USL – ba DA, ba NU. Scandal între PSD şi PNL, după ce au votat diferit la „referendumul lui Băsescu”

Liderii grupurilor parlamentare ai PSD îi acuză pe partenerii de guvernare de la PNL că nu au respectat decizia a USL şi au votat împotriva referendumului iniţiat de preşedintele Traian Băsescu. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat însă pentru gândul că nu s-a luat o decizie în interiorul USL prin care să se voteze pentru referendumul iniţiat de preşedintele Traian Băsescu.

http://www.gandul.info/politica/usl-ba-da-ba-nu-scandal-intre-psd-si-pnl-dupa-ce-au-votat-diferit-la-referendumul-lui-basescu-10982453

Cum a negociat Dragnea cu baronii USL noua hartă a României. „A fost un serial pe National Geographic: Oameni care au schimbat America. Aşa şi noi cu România”

Şefii din teritoriu şi vicepremierul Dragnea au avut mai multe întâlniri în ultima lună pentru a stabili cum va arăta viitoarea hartă a României, dar şi ce noi puteri vor reveni şefilor din fiecare judeţ şi regiune. „Subiectul descentralizării a fost abordat foarte sistematic, minister cu minister, cu ce se ocupă fiecare minister, prerogativele, competenţele care trebuie să rămână la nivel de minister şi ce trebuie să vină în teritoriu”, a declarat pentru gândul preşedintele CJ Iaşi, Cristian Adomniţei.

http://www.gandul.info/politica/cum-a-negociat-dragnea-cu-baronii-usl-noua-harta-a-romaniei-a-fost-un-serial-pe-national-geographic-oameni-care-au-schimbat-america-asa-si-noi-cu-romania-10971689

Revizuirea Constituției: Curtea Constituțională nu va mai putea anula hotărârile neconstituționale ale Parlamentului

Comisia de revizuire a Constituţiei a eliminat marţi, la propunerea PSD, o prevedere din articolul legii fundamentale care priveşte Curtea Constituţională, astfel încât judecătorii Curții Constituționale nu se vor mai putea pronunţa asupra hotărârilor Parlamentului.

http://cursdeguvernare.ro/revizuirea-constitutiei-curtea-constitutionala-nu-mai-putea-anula-hotararile-parlamentului.html

Principalele puncte ale declaraţiei finale a Summitului G8

Suntem foarte îngrijoraţi de ameninţarea tot mai mare a terorismului şi extremismului în Siria, dar şi de natura tot mai pronunţat intercomunitară a conflictului (…). Îndemnăm autorităţile siriene şi opoziţia să se angajeze în cursul Conferinţei de la Geneva la distrugerea şi expulzarea din Siria a tuturor organizaţiilor şi indivizilor afiliaţi Al-Qaida.

http://www.mediafax.ro/externe/principalele-puncte-ale-declaratiei-finale-a-summitului-g8-10983679

Curtea Constituţională dezbate miercuri sesizarea preşedintelui Băsescu privind Statutul parlamentarilor

n 29 mai, dată la care Pivniceru, Morar şi Dorneanu nu îşi preluaseră încă mandatele de judecători, Curtea Constituţională (CC) a amânat dezbaterea sesizării şefului statului pentru 19 iunie. Între timp, cei trei noi membri şi-au preluat mandatele, iar la 10 iunie au participat la prima lor şedinţă ca judecători ai Curţii.

http://www.mediafax.ro/politic/curtea-constitutionala-dezbate-miercuri-sesizarea-presedintelui-basescu-privind-statutul-parlamentarilor-10982759

Miracolul din Matca: Toate familiile au solarii iar supermarketurile şi străinii fac coadă la castraveţi

În comuna Matca din judeţul Galaţi, legumicultorii – în special – dar şi producătorii de fructe şi flori au ales să se grupeze într-o asociaţie. O cincime din solariile din România se află aici.

http://www.agrointel.ro/10089/legumicultorii-din-matca-prefera-plata-cash/

România pe drumul de la colonie alimentară la gastronomie locală?

Din ianuarie 2013 Uniunea Europeană vine în întâmpinarea producătorilor și a consumatorilor cu reguli îmbunătățite prin care i se poate recunoaște unui produs agro-alimentar atributul de Specialitate Tradițională Garantată (STG), Indicație Geografică Protejată (IGP), Denumire de Origine Protejată (DOP). Acestor atribute le-a fost adăugată indicația „Produs montan”, pentru prima oară în cadrul acestei reglementări. În următorul ciclu politic Uniunea Europeană va recunoaște și atributul „Produs în ferma mea”. Aceste atribute sunt afișate pe etichetele produselor ca logo-uri suplimentare și pot fi elemente de campanii de marketing și promovare.

http://www.contributors.ro/editorial/romania-pe-drumul-de-la-colonie-alimentara-la-gastronomie-locala/

RAPORT: Tot mai mulţi copii sunt ameninţaţi de sărăcie în UE

Din ce în ce mai mulţi copii ar putea fi ameninţaţi de sărăcie sau excluziune socială în mai multe state membre ale Uniunii Europene (UE) din cauza crizei economice, a avertizat marţi Agenţia UE pentru Protecţia Drepturilor Fundamentale (FRA).

http://www.mediafax.ro/externe/raport-tot-mai-multi-copii-sunt-amenintati-de-saracie-in-ue-10982869

„Utoljára Ceausescu tett ilyet a magyarokkal”

Az amerikai Helsinki Bizottásgtól várnak megoldást a romániai magyarok helyzetére Amerikában élő magyarok. Levelükben aggodalmukat fejezték ki a romániai közigazgatás újrafelosztása miatt is.

http://hvg.hu/vilag/20130619_Utoljara_Ceausescu_tett_ilyet_a_magyarokk

Terrortámadást terveztek a New York-i tőzsde ellen

Meghallgatták a kongresszusban a Snowden-ügyben az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség igazgatóját. Az igazgató úgy érvelt a titkos adatgyűjtésről szóló kiszivárogtatás ellen, hogy újabb tervezett terrorcselekményt említett, amelyet a kémkedéssel sikerült megelőzni. A hírszerző szolgálatok hamarosan nyilvánosságra hozzák a mintegy 50 meghiúsított terrorcselekmény részleteit, valamint azt is, hogy ezek közül pontosan hányat sikerült Európában megakadályozni.

http://hvg.hu/vilag/20130619_Terrortamadast_terveztek_a_New_Yorki_toz

 

 

 

 

 

 473 total views,  1 views today