Ponta nu vrea o nouă suspendare a lui Băsescu: Nu trebuie să cădem în capcană, ceasul merge

USL nu trebuie să ia în calcul o nouă suspendare a preşedintelui Traian Băsescu şi nici să se lase provocată de şeful statului, deoarece „ceasul merge”, iar România va avea anul viitor un nou preşedinte, consideră liderul USL, premierul Victor Ponta.

România ocupă locul 4 în topul celor mai mici datorii guvernamentale din UE

Datoria guvernamentală a statelor din UE a crescut cu aproximativ 101,5 miliarde euro în primul trimestru faţă de finalul anului trecut, la aproape 11.112 miliarde euro, de la 85,2% la 85,9% din PIB, România figurând pe locul al patrulea în topul celor mai mici datorii publice raportate la PIB, informează Mediafax.

CORESPONDENŢĂ Raport CE: România trebuie să continue reformele structurale, pentru a-şi debloca potenţialul de creştere

Corespondentul Agerpres, Florin Ştefan, transmite: Restructurarea şi privatizarea sectorului întreprinderilor de stat s-au efectuat în România cu un succes limitat, finanţarea sustenabilă a sistemului de sănătate va necesita reforme fundamentale, iar planurile de acţiune pentru remedierea deficienţelor din administraţia publică sunt implementate într-un ritm redus, fapt care afectează şi absorbţia fondurilor UE, menţionează un document întocmit de serviciile Comisiei Europene şi dat publicităţii în luna iulie.

Preşedintele Consiliului Fiscal: Economia subterană se cifrează la 30% din PIB, evaziunea fiscală la 10% din PIB

Economia subterană în România se cifrează la aproximativ 30% din PIB, iar evaziunea fiscală este estimată undeva în jurul a 10% din PIB, a declarat luni, la finalul întâlnirii cu misiunea FMI, preşedintele Consiliului Fiscal, Ionuţ Dumitru.

Ionuţ Dumitru: Creşterea economică va depăşi 2%, dar nu se va reflecta în veniturile bugetare

Creşterea economică a României în 2013 va depăşi cel mai probabil 2%, dar nu se va reflecta în totalitate în veniturile bugetare, a declarat, luni, la finalul discuţiilor cu misiunea Fondului Monetar Internaţional, preşedintele Consiliului Fiscal, Ionuţ Dumitru.

Mesaj de la Cotroceni: „Dragi români, aveţi un guvern care nu a probat că ar fi competent să pregătească absorbţia banilor UE. Coabitare nu înseamnă şi minciună”

Preşedintele Traian Băsescu susţine că Guvernul a probat că nu a fost competent în pregătirea absorbţiei banilor pentru exerciţiul 2014-2020 prin proiectul Acordului de Parteneriat transmis la Bruxelles, adăugând că trage un semnal de alarmă în acest sens.

The Economist Intelligence Unit: Destrămarea USL – unul dintre principalele riscuri pentru stabilitatea politică a României

Uniunea Social Liberală (USL) a obţinut o victorie zdrobitoare la alegerile legislative din decembrie 2012, iar destrămarea acestei alianţe este unul dintre principale riscuri pentru stabilitate politică în următorii câţiva ani, conform unui raport al The Economist Intelligence Unit.

Loading