Vicepremier ungar: Maghiarii care trăiesc în comunităţi largi au dreptul la autonomie teritorială

Etnicii maghiari care trăiesc în comunităţi largi au dreptul la autonomie teritorială, afirmă vicepremierul ungar Zsolt Semjen, responsabil de Politicile pentru comunităţile maghiare din străinătate, citat de MTI.

Eforturile pentru autonomie ale comunităţilor maghiare nu sunt departe de realitate, dat fiind că urmează un principiu al Uniunii Europene, a declarat vicepremierul Zsolt Semjen în cursul unei conferinţe pe tema „autodeterminării“ desfăşurată la Budapesta.

http://adevarul.ro/international/europa/vicepremier-ungar-maghiarii-traiesc-comunitatilargi-dreptul-autonomie-teritoriala-1_51631df300f5182b859a152d/index.html

 

Ioan Mang a fost reales preşedinte al PSD Bihor

Fostul ministru al Învăţământului, Ioan Mang a fost reales în fucţia de preşedinte al Partidului Social Democrat Bihor. Aproximativ 600 de delegaţi prezenţi la Conferinţa Judeţeană a PSD Bihor au votat în unanimitate, prin ridicarea mâinii, pe Ioan Mang ca preşedinte, el fiind de altfel şi singurul candidat, cât şi membrii Consiliului Judeţean şi delegaţii la Congresul PSD din 19-20 aprilie.
http://adevarul.ro/locale/oradea/ioan-mang-fost-reales-presedinte-psd-bihor-1_5163930d00f5182b859b6531/index.html

 

HARTA INTERACTIVĂ a nivelului de trai din România. Cât de bine se trăieşte în judeţul tău

gândul  vă prezintă prima analiză, judeţ cu judeţ, a condiţiilor reale de viaţă din România. Au fost puşi cap la cap cei mai importanţi şapte indici socio-economici de la nivel naţional, pe baza datelor a trei instituţii publice, mai exact Institutul Naţional de Statistică, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Comisia Naţională de Prognoză.

http://www.gandul.info/financiar/harta-interactiva-a-nivelului-de-trai-din-romania-cat-de-bine-se-traieste-in-judetul-tau-10675712

 

Fermierii ar putea primi sanctiuni de 5% sau chiar 100% din fondurile europene daca nu respecta conditiile

Fermierii ar putea fi sanctionati cu pana la 100% din fondurile europene pe care le-ar primi prin anumite masuri de agromediu si zone defavorizate incluse in Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2007-2013 daca nu respecta conditiile impuse pe aceste scheme de plati, a anuntat luni Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

http://www.econtext.ro/economie/agricultura/fermierii-ar-putea-primi-sanctiuni-de-5-sau-chiar-100-din-fondurile-europene-daca-nu-respecta-conditiile.html

 

Doar 43% dintre români ar merge la referendumul pentru Constituție. Dan Andronic: „Dacă nu va fi legat de un eveniment electoral, va avea șanse mici de validare”

Un sondaj INSCOP arată că dacă mâine ar avea loc referendum pentru o nouă Constituție, doar 43% dintre români s-ar prezenta la vot.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/doar-43-dintre-romani-ar-merge-la-referendumul-pentru-constitutie-dan-andronic-daca-nu-103183-1.html

Ungaria atacă dur Parlamentul European. Premierul maghiar: „Este o instituţie unde faptele sunt pe locul doi”

Prim-ministrul maghiar Viktor Orban a făcut mai multe declaraţii foarte dure la adresa Parlamentului European, despre care a spus că este un loc unde „liberalii şi politicienii de stânga urlă şi aruncă cu venin, iar faptele sunt pe locul doi”.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/ungaria-ataca-dur-parlamentul-european-premierul-maghiar-este-o-institutie-unde-faptele-1031890.html

MAE va continua să protejeze drepturile tuturor cetăţenilor indiferent de etnie

Ministerul Afacerilor Externe a dat asigurări luni, de Ziua Internaţională a Romilor, că va continua să protejeze drepturile şi libertăţile tuturor cetăţenilor români, inclusiv ale celor de etnie romă.

http://jurnalul.ro/stiri/observator/mae-va-continua-sa-protejeze-drepturile-tuturor-cetatenilor-indiferent-de-etnie-640857.html

Ponta vorbeşte din nou despre taxa de solidaritate pentru bugetari, dar avansează un cuantum de 10%

Premierul Victor Ponta şi-a prezentat din nou intenţia de a introduce o taxă de solidaritate pentru bugetarii care câştigă peste 1.000 euro lunar, avansând însă de această dată un cuantum a taxei de 10%, nu de 16% ca în declaraţiile publice din ultimul an.

http://www.mediafax.ro/economic/ponta-vorbeste-din-nou-despre-taxa-de-solidaritate-pentru-bugetari-dar-avanseaza-un-cuantum-de-10-10722151?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+mediafax%2FQddx+%28Mediafax_ALL%29

 

România a retrocedat până acum 3 mil. hectare de păduri în valoare de 10 miliarde de euro

Este pentru prima dată când apare un raport privind suprafaţa de păduri retrocedată, o afacere nebuloasă timp de 20 de ani.

http://www.zf.ro/eveniment/romania-a-retrocedat-pana-acum-3-mil-hectare-de-paduri-in-valoare-de-10-miliarde-de-euro-10721943

 

Új közigazgatási régiókat szeretne a román kormány

A jelenlegi fejlesztési régiók határai mentén alakíthatják ki Romániában az új közigazgatási régiókat – derült ki Liviu Dragnea román miniszterelnök-helyettes hétfői nyilatkozatából.

http://hvg.hu/vilag/20130408_Uj_kozigazgatasi_regiokat_szeretne_a_roma#rss

Loading