Statul român a împrumutat 1,5 miliarde de euro de pe pieţele externe

România a atras joi 1,5 miliarde de euro de pe pieţele externe printr-o emisiune de obligaţiuni denominate în euro cu scadenţa la şapte ani, la o dobândă de 2,95 puncte procentuale peste midswap, indicatorul de referinţă al pieţei, au declarat pentru surse bancare, potrivit Mediafax.

http://adevarul.ro/economie/stiri-economice/statul-roman-imprumutat-15-miliarde-euro-pietele-externe-1_5232958ac7b855ff567985d1/index.html

Crin Antonescu vrea egalizarea vârstei de pensionare între femei şi bărbaţi

Preşedintele PNL,  Crin Antonescu, a declarat că „este vitală reducerea costului muncii” prin reducerea cotei CAS, dar că trebuie luate şi decizii „mai puţin convenabile” precum egalizarea vârstei de pensionare între bărbaţi şi femei.

http://www.gandul.info/politica/crin-antonescu-vrea-egalizarea-varstei-de-pensionare-intre-femei-si-barbati-11323948?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+gandul%2FMJcu+%28Gandul%29

TENSIUNI ÎN USL. Întâlnire de urgenţă Ponta-Antonescu. Liderul PNL: „Am cerut Guvernului să-şi asume răspunderea, Ponta a refuzat. Se va face Comisia specială”

Liderii USL, în frunte cu Victor Ponta şi Crin Antonescu, s-au întâlnit la cabinetul preşedintelui Senatului pentru a discuta despre proiectul de lege al Guvernului privind Roşia Montana. La ea au participat din partea PNL, Crin Antonescu, Eduard Hellvig, Daniel Chiţoiu şi Radu Stroe, iar din partea PSD, Victor Ponta şi Liviu Dragnea.

http://www.gandul.info/politica/tensiuni-in-usl-intalnire-de-urgenta-ponta-antonescu-liderul-pnl-am-cerut-guvernului-sa-si-asume-raspunderea-ponta-a-refuzat-se-va-face-comisia-speciala-11320645?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+gandul%2FMJcu+%28Gandul%29

O echipă de audit a CE va verifica măsurile luate de România pentru deblocarea POS CCE

„În ceea ce priveşte programul Competitivitate, salut eforturile considerabile făcute de autorităţile române, nu numai pentru a remedia din trecut, ci şi pentru a asigura un sistem de managament mai eficient”, a afirmat comisarul european pentru politici regionale, precizând că echipa de audit va veni la Bucureşti, la începutul săptămânii viitoare.

http://www.mediafax.ro/economic/o-echipa-de-audit-a-ce-va-verifica-masurile-luate-de-romania-pentru-deblocarea-pos-cce-11323909?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+mediafax%2FQddx+%28Mediafax_ALL%29

 Consiliul Fiscal estimează evaziunea fiscală la 14,5% din PIB anul trecut, cu 3 puncte peste 2008

Evaziunea fiscală a crescut în perioada de criză cu aproximativ 3 puncte procentuale din PIB, de la 11,2% în 2008 la 14% din PIB în 2012, dar în scădere faţă de 2010, când majorarea taxelor a dus la un nivel record al impozitelor neplătite, de 15,2% din PIB, potrivit raportului Consiliului Fiscal.

http://www.mediafax.ro/economic/consiliul-fiscal-estimeaza-evaziunea-fiscala-la-14-5-din-pib-anul-trecut-cu-3-puncte-peste-2008-11323110?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+mediafax%2FQddx+%28Mediafax_ALL%29

Jocuri speculative?

Să ne imaginăm că Parlamentul va vota, totuși, favorabil proiectului Roșia Montana, sau măcar va lungi luarea deciziei suficient de mult ca să apară speranța pe piață că proiectul s-ar putea aproba. Lucrurile vor mai dura. De exemplu, dl. parlamentar Grapa (aici) a cerut informații specifice legate de proiect SRI și SIE. Nu cu mult timp în urmă și dl. Mihai Răzvan Ungureanu a cerut public guvernului lista cu persoane fizice și juridice române care dețin acțiuni în acest proiect (aici). Iar astăzi tocmai s-a revenit în privința constituirii comisiei parlamentare dedicate proiectului.

http://www.contributors.ro/editorial/jocuri-speculative/

Nemții boicotează turismul în România. Motivul: Eutanasia câinilor

Germanii subliniază că vor face tot ce le va sta în putinţă să protejeze câinii şi să arate lumii ce fel de ţară e România în secolul 21. Ei spun nu eutanasierii câinilor maidanezi din România, câini pe care nu o dată i-au adoptat.

http://www.dcnews.ro/2013/09/nemtii-boicoteaza-turismul-in-romania-motivul-eutanasia-cainilor/

UN NOU STAT PE HARTA EUROPEI: Imaginile unui moment istoric!

Catalanii încearcă să obţină din partea guvernului spaniol central autorizaţia de a convoca anul viitor un referendum pentru independenţă. Ei au organizat în acest sens, în urmă cu două zile, când s-a sărbătorit Ziua Regiunii Catalonia, un lanţ uman pe o lungime de 400 de kilometri, de la graniţa cu Franţa până la delimitarea cu regiunea Valencia.

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/186491.html

 Bătălia pentru Transilvania şi Trianonul: Cum a învins România la masa negocierilor Ungaria

Înainte ca Marele Forum al Pacii, care si-a deschis lucrarile în capitala Frantei, la 18 ianuarie 1919, sa recunoasca unirea Transilvaniei cu România, a existat o alta recunoastere internationala a justetei cauzei românesti, cel putin la fel de importanta ca si cea a guvernelor tarilor lumii. Este vorba de recunoasterea opiniei publice internationale.

http://adevarul.ro/cultura/istorie/batalia-transilvania-trianonul-invins-romania-masa-negocierilor-ungaria-1_52317cadc7b855ff56745257/index.html

Ahol a fiatalok is 800-1000 dollárt keresnek

Svájcban gyakorlatilag nincs fiatalkori munkanélküliség, ami elsősorban a céltudatos oktatási rendszernek köszönhető – írja a Pénzügyi Szemle Online.

http://hvg.hu/gazdasag/20130912_Ahol_a_fiatalok_is_8001000_dollart_keres#rss

Adieu roaming? Jön a drágább mobilozás!

Brüsszeli rezsicsökkentési kampány vagy az EU gazdaságát élénkítő reformszintű intézkedéscsomag? Ez a két olvasata van a szerdán bejelentett digitális Európa tervnek, melynek központi eleme, hogy az EU-ban 2014 második felére eltörlik a roamingdíjat.

http://hvg.hu/gazdasag/20130912_roaming_utan_dragabb_mobilozas#rss

 516 total views,  1 views today