ANRE: Prețul energiei electrice rămâne neschimbat de la 1 ianuarie

Comitetul de Reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a decis în ședința de vineri menținerea tarifelor reglementate aplicate clienților casnici și a celor asimilați, care nu și-au exercitat dreptul de eligibilitate, potrivit unui comunicat al ANRE, informează agerpres.ro.

http://jurnalul.ro/stiri/observator/anre-pre-ul-energiei-electrice-ramane-neschimbat-de-la-1-ianuarie-657734.html

Consiliul Naţional al Maghiarilor din Transilvania amendat cu 30.000 de lei, pentru arborarea steagului „Ţinutului Secuiesc” pe sediu

Şeful Poliţiei Locale din Târgu Mureş, Valentin Bretfelean, a declarat, vineri, că CNMT a fost amendat cu 30.000 de lei, conform prevederilor Legii 185/2013, privind amplasarea si autorizarea mijloacelor de publicitate.

http://jurnalul.ro/stiri/observator/consiliul-national-al-maghiarilor-din-transilvania-amendat-cu-30-000-de-lei-pentru-arborarea-steagului-tinutului-secuiesc-pe-sediu-657739.html

Şi totuşi… De doi lei speranţă

Citind multe articole, acum de sărbători şi cu ocazia aniversării a 24 de ani de la schimbările de regim din ’89, constat mai ales amărăciuni, uneori disperare, că n-am reuşit mare lucru în toţi aceşti ani, că suntem aproape tot acolo unde eram, că varanii stăpânesc România, că fără ajutor de la UE şi SUA am fi un fel de Coreea de Nord.

http://adevarul.ro/news/politica/Si-totuside-doi-lei-speranta-1_52b69c16c7b855ff56eaf9d9/index.html#

Ţiriac, despre imaginea României: Se vorbeşte doar de instabilitate politică. Ce spune despre pedeapsa cu moartea

Omul de afaceri Ion Ţiriac a mărturisit că în ultimul an şi jumătate nu a auzit să se vorbească despre România decât în contextul instabilităţii politice, mai ales după ce parlamentarii au decis modificarea Codului Penal. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „După 20 de ani” de la ProTV.

http://adevarul.ro/news/eveniment/Tiriac-despre-imaginea-romaniei-vorbeste-doar-instabilitate-politica-spune-despre-pedeapsa-moartea-1_52b6c7cac7b855ff56ebd880/index.html

Noua listă de compensate: cele mai multe medicamente la preţ redus – pentru cancer, diabet şi boli reumatice

Cele mai multe medicamente incluse pe noua listă de compensate, care ar putea intra în vigoare odată cu pachetul serviciilor de bază, cel mai probabil de la 1 martie 2014, sunt pentru cancer, diabet, boli reumatice, dar şi pentru prevenirea accidentelor vasculare şi hepatitele virale, potrivit ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu. Medicii şi pacienţii acuză amânări nejustificate, în condiţiile în care lista nu a mai fost actualizată din 2008.

http://adevarul.ro/news/societate/noua-lista-compensate-cele-mai-multe-medicamente-pret-redus-cancer-diabet-boli-reumatice-1_52b6e941c7b855ff56ec7429/index.html

Lista cu salariile medii din Europa

România rămâne în continuare una dintre ţările cu cele mai ieftine costuri cu forţa de muncă din Europa, salariul mediu al unui angajat român fiind de 1.553 de RON pe lună net (474 de dolari net), potrivit unei analize realizate de Wikipedia.

http://www.cotidianul.ro//lista-cu-salariile-medii-din-europa-228858/

Daciana Sârbu despre Ponta: Dacă ar fi avut mai multă linişte probabil făcea mult mai multe lucruri

Soţia premierului Victor Ponta, europarlamentarul Daciana Sârbu, spune că nu poate da calificative activităţii de prim-ministru a soţului său, fiindcă nu ar fi obiectivă, ea adăugând că premierul ar fi făcut ”mult mai multe lucruri” în cazul în care ar fi avut ”mai multă linişte”

http://www.gandul.info/politica/daciana-sarbu-despre-ponta-daca-ar-fi-avut-mai-multa-liniste-probabil-facea-mult-mai-multe-lucruri-11805591?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+gandul%2FMJcu+%28Gandul%29

Cele mai importante 50 de evenimente din 2013: Mariana Gheorghe a adus Petrom la un profit de peste un miliard de euro

Dintre cele 50 de evenimente de business pe care ZF le-a identificat într-o radiografie a anului 2013 se detaşează cel mai mare profit realizat vreodată de o companie din România – profitul Petrom de 1 mld. euro, deschiderea podului Calafat-Vidin, mallul Promenada din Bucureşti, dobânda de referinţă a BNR la minimul istoric de 4% şi listarea Romgaz.

http://www.zf.ro/analiza/cele-mai-importante-50-de-evenimente-din-2013-mariana-gheorghe-a-adus-petrom-la-un-profit-de-peste-un-miliard-de-euro-11809597

Sfârşit promiţător de an: inflaţia şi deficitul comercial în jos, producţia în sus

Ultimele date statistice pe anul care stă să se încheie completează un tablou macroeconomic încurajator pentru un 2014 care să continue reluarea creşterii economice: producţia industrială a început T4 în forţă, cu toate segmentele pe plus, astfel că rata anuală de creştere s-a ridicat la 10% în octombrie 2013 faţă de octombrie 2012.

http://www.zf.ro/eveniment/sfarsit-promitator-de-an-inflatia-si-deficitul-comercial-in-jos-productia-in-sus-11809572

La 17 ani de la introducerea lor în România, Banca Angliei trece la bancnotele din plastic

În 1999 România lansa o bancnotă, de 2.000 de lei pe suport de plastic, din polimer, cu caracter mai degrabă aniversar, cu ocazia eclipsei totale de soare din 11 august, urmând să folosească aceeaşi metodă pentru toate emisiunile de după aceea. În 2016 Marea Britanie va înlocui bancnotele de 5 lire sterline din hârtie cu unele din polimer şi pe cele de 10 lire sterline începând cu 2017, motivând că noii bani sunt mai siguri, au un impact mai redus asupra mediului şi durează mai mult în timp.

http://www.zf.ro/business-international/la-17-ani-de-la-introducerea-lor-in-romania-banca-angliei-trece-la-bancnotele-din-plastic-11809511

Scurtă analiză pe tema soluțiilor pentru incluziunea romilor

Primul instrument juridic din istoria Uniunii Europene în domeniul integrării romilor a fost adoptat în cadrul reuniunii  Consiliului de ministri ai muncii de la debutul săptămânii trecute (10 Decembrie 2013). Concret, s-a formulat o recomandare « cu privire la măsuri eficiente de integrare a romilor în statele membre . Faptul că incluziunea romilor a fost pusă din nou pe agenda unei instituții europene (după comunicarea Comisiei Europene din iunie 2013), este o expresie atât a voinței politice europene (a UE), cât și a celei naționale (a statelor membre) de a găsi soluții care să coordoneze acțiunile individuale ale statelor în hățisul unei problematici din ce în ce mai complexe.

http://www.contributors.ro/administratie/scurta-analiza-pe-tema-solu%25c8%259biilor-pentru-incluziunea-romilor/

Loading