UDMR nu vrea să guverneze cu PPDD. Hunor: Ar fi un dezastru
Alianţa dintre PSD şi PPDD încă nu s-a reralizat, dar deja au apărut primele critici din interiorul coaliţiei de guvernare. Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, că, din punctul său de vedere, cooptarea PPDD la guvernare ar fi un dezastru, ca imagine, şi că nu este de acord cu aceasta.
Cum au fost puse pe butuci taberele şcolare din România
Faimoase în perioada comunistă, taberele şcolare au fost distruse prin indiferenţa autorităţilor şi acţiunile unor ”întreprinzători” fără scrupule. Un raport al Curţii de Conturi, care a analizat perioada 1990-2013, arată dimensiunile jafului.
ADMITERE 2014. Inginerii, aur pe piața muncii din România
Companiile de la noi au ajuns să prețuiască tehnicienii ca pe ochii din cap și să-i plătească regește, mai ales dacă vorbesc și câteva limbi străine.
http://www.evz.ro/admitere-2014-inginerii-aur-pe-piata-muncii-din-romania.html
Exporturile au frânat puternic. După creşteri de 12%, în aprilie avansul anual a fost de doar 2,2%
Pe ansamblul primelor patru luni din acest an exporturile cumulează o creştere de 8,1% comparativ cu acelaşi interval din 2013, ajungând la aproape 17 mld. euro.
Topul celor mai mari profituri ale companiilor în 2013
OMV Petrom (Austria), Romgaz şi Hidroelectrica – controlate de stat – au fost în 2013 companiile cu cele mai mari profituri din România, cu un câştig net cumulat de 1,48 mld. euro, peste 10% din profitul total al companiilor locale, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului şi Ministerul Finanţelor.
http://www.zf.ro/companii/topul-celor-mai-mari-profituri-ale-companiilor-in-2013-12734129
Firmele de IT îşi plătesc salariaţii cu 400 de euro în plus faţă de 2007
Salariile din industria IT au ajuns în luna martie la maximul istoric al ultimilor opt ani, angajaţii câştigând, în medie, aproape 3.900 de lei net.
Efectele Facebook. Cum am ajuns să ne spionăm între noi şi ce spune SRI despre monitorizarea reţelelor sociale
În urmă cu 25 de ani, sub teroarea Securităţii lui Ceauşescu, românii îşi protejau cu îndârjire intimitatea. Astăzi, în vremea socializării pe internet, ne punem viaţa personală la dispoziţia tuturor.
Exclusiv FIDESZ şi tutungeriile naţionale ungare (I)
Deşi alegerile parlamentare s-au încheiat în aprilie, capitala ungară este cotropită de bannere uriaşe cu imaginea lui Viktor Orban însoţită de sloganul „Exclusiv FIDESZ!”. Alegerile europarlamentare au perpetuat afișajul, cu succes: FIDESZ a obținut 52% din mandate, în contul popularilor europeni.
http://www.contributors.ro/editorial/exclusiv-fidesz-si-tutungeriile-nationale-ungare-i/
Masterat şi universităţi de excelenţă
Experienţa reformelor universitare date de cea mai recentă lege a învăţământului (2011) a putut lăsa impresia că adoptarea acestora intră în sfera unei judecăţi categorice, prin care trebuie să ne transformăm universităţile şi institutele de cercetare într-o rampă de lansare a unei competenţe ştiinţifice de prim nivel internaţional şi în nişte care de luptă intrate brusc în arena unei întreceri cu universităţi internaţionale, deşi instrumentele, obişnuinţa, mentalitatea şi tradiţia acelora erau de mult timp ale unor campioni de profesie, sau chiar de producători ai criteriilor însele de evaluare.
http://www.contributors.ro/editorial/masterat-si-universitati-de-excelenta/
Despre tarifele de roaming în UE si contribuția europarlamentarilor României
În ultima vreme, diverși reprezenanți ai PNL declară că europarlamentara Ioana Adina Vălean a redus tarifele de roaming în UE, lucru nu întocmai adevarat.
Comisarul european pentru Energie: Rusia și Ucraina ar putea semna acordul în domeniul gazelor „în zilele următoare”
Gunther Oettinger a afirmat, aseară, la sediul din Bruxelles al Comisiei Europene (CE), că un acord în domeniul gazelor între Rusia şi Ucraina ar putea fi semnat „în următoarele zile”.
În ultimii trei ani Rusia a sistat alocarea asistenţei financiare, tehnice şi umanitare Republicii Moldova
Rapoartele Serviciului Vamal Federal din Rusia relevă că, în anii 2010-2013, Rusia a acordat altor state asistenţă tehnică şi umanitară în valoare de circa 210 milioane de dolari. Moldova nu se numără printre beneficiari
Profeţiile autolichidării UE
În timp ce Europa „doarme“, temeliile ei tradiţionale sunt erodate. Încetul cu încetul, ea se adânceşte într-un proces al transformărilor demografice şi identitare cu un final greu de prognozat. Dar unele profeţii deja au fost făcute. Acum, este cât se poate de clar că Europa nu mai e cum a fost. Iar în viitor nici măcar nu va mai fi cum este acum.