Războiul pădurilor din Ardeal

Acum vreo lună în urmă, Budapesta dezvăluia intenţiile de a cumpara terenurile agricole ale Transilvaniei, ca urmare a liberalizării pieţei funciare din România. Acest lucru nu ar fi trebuit să reprezinte o noutate, de vreme ce Ungaria a manifestat un permanent interes, după 1989, pentru achiziţionarea pamânturilor din interiorul arcului carpatic.

http://adevarul.ro/news/eveniment/razboiul-padurilor-ardeal-1_530b5a74c7b855ff569f98d7/index.html

„The Huffington Post”: românii nu vor să vină în Marea Britanie, dar afacerile britanice au mare nevoie de ei

Ultimele cifre din Marea Britanie privind recrutarea muncitorilor români contribuie la infirmarea mitului românilor care vor să invadeze Regatul, aşa cum a vehiculat presa; în schimb, au demonstrat un deficit de specialişti din Estul Europei. După ridicarea restricţiilor de pe piaţa muncii, unele afaceri britanice şi-au sporit ofertele de angajare, însă în total a existat în medie mai puţin de un aplicant per ofertă, în luna ianuarie.

http://adevarul.ro/international/europa/the-huffington-post-romanii-nu-vor-vina-marea-britanie-afacerile-britanice-mare-nevoie-ei-1_530b7620c7b855ff56a05618/index.html

Şeful misiunii diplomatice a Republicii Moldova pe lângă Uniunea Europeană: „UE urmăreşte îndeaproape ceea ce se întâmplă în Moldova“

Eugen Caras, şeful misiunii diplomatice a Republicii Moldova pe lângă Uniunea Europeană, a vorbit pentru „Adevărul“ despre imaginea pe care ţara noastră o are la Bruxelles, dar şi despre problemele care-i îngrijorează pe oficialii europeni.

http://adevarul.ro/moldova/politica/ue-1_530bbd7ac7b855ff56a1db0b/index.html

Rolul parlamentelor în guvernanţa globală

Marţi, forumul „Rolul parlamentelor în guvernanţa globală” reuneşte la Bruxelles deputaţi europeni şi parlamentari naţionali în cadrul unei dezbateri despre importanţa parlamentelor în luarea de decizii la nivel transnaţional.

http://adevarul.ro/locale/targoviste/rolul-parlamentelor-guvernanta-globala-1_530c2780c7b855ff56a354b7/index.html

Ponta: Un nou guvern poate nu va fi votat de Antonescu, dar va fi susţinut de toţi parlamentarii USL

Liderul PSD, premierul Victor Ponta a afirmat că, în cazul formării unui nou guvern, fără PNL, se va baza în Parlament, la acordarea votului de învestitură, pe sprijinul tuturor parlamentarilor care fac parte în prezent din USL, argumentând că viitorul Cabinet va păstra programul USL votat în 2012.

http://www.mediafax.ro/politic/ponta-un-nou-guvern-poate-nu-va-fi-votat-de-antonescu-dar-va-fi-sustinut-de-toti-parlamentarii-usl-12142620?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+mediafax%2FQddx+%28Mediafax_ALL%29

Iohannis pune cruce Constituţiei lui Antonescu. „Nu are nicio şansă să treacă referendumul, sunt şanse mari să nici nu se organizeze”

Proiectul regionalizării are şanse infime să devină realitate, după ce prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis nu a dat nicio şansă noii Constituţii ca să fie adoptată. Fără revizuirea Constituţiei, proiectul regionalizării, susţinut insistent de vicepremierul Liviu Dragnea, nu se poate concretiza. Iohannis susţine că nu va exista referendum pe Constituţie simultan cu europarlamentare.

http://www.gandul.info/politica/iohannis-pune-cruce-constitutiei-lui-antonescu-nu-are-nicio-sansa-sa-treaca-referendumul-sunt-sanse-mari-sa-nici-nu-se-organizeze-12141401?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+gandul%2FMJcu+%28Gandul%29

De la Palatul Victoria, Gyorgy Frunda cere UDMR să ia în calcul intrarea la guvernare alături de USD

Cu Victor Ponta dispus să reactiveze acordul semnat în 2012 cu UDMR, Gyorgy Frunda, acum consilier al premierului, pledează pentru intrarea la guvernare a Uniunii lui Kelemen Hunor, după plecarea liberalilor de la putere.

http://www.gandul.info/politica/de-la-palatul-victoria-gyorgy-frunda-cere-udmr-sa-ia-in-calcul-intrarea-la-guvernare-alaturi-de-usd-12143021?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+gandul%2FMJcu+%28Gandul%29

Obama a aprobat un acord nuclear civil cu Vietnamul

Preşedintele american Barack Obama a anunţat luni că a aprobat un acord în domeniul nuclear civil cu Vietnamul, o etapă în vederea unei posibile furnizări de reactoare de către Statele Unite pentru fostul lor inamic care are necesităţi mari în domeniul energetic.

http://www.mediafax.ro/externe/obama-a-aprobat-un-acord-nuclear-civil-cu-vietnamul-12143502?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+mediafax%2FQddx+%28Mediafax_ALL%29

 584 total views,  1 views today