STUDIU În România, cu un salariu mediu pe economie se poate trăi doar o jumătate de lună

Românii îşi pot asigura 16 coşuri zilnice dintr-un câştig salarial mediu net lunar (395 de euro), în timp ce maghiarii şi polonezii depăşesc 20 de coşuri. Mai săraci decât noi sunt doar bulgarii.

http://adevarul.ro/economie/bani/studiu-In-romania-salariu-mediu-economie-trai-doar-jumatate-luna-1_5355280d0d133766a8f8e030/index.html

Firmele vor primi subvenţii dacă angajează absolvenţi din promoţia 2014

Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management POSDRU, a lansat în consultare publică documentele necesare pentru implementarea unei scheme de minimis prin care firmele vor primi subvenţii pentru a angaja tineri absolvenţi.

http://adevarul.ro/economie/bani/firmele-vor-primi-subventii-angajeaza-absolventi-promotia-2014-1_53552cf10d133766a8f8f68d/index.html

Bacșișul ar putea deveni obligatoriu

Cine câștigă și cine pierde din impozitarea bacșișului? O propunere făcută recent de patronatele din turism bulversează angajații din industria restaurantelor și barurilor.

http://www.capital.ro/bacsisul-ar-putea-deveni-obligatoriu.html

Cea mai vândută marcă de autoturisme din Europa. Este singura cu cotă de piață de două cifre

În luna martie, înmatriculările de autoturisme noi în Europa a crescut cu 10,6% raportat la aceeași lună a anului trecut, fiind cel mai mare avans din acest an. Per total, în statele membre europene au fost înscrise în circulație un număr de 1.449.148 de autoturisme.

http://www.capital.ro/cea-mai-vanduta-marca-de-autoturisme-din-europa-este-singura-cu-cota-de-piata-de-doua-cifre.html

Un politician ateu nu trebuie să aibă o funcţie publică – sondaj IRES

Mai bine de jumătate dintre persoanele intervievate pentru realizarea unui sondaj IRES sunt de părere că ateii nu trebuie să deţină funcţii în stat.

http://www.gandul.info/politica/un-politician-ateu-nu-trebuie-sa-aiba-o-functie-publica-sondaj-ires-12493517?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+gandul%2FMJcu+%28Gandul%29

70.000 de români au ales să facă Paştele la pensiuni. Care au fost cele mai căutate zone

Aproape 70.000 de români şi-au petrecut Paştele la pensiunile din ţară, cele mai solicitate regiuni fiind Maramureş, Neamţ, judeţul Braşov (Bran-Moieciu, Fundata, Râşnov) şi nordul Olteniei, a anunţat luni într-un comunicat Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC).

http://www.gandul.info/financiar/70-000-de-romani-au-ales-sa-faca-pastele-la-pensiuni-care-au-fost-cele-mai-cautate-zone-12499740?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+gandul%2FMJcu+%28Gandul%29

Câţi bani trebuie să economisească un român în fiecare lună pentru a avea o pensie de 1.000 euro

Cu cât o persoană începe să economisească mai devreme, cu atât efortul necesar pentru a strânge o anumită sumă la vârsta pensionării se reduce substanţial.

http://www.gandul.info/financiar/cati-bani-trebuie-sa-economiseasca-un-roman-in-fiecare-luna-pentru-a-avea-o-pensie-de-1-000-euro-12500497?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+gandul%2FMJcu+%28Gandul%29

STUDIU Abuzurile pe care le fac elevii şi părinţii asupra profesorilor în Marea Britanie

Unul din cinci profesori a fost hărţuit pe site-urile de socializare de către elevi şi părinţi, potrivit unui studiu britanic realizat de sindicatul NASUWT.

http://adevarul.ro/educatie/studii-in-strainatate/studiuabuzurile-fac-elevii-parintii-profesorilor-mareabritanie-1_535555900d133766a8f9aa34/index.html

Autorităţile de la Damasc sunt suspectate de utilizarea unor arme chimice în lupta împotriva rebelilor

Statele Unite ale Americii susţin că deţin „indicaţii referitoare la utilizarea unui produs chimic industrial toxic” în Siria, într-un oraş aflat sub controlul rebelilor, experţii americani examinând elementele pe care le deţin în acest caz, informează agenţia Reuters care citează Departamentul american de Stat.

http://adevarul.ro/international/in-lume/autoritatile-dela-damasc-suspectate-utilizarea-arme-chimice-lupta-impotrivarebelilor-1_5355de1f0d133766a8fbc19f/index.html

Helikopter-szülők és fóbiák

Néhány évtized alatt drámaian megváltoztak a gyerekneveléssel kapcsolatos normák. A szülők és az állami intézmények állandó megfigyelés alatt tartják a gyerekeket annak érdekében, hogy megóvják őket a rájuk leselkedő veszélyektől. Félő, hogy ezzel a gyerekek nem önálló, hanem fóbiás felnőttek lesznek.

http://metazin.hu/index.php/item/2926-helikopter-szulok-es-fobiak

Hitler indiai népszerűsége töretlen

A Mein Kampf India minden nagyobb nyelvén kapható, és ötvenmillió példány fogyott el belőle. Személy szerint Hitler, továbbá eszméi is egymással látszólag ellentétes okokból hódítanak, ha nem is a többség körében. Főként a muszlim kisebbség, illetve a muszlim-ellenes hindu szélsőségesek között terjednek. Az indiai kutató szerint hasznos lenne, ha legalább az egyetemeken tanítanának judaisztikát.

http://metazin.hu/index.php/item/2927-hitler-indiai-nepszerusege-toretlen

Loading