uniós tagállamokban. A statisztika szerint egy német, vagy svéd háztartás kétszer olyan jól él, mint egy magyar. A listán mögöttünk csak Horvátország, Románia és Bulgária található.

http://hvg.hu/gazdasag/20140618_Ketszer_olyan_jol_egy_sved_mint_egy_magya#rss

Loading