Parlamentul a ales comisia pentru Roşia Montană. Gabriela Firea, Dian Popescu şi Tudor Ciuhodaru, printre „experţii“ care vor dezbate problema exploatării aurului

Plenul reunit al Parlamentului a votat astăzi componenţa comisiei speciale care va dezbate proiectul de lege privind exploatarea minieră de la Roşia Montană. Noul structură va fi formată din 21 de parlamentari, 10 senatori şi 11 deputaţi, fiecare grup parlamentar primind câte o funcţie de conducere. PDL a decis să nu participe la lucrări.

http://adevarul.ro/news/politica/update-parlamentari-vor-parte-comisia-speciala-rosia-montana-1_523853d3c7b855ff5692da8f/index.html

 Sondaj Avangarde: Crin Antonescu, umăr la umăr cu Victor Ponta într-o eventuală cursă pentru Palatul Cotroceni

Potrivit celui mai recent sondaj realizat de Avangarde, dacă duminică viitoare ar avea loc alegeri prezidenţiale, Crin Antonescu ar ocupa primul loc, cu 26%, urmat de Victor Ponta, cu 24%.

http://adevarul.ro/news/politica/sondaj-avangarde-crin-antonescu-castigator-prezidentiale-intr-o-cursa-victor-ponta-1_52386671c7b855ff56933c48/index.html

INTERVIU Ministrul Educaţiei: „De anul viitor vom avea manuale digitale“

Primele manuale digitale, pentru clasa I şi a II-a, vor fi pe băncile elevilor de anul viitor, în timp ce problema şcolilor care se dărâmă ar putea fi soluţionată abia în doi-trei ani. Aşa a anunţat ieri ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, într-un interviu pentru Adevărul Live.

http://adevarul.ro/news/eveniment/interviu-ministrul-educatiei-deanul-viitor-vom-manuale-digitale-1_52388cfdc7b855ff5694018a/index.html

 FĂRĂ PRECEDENT: UE vrea să introducă vize pentru americani! Aceştia sunt forţaţi să desfiinţeze vizele pentru români

Dacă americanii nu vor să ne lase fără vize, UE are metodele ei să-i constrângă. Mai precis, reintroduce vizele pentru americanii care vor să intre în UE. Americanii au luat în serios exigenţele Europei şi au deja au început să dezbată problema. Aproape sigur românii vor circula în America fără viză.

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/186660.html

 Atenţie! Maidanezii adoptaţi se întorc din nou în stradă
Câinii agresivi, luaţi de hingheri, ajung iarăşi pe străzi. Primarul Sorin Oprescu a anulat referendumul privind eutanasierea maidanezilor, iar parlamentarii au atacat proiectul de lege adoptat şi care întărea legea 227/2002.
http://www.evz.ro/detalii/stiri/atentie-maidanezii-adoptati-se-intorc-din-nou-in-strada-1057654.html

 S-a ieftinit BENZINA. Prețul a revenit la nivelul de la mijlocul lunii august, înainte de conflictul din Siria

La finele lunii august, economiștii de la ING Bank trăgeau un semnal de alarmă referitor la scumpirea benzinei din România, ca un efect direct al unui posibil atac armat al SUA asupra Siriei. Pe piața locală, prețul carburanților a urcat rapid cu câteva procente, adică peste 15 bani/litru, în doar două săptămâni.

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/186657.html

 Cardurile de sănătate, distribuite prin poştă sau primării

Proiectul de lege care prevede modul în care se va face distribuţia cardurilor de sănătate a fost pus în dezbatere publică de Ministerul Sănătăţii, cei interesaţi putând să facă propuneri timp de 10 zile.

http://jurnalul.ro/stiri/observator/cardurile-de-sanatate-distribuite-prin-posta-sau-primarii-651741.html

Loading