ANALIZĂ Statul ne ia tot mai mult din salarii: în 2005 plăteam 23% taxe şi contribuţii, acum plătim aproape 28%

Diferenţa dintre câştigul brut şi cel net a crescut cu aproape 100 de lei din 2010 până acum, dările către stat ajungând la peste 27,5% din veniturile salariaţilor, reiese din statisticile oficiale. Asta înseamnă că statul ne ia tot mai mult din salarii.
http://adevarul.ro/economie/bani/analizA-statul-ia-mai-salarii-2005-plateam-23-taxe-contributii-platim-aproape-28-1_5209fd3cc7b855ff56d1fd5e/index.html

Traian Băsescu vs. Vona Gabor: presa internaţională, despre războiul declaraţiilor dintre cei doi

Presa din străinătate a preluat declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu, dar şi reacţia liderului Jobbik, vorbind despre un „război“, cel puţin la nivel declarativ, între Bucureşti şi Budapesta.
http://adevarul.ro/news/politica/traian-basescu-vona-gabor-presa-internationala-1_520a656ac7b855ff56d40fcd/index.html

Secolul XXI, Uniunea Europeană şi iredentismul maghiar

O precizare pentru început: nu m-ar fi interesat subiectul şi n-aş fi scris acest articol dacă aş fi avut cel mai mic indiciu că iredentismul şi revizionismul maghiar se opresc la Jobbik. Aproape că n-ar fi meritat să ne pierdem timpul. Dar nu, să nu-şi facă nimeni iluzii, e mai mult decât atât.

http://www.contributors.ro/editorial/secolul-xxi-uniunea-europeana-si-iredentismul-maghiar/

Eurostat: România a avut cea mai mare creştere a producţiei industriale din UE în luna iunie

Producţia industrială a crescut cu 0,3% în zona euro şi cu 0,4% în Uniunea Europeană, în luna iunie 2013, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, cea mai mare creştere din rândul statelor membre UE fiind înregistrată în România (9,6%), arată datele publicate marţi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

http://jurnalul.ro/bani-afaceri/economia/eurostat-romania-a-avut-cea-mai-mare-crestere-a-productiei-industriale-din-ue-in-luna-iunie-649662.html

Vezi care sunt salariile oferite românilor în Europa

Oferta salarială pentru românii care doresc să muncească în străinătate diferă nu doar în funcție de nivelul de experiență într-un anumit domeniu, ci și în funcție de țară. Am făcut o analiză a salariilor oferite pentru câteva dintre cele mai căutate oferte de muncă pe platforma online Tjobs.ro și am constatat diferențe semnificative.

http://jurnalul.ro/stiri/observator/vezi-care-sunt-salariile-oferite-romanilor-in-europa-649670.html

Antonescu: “Din interes electoral, Băsescu a transformat România în poligon pentru Viktor Orban şi alţi politicieni din Ungaria”

Liderul PNL Crin Antonescu declară că Traian Băsescu nu are cum să declare de la Joseni că asumă vreun leadership, că preşedintele ar fi cauţionat transformarea României în poligon electoral pentru politicieni maghiari şi că încercarea de declanşare a unei cruciade împotriva Budapestei e provincială.

http://jurnalul.ro/stiri/politica/antonescu-din-interes-electoral-basescu-a-transformat-romania-in-poligon-pentru-viktor-orban-si-alti-politicieni-din-ungaria-649672.html

Şi “Verzii” din Ungaria vin la Miercurea-Ciuc. ”Susţinem autonomia”, anunţă aceştia

Partidul Verde din Ungaria,  “LMP- Lehet Mas Politika” (Politicile pot fi diferite) a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că următoarea şedinţă a parlamentarilor săi va avea loc în reşedinţa judeţului Harghita, Miercurea Ciuc.

http://jurnalul.ro/stiri/externe/si-verzii-din-ungaria-vin-la-miercurea-ciuc-sustinem-autonomia-anunta-acestia-649683.html

Ponta: Singurele taxe convenite cu FMI – creşterea accizelor la produse de lux şi CASS la chirii

Premierul Victor Ponta a declarat că singurele majorări de taxe, convenite cu FMI şi CE în cadrul noului acord, sunt majorarea accizelor la produsele de lux, pentru a compensa reducerea TVA la pâine, şi plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate la venituri obţinute din chirii de persoane fizice.

http://www.mediafax.ro/economic/ponta-singurele-taxe-convenite-cu-fmi-cresterea-accizelor-la-produse-de-lux-si-cass-la-chirii-11251462?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+mediafax%2FQddx+%28Mediafax_ALL%29

Loading