Ponta vrea SUPRAIMPOZITAREA bugetarilor cu salarii mai mari de 1000 de euro

Premierul Victor Ponta a declarat, astăzi, într-un interviu la Hotnews, că se caută soluţiile constituţionale şi legale prin care bugetarii care câştigă salarii mai mari de 1000 de euro să fie supraimpozitaţi.

http://www.gandul.info/politica/ponta-vrea-supraimpozitarea-bugetarilor-cu-salarii-mai-mari-de-1000-de-euro-cum-vi-se-pare-masura-10523115

Tricolorul românesc din faţa Prefecturii Covasna, vandalizat de persoane necunoscute.

Drapelul naţional amplasat în faţa clădirii Prefecturii Covasna, din centrul municipiului Sfântu Gheorghe, a fost vandalizat în noaptea de sâmbătă spre duminică de persoane necunoscute, care l-au tăiat în mai multe locuri.Având 12 metri pătraţi, tricolorul fusese instalat în 24 ianuarie, din dispoziţia prefectului Codrin Munteanu, pentru a masca panoul inscripţionat „Terra Siculorum” (Pământul Secuiesc). Panoul a fost amplasat în faţa Prefecturii Covasna, la finele anului trecut, de către liderii udemerişti locali Tamas Sandor, preşedintele C.J. Covasna, şi Antal Arpad, primarul municipilui Sf. Gheorghe.

http://www.gandul.info/news/tricolorul-romanesc-din-fata-prefecturii-covasna-vandalizat-de-persoane-necunoscute-prefectul-i-a-gasit-pe-vinovatii-morali-10524450

Exploatarea gazelor de şist din România NU este interzisă

Explorarea şi exploatarea gazelor de şist din România nu sunt interzise, nu mai există nici acel moratoriu care a fost instituit până în luna decembrie, însă nici titularii care au obţinut acorduri petroliere pentru gazele de şist nu pot face nimic. Ei fac toate eforturile, se zbat, dar nu pot obţine avizele necesare”, a declarat pentru gândul Dorin Cojocaru, Directorul Direcţiei de Gestionare, Evaluare şi Concesionare Resurse/Rezerve de Petrol din cadrul ANRM.

http://www.gandul.info/financiar/liber-la-gazele-de-sist-anrm-exploatarea-gazelor-de-sist-din-romania-nu-este-interzisa-cine-i-a-schimbat-lui-victor-ponta-viziunea-pe-aceasta-tema-10521215

Băsescu a discutat în Chile cu premierul Franţei despre alocările PAC pe bugetul UE 2014-2020

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit în Chile, la Summitul CELAC-UE, cu premierul francez, Jean-Marc Ayrault, cu care a discutat despre negocierile de la Consiliul European din 7-8 februarie privind Politica Agricolă Comună (PAC).

http://www.mediafax.ro/economic/basescu-a-discutat-in-chile-cu-premierul-frantei-despre-alocarile-pac-pe-bugetul-ue-2014-2020-10524502

Criza din Europa nu s-a încheiat, chiar dacă euro s-a stabilizat

Criza din Europa nu s-a încheiat, chiar dacă euro s-a stabilizat, potrivit bancherilor şi miniştrilor de Finanţe prezenţi la Forumul Economic Mondial de la Davos, care au avertizat că depăşirea problemelor economice şi a şomajului masiv va dura ani de zile, relatează CNBC.

http://www.mediafax.ro/economic/davos-criza-din-europa-nu-s-a-incheiat-chiar-daca-euro-s-a-stabilizat-10524475

Merkel respinge apelul lui Rajoy ca naţiunile puternice din zona euro să susţină economia regiunii

„Nu există fie aşa, fie altfel. Încrederea poate creşte dacă ai finanţe solide, pe de o parte, şi pe de alta o structură de reformă care să permită creşterea economiei. Încercăm să avem o contribuţie”, a afirmat Merkel sâmbătă, după o întâlnire cu preşedintele chilian Sebastian Pinera.

http://www.mediafax.ro/economic/merkel-respinge-apelul-lui-rajoy-ca-natiunile-puternice-din-zona-euro-sa-sustina-economia-regiunii-10524256

De ce voia Ceauşescu 3.200 de kilometri, iar în prezent avem doar 500.

