MODELUL MAGHIAR. Cum a evoluat economia Ungariei şi care a fost rezultatul taxelor introduse pentru majorarea încasărilor la buget
„Lovitura” pe care guvernul de la Budapesta se pregătea să o dea sistemului bancar ungar a fost „suprimată” de Curtea Constituţională care a decis că împrumuturile în valută nu sunt „nici invalide, nici imorale şi nici cămătărie”, potrivit Bloomberg. Executivul din Ungaria a cerut Curţii o opinie privind constituţionalitatea creditelor în valută, în contextul în care deprecierea forintului a făcut ca datornicii să întâmpine dificultăţi în achitarea creditelor în franci elveţieni sau în euro.
Băsescu: Am promulgat bugetul pe 2014. Acciza suplimentară la carburant poate fi evitată complet. FMI şi Comisia au greşit
Preşedintele Traian Băsescu a anunţat că a promulgat Legea bugetului de stat, după ce Guvernul a decis să amâne majorarea cu trei luni a accizei la carburant. Şeful statului a spus că pentru această măsură guvernul trebuie să găsească 600 milioane de lei în buget, apreciind că sunt resurse ca ”această taxă barbară să nu fie introdusă”.
CRIZĂ ÎN USL. Ponta a discutat cu Băsescu la Cotroceni, după ce a negociat cu Antonescu. Premierul: Bugetul va fi promulgat azi, majorarea accizei la carburant – amânată până în martie
Premierul Victor Ponta a plecat de la Guvern, amânând astfel şedinţa săptămânală a executivului, pentru a merge la şediul PNL, la o întâlnire cu Crin Antonescu. Discuţiile au durat în jur de 25 de minute. Printre cei care au participat nu s-au întors la Palatul Victoria decât Mircea Duşa şi Gabriel Oprea.
Comisia Europeană condiţionează amânarea introducerii accizei de 7 eurocenţi la motorină. ”Trebuie să găsim soluţii de compensare a unei pierderi de 470 de milioane de lei”
Comisia Europeană condiţionează amânarea pentru trei luni a introducerii accizei suplimentare de 7 eurocenţi la motorină de găsirea altor soluţii care să compenseze pierderea de 470 de milioane de lei pe care o astfel de măsură ar provoca-o, au declarat pentru gândul surse guvernamentale.
Pâine fără coloranţi şi fără gramaj fix din 2014
Românii vor cumpăra de la jumătatea lunii ianuarie a anului viitor doar pâine şi alte produse de panificaţie, precum cornurile, chiflele, batoanele sau minibaghetele, fără coloranţi, potrivit unui ordin al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) publicat recent în Monitorul Oficial.
Românii au investit 3 mld. lei în fondurile mutuale, dublu faţă de anul trecut
Fondurile mutuale au atras 3 miliarde de lei de la investitori în primele 11 luni, o sumă record, dublă faţă de intrările din 2012, în condiţiile în care scăderea dobânzilor bancare i-a făcut pe mulţi să caute alternative mai profitabile de plasament.
Suntem repetenţii Europei la serviciile online ale statului
Încă o performanţă negativă “bifată” de România: suntem pe ultimul loc în UE la accesarea serviciilor online ale statului. Doar 5% din populaţia României a accesat serviciile online ale autorităţilor comparativ cu o medie de 41% în UE, potrivit datelor Eurostat, institutul de statisticã al CE.
Cât costă poliţa RCA la sfârşit de an
Asigurările de răspundere civilă auto s-au scumpit cu peste 20% în ultimul an, însă cei cărora le expiră poliţele în această perioadă pot profita de reducerile aplicate de companii de Sărbători.
FELICITĂRI DE CRĂCIUN. Când a fost trimisă prima felicitare de Crăciun
FELICITĂRI DE CRĂCIUN, cadouri, podoabe pentru brad – toate acestea sunt nelipsite în perioada Sărbătorilor. Puţini ştiu însă care este originea acestora.