FMI a deblocat 770 de milioane de euro pentru Irlanda

Fondul Monetar Internaţional a anunţat miercuri că a deblocat 770 de milioane de euro pentru Irlanda în cadrul planului de salvare internaţional al ţării, care se încheie la sfârşitul anului.

http://adevarul.ro/economie/stiri-economice/fmi-deblocat770-milioane-euro-irlanda-1_5243a455c7b855ff56c75795/index.html

 FMI cere zonei euro să înfiinţeze o autoritate bugetară centrală

Zona euro trebuie să înfiinţeze o autoritate bugetară centrală care să ajute la depăşirea şocurilor unor viitoare crize economice în care este afectată doar o parte a uniunii monetare, se arată într-un raport al Fondului Monetar International (FMI).

 http://www.mediafax.ro/economic/fmi-cere-zonei-euro-sa-infiinteze-o-autoritate-bugetara-centrala-11396413?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+mediafax%2FQddx+%28Mediafax_ALL%29

 Comisia Europeană a ameninţat din nou Franţa cu sancţiuni după afirmaţiile ministrului de interne francez despre romi

Franţa a fost ameninţată din nou cu sancţiuni, miercuri, de către Comisia Europeană (CE), în urma afirmaţiilor ministrului socialist de Interne Manuel Valls despre imposibilitatea inserţiei acestora şi expulzarea inevitabilă a celor mai mulţi dintre ei.

 http://www.mediafax.ro/externe/comisia-europeana-a-amenintat-din-nou-franta-cu-sanctiuni-dupa-afirmatiile-ministrului-de-interne-francez-despre-romi-11398049?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+mediafax%2FQddx+%28Mediafax_ALL%29

 Traian Băsescu a promulgat Legea câinilor fără stăpân: Maidanezii pot fi eutanasiaţi după 14 zile

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, Decretul prin care promulgă Legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân.

http://adevarul.ro/news/politica/traian-basescu-promulgat-legea-cainilor-stapan-1_5242e90fc7b855ff56c43b98/index.html

 UDMR începe referendumurile pentru formarea regiunii economice Harghita, Covasna, Mureş

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat că actuala împărţire a regiunilor de dezvoltare a României trebuie modificată pentru a permite reducerea diferenţelor de dezvoltare a diferitelor regiuni. UDMR va demara referendumuri pentru realizarea a două noi regiuni de dezvoltare economică.

http://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/udmr-incepe-referendumurile-formarea-regiunii-economice-harghita-covasna-mures-1_5243049cc7b855ff56c4ccb2/index.html

 Patru din 10 români trăiesc la limita strictului necesar. GRAFIC: cum ne acoperim cheltuielile din venituri

Acoperirea cheltuielilor de subzistenţă este imposibilă pentru 13,8% din români şi constituie o mare dificultate pentru alţi 29%, iar încadrarea în banii de salariu este un sport extrem pentru jumătate din populaţie.

http://adevarul.ro/economie/stiri-economice/patru-10-romani-traiesc-limita-strictului-necesar-grafic-acoperim-cheltuielile-venituri-1_52431398c7b855ff56c51f06/index.html

 Ponta: „Respingerea proiectului Roşia Montană ar fi o catastrofă pentru România“

Respingerea de către Parlamentul României a proiectului Roşia Montană ar fi o “catastrofă” pentru România, pentru că ar fi un “mesaj împotriva investitorilor străini”, a declarat premierul Victor Ponta la un seminar organizat de Reuters.

http://adevarul.ro/news/politica/ponta-respingerea-proiectului-rosia-montana-catastrofa-romania-1_52433101c7b855ff56c5ba85/index.html

 LOVITURA pe care Guvernul o dă românilor care au CREDITE

Posibilitatea denunţării clauzelor abuzive din contractele de prestări servicii, inclusiv credite bancare, care trebuia aplicată din octombrie după tergiversări repetate, va fi amânată din nou de Guvern, o ordonanţă de urgenţă redactată în acest sens fiind deja înaintată pentru şedinţa de miercuri.

 http://jurnalul.ro/stiri/observator/lovitura-pe-care-guvernul-o-da-romanilor-care-au-credite-652199.html

 Elena Udrea: Ruptura USL este inevitabilă. Antonescu ştie că nu va fi candidat USL la prezidenţiale

Deputatul PDL Elena Udrea este de părere că “ruptura USL este inevitabilă”. Mai mult, fostul ministru a declarat că liderul PNL Crin Antonescu este conştient că nu va fi candidatul USL la Preşedinţie.

http://jurnalul.ro/stiri/politica/elena-udrea-ruptura-usl-este-inevitabila-antonescu-stie-ca-nu-va-fi-candidat-usl-la-prezidentiale-652200.html

Loading