Dezvoltarea schimburilor economice, a turismului şi creşterea continuă a traficului rutier au pus pentru prima oară problema realizării unor autostrăzi şi în România, potrivit informaţiilor care apar pe site-ul companiei de proiectare Iptana. În perioada 1967-1969 au fost de altfel şi întocmite primele proiecte privind o reţea de autostrăzi cu o lungime cumulată de circa 3.200 de kilometri.

http://www.zf.ro/companii/de-ce-voia-ceausescu-3-200-de-kilometri-iar-in-prezent-avem-doar-500-cum-ar-fi-trebuit-sa-arate-harta-autostrazilor-10524329

Ungaria a rambursat înainte de termen o tranşă de 607 milioane euro din împrumutul primit de la FMI în 2008

Guvernul Ungariei a anunţat că a rambursat înainte de termen o tranşă de 607 milioane de euro din împrumutul primit în 2008 de la Fondul Monetar Internaţional. Criticii spun că rambursarea anticipată a datoriei a fost posibilă prin contractarea altor datorii. Termenul de plată pentru tranşa împrumutului FMI era 12 februarie, se arată într-un comunicat al ministerului ungar al economiei.

http://www.zf.ro/business-international/ungaria-a-rambursat-inainte-de-termen-o-transa-de-607-milioane-euro-din-imprumutul-primit-de-la-fmi-in-2008-10524647

România scapă pe moment de pericolul nuclear de la Belene. Harta reactoarelor riscante din Europa

Centrala nucleară de la Belene, considerată unul dintre cele mai riscante proiecte nucleare din Europa, ar putea fi închisă definitiv, ca urmare a rezultatelor referendumului de duminică din Bulgaria – primul din perioada postcomunistă a statului. Doar 20,3% din bulgarii cu drept de vot s-au prezentat duminică la referendumul privind dezvoltarea energiei nucleare a statului.

http://adevarul.ro/international/europa/romania-scapa-moment-riscul-nuclear-belene-1_510580a2aa73e8e04b4c8525/index.html

Copiii geniali, priviţi cu ostilitate de statul român

Avem o lege care prevede selectarea şi educarea copiilor supradotaţi, cu performanţe deosebite, într-un sistem separat de cel naţional.Însă aceste prevederi au rămas doar în scris. În realitate, din lipsă de bani sau de interes, statul român nu a creat mediul necesar dezvoltării acestor elevi şi, mai mult, tinde să-i izoleze, susţin experţii în educaţie alternativă.

http://adevarul.ro/educatie/scoala/copiii-geniali-priviti-ostilitate-statul-roman-1_51057837aa73e8e04b4c63b4/index.html

President Hillary Clinton? If she wants it

She had, after all, lost a bruising campaign to him, there was tension between her team and his and no reason to assume the two ex-rivals would work together. She had never run a large organization before. Beyond that, the United States was facing massive crises at home and bewildering complexity abroad. Many of the issues she would be facing would be new to her.

http://edition.cnn.com/2013/01/26/opinion/rothkopf-hillary-clinton/index.html?hpt=hp_c3

Mi lesz a forinttal, ha kitör a háború?

Egy nemzetközi árfolyamháborúban kérdésessé válhat a 2008 óta lebegő forint-árfolyamrendszer hatékonysága. Külső feszültségek nélkül is látszik, hogy a kormány szívesen visszatérne a reálárfolyamot leértékelni képes sávos árfolyamrezsimhez. Egy újabb monetáris váltással a magyar euróbevezetés esélye viszont végképp elveszne.

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/mi_lesz_a_forinttal_ha_kitor_a_haboru.543469.html

Loading