Se înăspreşte legislaţia Schengen: Statele membre cu deficienţe grave la frontierele externe vor putea fi izolate de restul spaţiului european de liberă circulaţie

Statele membre ale spaţiului Schengen cu deficienţe grave persistente la frontierele externe ale Uniunii Europene vor fi supuse reintroducerii temporare a controlului şi la graniţele interne, potrivit noii guvernanţe Schengen adoptate de Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) fără dezbatere.

http://adevarul.ro/news/eveniment/schengen-frontiere-deficiente-libera-circulatie-1_525637b6c7b855ff561de7bf/index.html

 Cel mai mare angajator din economie, pus pe butuci

Salariații din firmele mici sunt mai mulțumiți decât colegii lor din corporații, au un nivel educațional înalt și sunt mai fideli angajatorului. Din păcate, cu beţe în roate puse de stat, sectorul IMM, cel mai mare generator de locuri de muncă la nivel național, poate deveni o sursă importantă de șomeri

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/cel-mai-mare-angajator-din-economie-pus-pe-butuci-187503.html

 CÂŢI BANI CÂŞTIGĂ în fiecare secundă responsabilii de BLOCAJUL AMERICAN

Congresul SUA, în ansamblul său, câştigă 2,95 de dolari în fiecare secundă. Asta înseamnă 177 de dolari pe minut şi peste 250.000 de dolari pe zi. Şi în ciuda blocajului guvernamental pe care l-au cauzat încă îşi încasează leafa.

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/cati-bani-castiga-in-fiecare-secunda-responsabilii-de-blocajul-american-187515.html

 Suntem bolnavii Europei: cum ne vindecă noua lege a sănătăţii?

România este un focar de boală, indică statisticile de profil, care plasează ţara noastră pe primele locuri la prevalenţa unor boli de mult eradicate în Europa. Ce vrea să facă Ministerul Sănătăţii în noul proiect de lege pentru a schimba situaţia?

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/suntem-bolnavii-europei-cum-ne-vindeca-noua-lege-a-sanatatii-187420.html

 Ce pregăteşte Marea Britanie imigranţilor ROMÂNI. “NU vor mai avea acest DREPT”

Potrivit proiectului ce urmează să fie depus în Parlament până la sfârşitul săptămânii, imigranţii ilegali şi deţinuţii străini îşi vor pierde dreptul de a reclama deportarea lor. Miile de imigranţi care urmează să fie deportaţi vor putea să reclame acest lucru abia după ce vor fi părăsit ţara.

http://jurnalul.ro/stiri/externe/ce-pregateste-marea-britanie-imigrantilor-romani-nu-vor-mai-avea-acest-drept-653092.html

 Ponta vrea să crească salariile bugetarilor cu 3-4%

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că este posibilă majorarea fondului de salarii din sistemul public cu până la 4% în 2014, dar nu a decis dacă din aceşti bani vor fi mărite salariile minime din administraţia publică sau va fi acoperit impactul negativ al reducerii CAS.

http://jurnalul.ro/stiri/observator/ponta-vrea-sa-creasca-salariile-bugetarilor-cu-3-4-653122.html

 Ce plângeri depun europenii la Comisia de petiţii a Parlamentului European. Românii sunt printre cei mai activi

Protejarea cetăţenilor împotriva discriminării, apărarea drepturilor lor civile şi sociale, mai ales pe timpul crizei economice, circulaţia liberă şi protejarea mediului – iată îngrijorările principale primite de Comisia de petiţii a Parlamentului European, se arată în raportul de activitate pentru anul 2012, aprobat joi.

http://jurnalul.ro/stiri/externe/ce-plangeri-depun-europenii-la-comisia-de-petitii-a-parlamentului-european-romanii-sunt-printre-cei-mai-activi-653149.html

 Europa, ameninţată de o criză energetică în această iarnă

O iarnă grea ar putea provoca o criză energetică în Europa, din cauza dependenţei prea mari de sursele regenerabile şi a închiderii centralelor care utilizează gaze naturale, potrivit unui raport al companiei de consultanţă Cap Gemini, cu sediul în Paris, transmite Bloomberg.

http://jurnalul.ro/stiri/externe/europa-amenintata-de-o-criza-energetica-in-aceasta-iarna-653157.html

 Dosarul Colegiului Szekely Miko se întoarce la Curtea de Apel Ploieşti

Fostul subsecretar de stat în Departamentul pentru Relaţii Interetnice, Marko Attila, a fost trimis în judecată în 2003 de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru abuz în serviciu contra interesului public împreună cu Marosan Tamas, reprezentant al Eparhiei Reformate din Ardeal, şi Silviu Clim, fost consilier în cadrul Ministerului de Justiţie, membri ai comisiei de retrocedare a Colegiului Szekely Miko din Sfântu Gheorghe.

http://jurnalul.ro/stiri/observator/dosarul-colegiului-szekely-miko-se-intoarce-la-curtea-de-apel-ploiesti-653159.html

 László Tökés, o diversiune cu Dalai Lama

Fost colaborator a două servicii de informaţii comuniste ­ al Securităţii şi al AVO, serviciul de informaţii ungar ­, fost episcop, fost preşedinte de onoare al UDMR, fost vicepreşedinte al Parlamentului European, fost soţ adulterin (fost, pentru că soţia sa a divorţat de el) şi, probabil, în curând, şi fost cavaler ar Ordinului Steaua României, László Tökés a fost, este şi va fi un vector al războaielor de imagine împotriva României.

http://jurnalul.ro/stiri/observator/laszlo-tokes-o-diversiune-cu-dalai-lama-653166.html

 ”Azi mă înscriu în cursa pentru prezidenţiale”. Anunţul a fost făcut de un politician din PDL

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiţiei, a anunţat, joi seară, că se înscrie în cursa internă a PDL pentru a fi nominalizat drept candidat al partidului la alegerile prezidenţiale din 2014.

http://jurnalul.ro/stiri/politica/azi-ma-inscriu-in-cursa-pentru-prezidentiale-anuntul-a-fost-facut-de-un-politician-din-pdl-653170.html

 705 total views,  1 views today