Moldovenii călătoresc de astăzi FĂRĂ VIZE în Uniunea Europeană

Cetăţenii Republicii Moldova obţin de astăzi regim liberalizat de vize pentru călătorii în toate statele membre ale spaţiului Schengen (plus România, Bulgaria, Cipru şi Croaţia), după aproape patru ani de negocieri, decizie a UE calificată drept una istorică de actuala guvernare pro-europeană de la Chişinău, care intenţionează în scurt timp să semneze şi Acordul de asociere la UE. În acelaşi timp, o mare parte din cetăţeni optează pentru aderarea ţării la Uniunea vamală Rusia-Belarus-Kazahstan şi consideră liberalizarea regimului de vize drept o acţiune care nu îi va aduce prea mari beneficii.

http://jurnalul.ro/stiri/externe/moldovenii-calatoresc-de-astazi-fara-vize-in-uniunea-europeana-666890.html

 

Cum era bugetul să rămână fără bani de salarii

În primul trimestru, singurele creșteri notabile de venituri bugetare sunt acolo unde au fost majorări consistente de taxe.

http://www.evz.ro/cum-era-bugetul-sa-ramana-fara-bani-de-salarii.html

 

Rusia a declanşat propaganda stupidă contra României

Televiziunea publică din Federaţia Rusă a difuzat recent materiale care descoperă subit nefericirea poporului român de a fi aderat la Uniunea Europeană, iar Vocea Rusiei inventează evenimente halucinante care s-ar fi petrecut recent în nordul României, la graniţa cu Ucraina.

http://adevarul.ro/news/eveniment/rusia-declansat-propaganda-stupida-romaniei-1_535d40a50d133766a8244db6/index.html

 

Crin Antonescu, mesaj către Victor Ponta: „Ai să-l regreţi pe Băsescu“

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, i-a transmis, duminică, de la Ploieşti, premierului Victor Ponta mesajul: „Ai să-l regreţi pe Băsescu“, explicând că, dacă el va ajunge preşedintele ţării, nu va face pacturi de coabitare, iar Ponta nu va mai face parte din Guvern.

http://adevarul.ro/news/politica/crin-antonescu-mesaj-victor-ponta-ai-sa-l-regreti-basescu-1_535d27330d133766a823b6af/index.html

 

Băsescu anunţă că nu mai e adept al tehnologiilor cu cianuri la Roşia Montană

Traian Băsescu a declarat, că nu vrea să se interpreteze că mai este un adept al utilizării tehnologiilor cu cianuri la Roşia Montană.

http://www.cotidianul.ro//basescu-anunta-ca-nu-mai-e-adept-al-tehnologiilor-cu-cianuri-la-rosia-montana-236673/

 

FOTO Drumurile noastre toate sunt cam expirate. Peste jumătate din şoselele României trebuie reconstruite

Peste 52% din şoselele acoperite cu îmbrăcăminţi asfaltice uşoare şi aproape 45% din cele modernizate au durata de serviciu depăşită şi trebuie reconstruite. Cele mai multe dintre şoselele României au fost construite şi modernizate în perioada 1960-1980, iar durata de serviciu a acestora este de maximum 25 de ani. De aceea, cel puţin jumătate din ele (ca număr de kilometri) sunt deja expirate.

http://adevarul.ro/economie/stiri-economice/foto-drumurile-cam-expirate-jumatate-soselele-romaniei-trebuie-reconstruite-1_535d14c40d133766a8234d1d/index.html

 

Băsescu: S-au oprit lucrări şi nu se găseşte contractul Bechtel. Se ascunde bine

Traian Băsescu a criticat, duminică, sistarea lucrărilor la autostrăzi. Prezent la o dezbatere organizată de Fundaţia Mişcarea Populară, preşedintele a ţinut să precizeze că „nu s-a pus nimic în locul lor”, amintind în acest context şi de faptul că nu se găseşte contractul Bechtel.

http://www.cotidianul.ro//basescu-s-au-oprit-lucrari-si-nu-se-gaseste-contractul-bechtel-se-ascunde-bine-236669/

 

Băsescu: Susţin reducerea CAS, dar nu sunt suficient de inteligent să înţeleg de unde va fi susţinută

Preşedintele Traian Băsescu a declarat duminică, la o dezbatere organizată de Fundaţia Mişcarea Populară, că susţine reducere de CAS, dar recunoaşte că nu ştie să explice cum s-ar putea compensa deficitul pe care această măsură îl generează.

http://jurnalul.ro/stiri/observator/basescu-sustin-reducerea-cas-dar-nu-sunt-suficient-de-inteligent-sa-inteleg-de-unde-va-fi-sustinuta-666872.html

 

Mi kerül egy tantermen 157 millió forintba?

Mi kerül ezen a fotelon 7200 forintba? – értetlenkedik a klasszikus kabaréjelenet hőse. Hasonló kérdés gyötörheti azokat is, akik jobban belegondolnak, pontosan mire költjük el az uniós fejlesztési forrásokat: például mi kerül egy természettudományos tantermen 157 millió forintba. Szekszárdon egy önkormányzati képviselő feltette a kérdést, meg is kapta a részletes adatokat, de feljelentéssel fenyegették meg, mikor nyíltan megkérdőjelezte bizonyos tételek szükségességét.

http://hvg.hu/itthon/20140428_szekszard_labor_eu_fejlesztes#rss

 

Veszélyes volna, ha Nagy-Britannia kilépne az EU-ból

Súlyos gazdasági kockázatai lennének, ha Nagy-Britannia kilépne az EU-ból – állapította meg az egyik legbefolyásosabb brit üzleti szervezet vasárnap ismertetett elemzésében.

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/veszelyes_volna_ha_nagy-britannia_kilepne_az_eu-bol.580570.html

Loading