Victor Ponta şi Plamen Oreşarski au convenit să intensifice cooperarea pentru aderarea la Schengen

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit, sâmbătă, la Sofia, cu omologul său bulgar, Plamen Oreşarski, cei doi lideri stabilind să intensifice cooperarea pentru aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen.

http://www.mediafax.ro/politic/victor-ponta-si-plamen-oresarski-au-convenit-sa-intensifice-cooperarea-pentru-aderarea-la-schengen-11004457

CNS cere Guvernului „să nu forţeze secuimea într-o spirală confruntativă”

Delegaţii la şedinţa CNS de la Târgu Mureş au adoptat un document prin care cer Guvernului „să nu forţeze secuimea într-o spirală confruntativă”, susţinând că ar putea organiza proteste dacă nu renunţă la „măsurile ce lezează integritatea teritorială” a Ţinutului Secuiesc.

http://www.mediafax.ro/politic/cns-cere-guvernului-sa-nu-forteze-secuimea-intr-o-spirala-confruntativa-11004103

Mihai Răzvan Ungureanu invită UDMR să susţină viitorul candidat al dreptei la preşedinţia României

Liderul partidului Forţa Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, a lansat vineri, la Sfântu Gheorghe, un apel către Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) de a susţine viitorul candidat al forţelor de dreapta la preşedinţia României.

http://www.agerpres.ro/media/index.php/politic/item/205159-Mihai-Razvan-Ungureanu-invita-UDMR-sa-sustina-viitorul-candidat-al-dreptei-la-presedintia-Romaniei.html

Dragnea: Dacă v-aţi plâns că avem bani şi lipsesc proiectele UE, să dăm bani la POR; Ponta: Nu se poate

Vicepremierul Liviu Dragnea i-a propus vineri primului-ministru Victor Ponta să acorde Programului Operaţional Regional banii neutilizaţi în cadrul altor programe, şeful Guvernului explicându-i că realocările sunt permise doar între axele aceluiaşi program.

http://www.agerpres.ro/media/index.php/politic/item/205171-Dragnea-Daca-vati-plans-ca-avem-bani-si-lipsesc-proiectele-UE-sa-dam-bani-la-POR-Ponta-Nu-se-poate.html

Terenurile agricole, noul boom imobiliar

Peste şase luni, străinii vor putea cumpăra fără nici o restricţie terenuri agricole în România. Specialiştii cred că ar putea fi un nou boom imobiliar, însă riscurile sunt pe măsură: din „nu ne vindem ţara” ajungem la „vindem România la hectar”.

http://www.cotidianul.ro/terenurile-agricole-noul-boom-imobiliar-216462/

UDMR Sfântu Gheorghe strânge semnături de la localnicii care vor să intre în procesul pentru steag

Filiala UDMR Sfântu Gheorghe a iniţiat o acţiune de strângere de semnături de la localnicii care doresc să devină parte în procesul legat de steagul oraşului, care se va judeca la Curtea de Apel Braşov, transmite corespondentul MEDIAFAX.

http://www.gandul.info/politica/udmr-sfantu-gheorghe-strange-semnaturi-de-la-localnicii-care-vor-sa-intre-in-procesul-pentru-steag-11003739

Deutsche Welle îi critică pe Antonescu și Ponta: „E curios câtă incultură şi incompetenţă istorică şi politică afişează”

Jurnaliștii de la Deutsche Welle îi critică în termeni duri pe liderii USL, Victor Ponta și Crin Antonescu pentru că refuză să pună în aplicare rezultatele referendumului din 2009 și concluzionează că aceștia nu cred în popor.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/deutsche-welle-ii-critica-pe-liderii-usl-1043972.html

Guvernul va negocia cu FMI salarii mai mari pentru funcţionarii implicaţi în atragerea fondurilor UE

Guvernul va negocia cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) un sistem special de salarizare pentru funcţionarii din autorităţile de management implicaţi în atragerea fondurilor UE, care să îmbine surse de la buget şi din alocări europene, pentru a majora salariile acestora, a anunţat premierul Victor Ponta.

http://www.zf.ro/eveniment/guvernul-va-negocia-cu-fmi-salarii-mai-mari-pentru-functionarii-implicati-in-atragerea-fondurilor-ue-11009345

650 millió eurót fektettek a magyarok román cégekbe

A magyar-román kereskedelmi forgalom meghaladta a 7 milliárd eurót 2012-ben – közölte pénteken az Agerpres hírügynökség.

http://hvg.hu/kkv/20130621_650_millio_eurot_fektettek_a_magyarok_rom

Loading