O nouă lege a minelor va fi aprobată în februarie. Proiectul ar permite redeschiderea Remin Baia Mare, fiind eliminate prevederile „cu dedicaţie“

O nouă lege a minelor, din care au fost scoase prevederile care pot fi interpretate cu „dedicaţie“, va fi adoptată în luna februarie, a afirmat Andrei Gerea, ministrul Economiei, într-o întâlnire cu Martin Harris, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti.

http://adevarul.ro/economie/stiri-economice/remin-baia-mare-1_52cebf55c7b855ff5656b011/index.html

Sebastian Ghiţă: Frunda bate câmpii. Declaraţiile unor consilieri fără relevanţă nu pot afecta relaţia România-SUA

Deputatul PSD Sebastian Ghiţă a comentat declaraţia făcută de consilierul premierului Victor Ponta, Gyorgy Frunda, şi a opinat că acesta din urmă “bate câmpii”.

http://adevarul.ro/news/politica/sebastian-ghita-sua-1_52cecf63c7b855ff56571969/index.html

Troc în USL: Legea amnistiei pentru liste comune

Social-democraţii ar participa pe liste comune alături de PNL la alegerile europene, cu o mare condiţie: liberalii să voteze Legea amnistiei.

http://adevarul.ro/news/politica/troc-usl-legea-amnistiei-liste-comune-1_52ced1e0c7b855ff565728b7/index.html

Autoritatea media britanică, sesizată după relatările despre imigranţi, considerate discriminatorii

Aproape 80 la sută din britanici cred că modul în care presa prezintă subiectele despre minorităţi, inclusiv despre imigranţi, încurajează discriminarea, potrivit unui sondaj realizat în contextul polemicilor despre români, Autoritatea audiovizuală (Ofcom) fiind sesizată despre această situaţie.

http://adevarul.ro/international/europa/imigratie-media-britanica-1_52cf09e6c7b855ff56587434/index.html

Dosarul „Referendumul”. Liviu Dragnea este aşteptat vineri la Curtea Supremă

Vicepremierul Liviu Dragnea este aşteptat vineri la Curtea Supremă unde se judecă un nou termen în dosarul „Referendumul” în care acesta este acuzat, alături de alte aproape 100 de persoane, de fraudarea referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, din iulie 2012.

http://adevarul.ro/news/eveniment/dosarul-referendumul-liviu-dragnea-asteptat-vineri-curtea-suprema-1_52cec7f8c7b855ff5656e79c/index.html

Valentin Lazea, BNR: Forța de muncă a înregistrat un fenomen foarte grav

După mai bine de două decenii, România a ajuns la o anumită stabilitate macroeconomică similară (iar în unele cazuri, superioară) celei din țările dezvoltate ale Europei.

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/valentin-lazea-bnr-forta-de-munca-a-inregistrat-un-fenomen-foarte-grav-190641.html

Semne proaste anul are pentru piața muncii

Piața muncii va fi atât de plicticoasă în acest an, încât probabil că singurele evenimente care o vor marca vor fi cele două creșteri ale salariului minim, până la 900 de lei. Și încă ceva: deși Guvernul anunță creșterea ocupării și scăderea șomajului, lucrurile vor sta exact invers

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/semne-proaste-anul-are-pentru-piata-muncii-190628.html

Harta sărăciei în România

Gradul de sărăcie și de excluziune socială din România a ajuns în 2012 la 42% din populație, în creștere față de anul precedent, când acest indicator se afla la 40,3%. Acest indicator plasează România pe primele locuri în Europa, România fiind depășită doar de Bulgaria, cu 49%, în timp ce media UE se situa în jurul a 25%.

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/harta-saraciei-in-romania-190643.html

Cazanciuc: Întâlnirea de la Ambasada SUA, una obişnuită, de început de an

Ministrul Justiţiei Robert Cazanciuc a declarat pentru MEDIAFAX că întâlnirea cu reprezentanţii Ambasadei SUA la care a participat joi face parte dintr-o serie de contacte programate a avea loc, în mod obişnuit, la începutul anului, cu reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Bucureşti.

http://www.mediafax.ro/politic/cazanciuc-intalnirea-de-la-ambasada-sua-una-obisnuita-de-inceput-de-an-11877308?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+mediafax%2FQddx+%28Mediafax_ALL%29

Loading