“Ungaria a devenit un stat horthyst, cu aspirații expansioniste”

Până în prezent, legislaţia românească interzicea finanţarea din străinătate a partidelor politice. Simţind că totuşi “duşmanul nu doarme” şi reuşeşte să-şi strecoare codiţa şi milioanele de euro în ţară, eludând legea, deputatul PSD Bogdan Diaconu a iniţiat un proiect care, dacă va fi aprobat de Parlament, va tăia robinetul cu bani externi şi pentru fundaţiile şi ONG-urile cu activitate politică. Pe cine vizează, în mod direct, iniţiativa, ne spune chiar deputatul Diaconu, în rândurile următoare.

Ministerul de Externe ia măsuri împotriva extremiştilor maghiari: Asumarea conflictului între Ungaria şi România – afirmaţie foarte gravă

Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE) aşteaptă ca guvernul de la Budapesta să se disocieze de declaraţiile făcute de Jobbik sâmbătă, la Joseni. În comunicatul de duminică, 11 august, MAE precizează că „dezavuează orice manifestări sau declaraţii extremiste care au loc pe teritoriul României“.

Ungaria reacţionează în urma scandalului iscat în jurul declaraţiilor extremiştilor de la Jobbik

Potrivit Ministerululi ungar de Externe, Jobbik e un partid de opoziţie care nu este implicat în activitatea Guvernului de la Budapesta şi care nu împărtăşeşte responsabilităţile acestuia. Reacţia oficialilor de la Budapesta vine ca urmare a solicitării făcute de diplomaţia română, după mai multe afirmaţii tendenţioase pe care liderii partidului extremist le-au făcut, sâmbătă, în Harghita.

INFOGRAFIE Nou record la restanţe. Băncile au de recuperat 2,33 miliarde de euro de la sute de mii de rău-platnici

Peste 740.000 de români înregistrau la finele lunii iunie restanţe la mai mult de un milion de credite contractate de la băncile comerciale, valoarea restanţelor depăşind echivalentul a 2,3 miliarde de euro, potrivit datelor Băncii Naţionale a României.

ANALIZĂ Învăţământul superior în cifre: abandon şi taxe în creştere, finanţare redusă. Studenţii cer 6% din PIB

O analiză a Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) arată că subfinanţarea din educaţie a afectat şi învăţământul superior, unde rata de abandon după primul an de studiu a ajuns la aproape 50%, iar numărul de studenţi a scăzut, după ce taxele de studiu au crescut în ultimii ani în mai toate universităţile.

Președintele Traian Băsescu, în Harghita, la „Universitatea românilor de pretutideni”

Administrația Prezidențială a anunțat că Traian Băsescu va participa în această dimineață, la Izvorul Mureșului, la „lucrările celei de-a XI-a ediții a Universității de Vară”.

1.200 de primari – 80% de la USL – sunt INCOMPATIBILI. Aleşii locali protestează la Guvern pe 20 august. Mazăre: „În locul lui Ponta, l-aş fi schimbat pe Cazanciuc”

Aproximativ 1.200 de primari se află în situaţie de incompatibilitate, din cauza prezenţei în conducerea societăţilor comerciale aflate în subordinea lor, a anunţat pentru gândul Mariana Gâju, prim-vicepreşedintele Asociaţiei Comunelor din ţară.

Loading